Lars Bak is bezig aan zijn laatste Tour: “Twijfel nog over mijn toekomst”
foto: Cor Vos
dinsdag 23 juli 2019 om 15:39

Lars Bak is bezig aan zijn laatste Tour: “Twijfel nog over mijn toekomst”

Voor Lars Bak is het een bijzondere editie van de Ronde van Frankrijk, aangezien het zijn laatste is. “Ik hoop mijn laatste Tour uit te rijden, want het is een gevecht tegen de tijdslimiet”, zo erkent de 39-jarige Deen. En hoe zit het met zijn toekomst als profwielrenner? “Ik weet het nog niet”, zo vertelt Bak.

De ervaren Bak koerst sinds dit seizoen voor Dimension Data, maar het is de vraag of hij volgend jaar nog uitkomt voor de Zuid-Afrikaanse formatie. “Ik weet nog niet of dit mijn laatste seizoen is als prof, maar ik denk er wel aan”, zo erkent de voormalig coureur van onder meer CSC en Lotto Soudal.

“Ik zeg niet meteen dat dit mijn laatste seizoen is, maar ik heb Dimension Data niet gevraagd om een contractverlening. Maar als de ploeg mij een nieuw contract voorschotelt, dan is de kans reëel dat ik daar op inga”, zo vertelt de trouwe knecht, die al meer dan vijftien jaar actief is in het peloton.

“Ik weet wel dat ik bezig ben aan mijn laatste Tour. Ik hoop Parijs te halen, maar het zal niet makkelijk worden. Het is namelijk een gevecht om op tijd binnen te komen. Maar ik weiger zomaar op te geven”, aldus Bak, die acht jaar geleden zijn debuut maakte in de Tour, toen nog als renner van HTC.

RIDE Magazine