Lars van den Berg debuteert voor Groupama-FDJ in Tour du Var

dinsdag 18 februari 2020 om 13:18
Lars van den Berg debuteert voor Groupama-FDJ in Tour du Var

foto: Groupama-FDJ

Aan het einde van vorig seizoen maakte Lars van den Berg de overstap van Metec-TKH naar de opleidingsploeg van Groupama-FDJ. Hij opent zijn seizoen op 21 februari, maar dan wel met het WorldTour-team. Dankzij een nieuwe regel van Internationale Wielerunie UCI mogen renners uit opleidingsformaties ook in koersen met het WorldTour-team uitkomen.

De UCI biedt sinds dit seizoen de mogelijkheid om renners uit opleidingsploegen met de aan het team gelieerde WorldTour-ploeg te laten starten in ProSeries- en .1-wedstrijden, wat deelname voor  aan de Tour du Var mogelijk maakt. “Je kunt het een beetje vergelijken met een stage aan het einde van het seizoen, maar dan het hele jaar door”, zegt Yvon Madiot in een persbericht van de Franse WorldTour-ploeg.

Deze week zal Groupama-FDJ voor het eerst gebruikmaken van deze regeling. “Jake Stewart gaat naar de Volta ao Algarve met Stefan Küng en Lars van den Berg gaat samen met Thibaut Pinot naar de Tour du Haut-Var. Ze zullen er niet zijn om gaten te vullen, al zou dat zo nu en dan wel eens kunnen gebeuren. Maar nu rekenen we echt op hen om samen met de kopmannen voor de overwinning te gaan”, zegt Madiot. “Het idee is om hen de mogelijkheid te geven om te rijden met en te leren van het WorldTour-team.”

Binnenkort vertelt WielerFlits in een nieuwe aflevering van ‘WielerFlits Legt Uit’ je alles over deze nieuwe regel van de UCI. 

Dit artikel delen:

4 Reacties

Rawolf 18 februari 2020 om 13:23

Lijkt me tof, gelijk bij 2 toppers van de ploeg koersen.

0
Leukefans 18 februari 2020 om 14:30

Is Lars familie van Julius?

0
Verweggistan 18 februari 2020 om 16:26

Nee. Wel van Marijn. De sprinter van Metec.

0
SnellePelle 18 februari 2020 om 21:02

Niet van Julius, wel van zijn vader en moeder.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone