Lars van den Berg wordt prof: “Ik zal vooral Thibaut Pinot ondersteunen”

Lars van den Berg wordt prof: “Ik zal vooral Thibaut Pinot ondersteunen”

foto: Cor Vos

zaterdag 26 september 2020 om 16:06
Interview

Lars van den Berg maakt na een jaar bij de opleidingsploeg van Groupama-FDJ de overstap naar de hoofdmacht. Dat wist de Nederlander al even: “Voordat alles weer ging beginnen. Met een fijn gevoel begon ik zo aan de tweede seizoensstart.”

“Ik merkte al snel dat Groupama-FDJ vertrouwen had in me”, doet de Utrechter zijn verhaal aan WielerFlits. Van den Berg had dat vertrouwen niet alleen gekweekt in de Tour des Alpes Maritimes et Var, waar hij als derde eindigde in de slotetappe. “Ook in de eerste trainingen met de ploeg na de coronabreak voelde ik dat vertrouwen. Daarna is het snel gegaan.”

“Volgend jaar zal ik vooral proberen om Thibaut Pinot te ondersteunen. Ik zal vaker met die groep meegaan. Mijn precieze programma weet ik nog niet, maar ik zal enkele Franse etappekoersen in dienst rijden. Misschien ook wel de wat grotere.”

Toen Van den Berg in augustus indruk maakte in dienst van Arnaud Démare, wist de 22-jarige renner al even dat hij zijn profcontract beet had. De Frans kampioen op de weg toonde zich nadien erg tevreden met het werk van de jonge Nederlander.

Alhoewel Van den Berg aankomend jaar vooral met de groep-Pinot zal optrekken, zou het ook zomaar eens kunnen dat we de combinatie Van den Berg-Démare vaker gaan zien. “Maar dat hoor ik later. Toen ik mijn profcontract tekende, had ik nog niet de Ronde van Wallonië verreden.”

Comeback
Momenteel is Van den Berg nog bezig met het herstellen van zijn valpartij op het NK voor beloften in augustus. De Nederlander hoopte zijn comeback te maken in de Ronde de l’Isard, maar die wedstrijd kwam uiteindelijk nog te vroeg.

“Met mijn sleutelbeen ging het snel weer goed, maar mijn peesplaat in mijn rechterbeen deed nog lang pijn. Elke keer als ik weer ging trainen, verzuurde dat.  Ik start dit seizoen nog wel in Piccolo Lombardia en Parijs-Tours U23, maar ik heb nog niet extreem goed kunnen trainen.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Lalsacien 26 september 2020 om 16:34

Veelzijdige renner dus, en voor Pinot en voor Démare kunnen rijden.

0
osca freire gomez 26 september 2020 om 16:53

Meer smaken zijn er ook niet echt bij fdjeux :P

0
Lalsacien 26 september 2020 om 17:14

O jawel hoor, Sinkeldam mag tijdens het NK voor eigen kans gaan….

0
Rawolf 26 september 2020 om 19:15

Ik denk dat ze bij FDJ Pinot en Gaudu gaan opsplitsen binnenkort waardoor er weer 3 blokjes ontstaan.

Team Pinot, Demare en dan Gaudu die de plek inneemt van Sarreau als kopman 2e lijn.

0
Lalsacien 27 september 2020 om 12:19

Vergeet Madouas niet… En in mindere mate Molard.

0
Leonard Stiksma 26 september 2020 om 17:11

Optimale ondersteuning voor Pinot omvat ook een cursus Mentale Zorg, om toe te passen als Thibauts Tourkansen weer eens zijn verdampt en de blauw-witten collectief rond de kopman gegroepeerd op drie kwartier van het peloton de wedstrijd uitpeddelen.

0
Turtlehead 26 september 2020 om 18:56

Ja, dat vergt toch een speciale instelling, om je in te moeten houden om je huilende kopman-van-twee-miljoen al omkijkende gezelschap te houden.

0
sooike 26 september 2020 om 17:44

Toch leuk…weer een Nederlander in deze ploeg. Ik hoop dat zijn Frans goed genoeg is om zich te handhaven in dit gezelschap van eigengereide “haantjes”!

0
Verweggistan 26 september 2020 om 19:23

Lars de la Montagne :)

0
sverige1977 27 september 2020 om 10:01

familie van Chiel?

0
Lalsacien 27 september 2020 om 12:20

Nee van Gilbert…

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone