Lars van der Haar hoopt stijgende lijn voort te zetten

maandag 31 oktober 2016 om 17:50
Lars van der Haar hoopt stijgende lijn voort te zetten

foto: Rudie Ottens

Lars van de Haar staat aan de vooravond van een belangrijke maand in het veldrijden. De Nederlander kampt nog altijd met de naweeën van een hamstringblessure. In de bomvolle crossmaand november hoopt hij de stijgende lijn in zijn prestaties voort te zetten.

“Ik werk nu toe naar mijn oude niveau”, zegt hij vandaag in een persbericht van de ploeg. “Ik heb een aantal nette resultaten behaald en het voelde goed om eindelijk weer te winnen.” Van der Haar versloeg afgelopen week Stan Godrie in de Nacht van Woerden.

“November gaat een spannende en lastige maand worden, die dinsdag (morgen, red.) start in Oudenaarde (Koppenbergcross, red.), gevolgd door een reeks belangrijke wedstrijden in de wereldbeker en Superprestige waar ik mik op een positief resultaat. Ik hoop dat ik op een podiumfinish kan mikken”, vervolgt de 25-jarige Nederlander.

Afgelopen weekend zei Van der Haar in een interview met WielerFlits dat de hamstringblessure hem blijft tegenwerken. “Hoelang die blessure nog kan aanslepen? Dat is moeilijk te zeggen. Ik heb er met mijn fysio over gesproken en hij verwacht dat het weleens lang zou kunnen duren voordat die blessure helemaal van de baan is. Misschien ben ik wel een beetje te vroeg herbegonnen, maar op een gegeven moment moet je gewoon door.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Pingdo 31 oktober 2016 om 18:39

Beter jaar revalideren en dan pijn vrij vlammen dan gewoon een kapotte spier blijven belasten op topsport niveau

EricV 1 november 2016 om 10:55

Als plaats 3 het hoogst haalbare is zou ik t ook rustig aan doen

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair