Laporte ziet Viviani komen bij Cofidis: “Heb er geen problemen mee om voor hem te werken”

woensdag 21 augustus 2019 om 14:56
Laporte ziet Viviani komen bij Cofidis: “Heb er geen problemen mee om voor hem te werken”

foto: Cor Vos

Christophe Laporte ging Nacer Bouhanni een jaar geleden in de pikorde voorbij bij Cofidis, maar de Fransman zal in 2020 opnieuw iemand voor zich moeten dulden. Elia Viviani maakt namelijk de oversteek van Deceuninck-Quick Step naar Cofidis. “Ik heb er geen problemen mee om voor hem te werken in de grootste races, zoals in de Tour de France”, laat de Fransman weten.

“Viviani heeft overal in de wereld wedstrijden gewonnen omdat hij een van de snelste sprinters ter wereld is. Ik zal daarom graag voor hem werken, maar ik denk niet dat het hele jaar gaat zijn”, vertelt Laporte in gesprek met CyclingNews. “Hij heeft ploeggenoten als Sabatini en Consonni met zich meegenomen, dus hij zal vast een idee in zijn hoofd hebben om met hen te rijden. Als ik op zijn tijd eens moet integreren in deze lead-out-trein, dan is er geen probleem.”

Laporte, die vaak goed scoort in .HC- en 1.-wedstrijden, zal dus nog steeds voor eigen kansen mogen rijden bij Cofidis. “Natuurlijk heb ik nog steeds mijn eigen ambities’, concludeert hij. “Ik wil wedstrijden blijven winnen. Als we WorldTour worden met de ploeg, dan is het belangrijk om het overal goed te doen. Daarom denk ik dat we ook delen afgezonderd van elkaar kunnen rijden. Ik heb goede dingen over Elia gehoord, dus ik denk dat hij goed voor het team zal zijn.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

ThorHushovd 21 augustus 2019 om 16:07

Keurig.

Jack2811 21 augustus 2019 om 16:50

Fantastische houding

koos1 21 augustus 2019 om 17:56

Viviani (sprint)kopman voor de grote (WT) koersen met zijn eigen trein, evt. in de Tour samen met Laporte. Laporte kan dan als sprinter de kleinere koersen (en evt. Vuelta) en de rits Franse eendagskoersen rijden, waar hij er meerdere van kan winnen.

Random wielerliefhebber. 21 augustus 2019 om 18:44

Kijk Nacer, de persvoorlichter napraten dan word je imago een stuk beter!

Hollow Knight 21 augustus 2019 om 20:57

Laporte komt dan ook te kort voor de WT. Hij is meer geschikt voor .HC & .1 koersen en dan voornamelijk Franse koersen (waar de tegenstand vrij zwak is vergeleken met soortgelijke koersen in het buitenland).

WFer 21 augustus 2019 om 21:43

Een echte teamplayer.

Turtlehead 21 augustus 2019 om 21:52

Ik ben benieuwd…
… of hij er echt zo over denkt
…. of Roglic, Kruissie en/of Bennett er ook zo over denken.

Headlines

Materiaalzone

Populair