Lars van der Haar: “Denk dat ik de vierde of vijfde plek waard was”

zondag 3 februari 2019 om 17:11
Lars van der Haar: “Denk dat ik de vierde of vijfde plek waard was”

foto: Photopress.be

Voor Lars van der Haar eindigde het WK veldrijden in Bogense op de zesde plaats. Er had een vierde of vijfde plek had ingezeten, zei hij na afloop tegen WielerFlits.

“Nee, dat denk ik niet”, antwoordde hij op de vraag of hij die zesde plek had verdiend. “Ik denk dat ik de vierde of vijfde plek waard was. Op een gegeven moment zat ik in een lastig pakket en toen moest ik een paar keer op kop rijden. Toen maakte Corné (van Kessel, red) een foutje op de schuine kant, net het moment waarop ik kapot zat.”

Door dat foutje kon Toon Aerts wegrijden. De Belg werd uiteindelijk derde achter Wout van Aert en de nieuwe wereldkampioen Mathieu van der Poel. “Dat was wel jammer, want dat was er eentje die ik langer hoopte te kunnen volgen. Dat had me wel een vierde of vijfde plek kunnen opleveren.”

Afspraak
Van der Haar had wel een aandeel in de zege van Van der Poel. Hij liet een gaatje vallen, waardoor zijn landgenoot kon wegrijden. “Dat was de afspraak”, zei hij. “Het was de bedoeling om Wout (van Aert, red) uit zijn kot te lokken en dat lukte. Ik denk dat de inspanning die hij toen moest leveren Mathieu uiteindelijk de overwinning opleverde.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

kielabokki 3 februari 2019 om 17:36

Gewoon prima gereden Lars. Nette uitslag, en een beslissende rol gespeeld in de winst van VDP. Dat tegen zijn ploeggenoten. Ook van Kessel reed nog een gaatje dicht. Zo hoort het op een WK. Tja of niet, als je van tragiek enz houdt.

HSV 3 februari 2019 om 18:12

Eens!! Prima gereden door Lars.

Thijs E 3 februari 2019 om 18:11

Goede koers gereden en voor mij de persoonlijkheid in het veld. Altijd realistisch en recht voor zijn raap.

mark vv 3 februari 2019 om 18:19

Inderdaad

CyclesGoff 3 februari 2019 om 18:40

Misschien Lars ook maar even bondscoach voor de vrouwen maken. Zo doe je dat dus, het ploegbelang vooropstellen. Alleen Marianne Vos lijkt dat te begrijpen van de Nederlandse veldrijdsters.

hansiehansie 3 februari 2019 om 19:13

Bij de heren natuurlijk totaal ander verhaal ten opzichte van de dames. Van der Poel was van de enige kopman bij de mannen. Bij de dames waren er 4 die wereldkampioen konden worden.

sooike 3 februari 2019 om 22:13

Alles beter dan De Knegt. Zowel bij de elite vrouwen als vanmorgen bij de junioren reed ieder voor zich en was er van een tactisch plan geen enkele sprake. Zo kunnen ze mij ook bondscach maken, want bidons aanreiken en warme jasjes uitdelen kan iedereen !

Romāns Vainšteins 3 februari 2019 om 22:58

Eigenlijk is de bondscoach bij de mannen toch gewoon Adri van der Poel ? Die man draagt zo’n natuurlijke verbetenheid uit, die neemt geen gevangenen.

FondriestTF3 4 februari 2019 om 08:02

Lars liet zien in alle opzichten een prof te zijn. Teleurstellend seizoen, hopelijk vindt hij zijn mojo weer.

Headlines

Materiaalzone

Populair