Langeveld: “Van der Poel moet zeker meedoen aan het WK”

dinsdag 30 april 2019 om 14:34
Langeveld: “Van der Poel moet zeker meedoen aan het WK”

foto: Cor Vos

Moet Mathieu van der Poel zich wel of niet richten op het WK wielrennen in Yorkshire? Dat is de vraag die wielerminnend Nederland bezighoudt. Concullega Sebastian Langeveld is duidelijk in de podcast In het Wiel. “Hij moet zeker mee naar het WK”, aldus de renner van EF Education First.

Er is al veel gezegd en geschreven over zijn indrukwekkende overwinning in de Amstel Gold Race, maar ook Langeveld keek met bewondering naar Van der Poel. “Het is heel erg bijzonder”, aldus de 34-jarige Zuid-Hollander. “Hij speelt eigenlijk met de tegenstand.”

“Hij spot met alle wielerwetten”
“Van der Poel spot met alle wielerwetten”, is Langeveld lovend. “Als je ook ziet hoe hij de Amstel Gold Race wint. Ik weet niet of mij dat lukt op amateurniveau. Het is gewoon fenomenaal. Als hij nog meer verbetert, hebben we allemaal een probleem. En dan druk ik me nog voorzichtig uit.”

Van der Poel heeft de voorbije weken laten zien ook op de weg te kunnen schitteren. Normaal gesproken richt de 24-jarige alleskunner zich nu op het mountainbiken en het veldrijden, maar het WK wielrennen in Yorkshire lonkt. Waarom? Omdat het parcours doet denken aan de Amstel Gold Race, met meerdere steile klimmetjes.

foto: Cor Vos

Over het WK: “Je moet de kansen pakken die je krijgt”
Van der Poel zelf heeft nog geen definitieve keuze gemaakt, maar Langeveld geeft vaderlijk advies. “Hij moet zeker naar het WK. Je moet de kansen pakken die je krijgt. Natuurlijk, hij zal nog meer mogelijkheden krijgen, maar hij is nu zo goed in vorm.”

Mocht Van der Poel toch naar Yorkshire afzakken, is Langeveld dan bereid om voor zijn jongere landgenoot te knechten? “Ik zou het niet erg vinden om voor Mathieu te rijden”, is hij duidelijk. “Ik kende hem eigenlijk niet, maar tijdens de klassiekers maakten we meteen een praatje. Het is een jongen die met beide benen op de grond staat.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Rombout 30 april 2019 om 15:08

Langeveld lijkt mij, indien haalbaar, de perfecte meesterknecht voor MvdP in het voorjaar. In de finale vaak nog erbij maar geen winnaar. Sterk op de kasseien, die wordt er niet meteen door Matje uitgepierd in een achtervolging en veel parcourskennis.

Romāns Vainšteins 30 april 2019 om 15:44

Lijkt me idd een goeie.

Wat dat WK betreft, aantreden in Ede wordt het dan !

Idske 30 april 2019 om 16:40

En na een km in de remmen. Domme regel..

yo-eddy 30 april 2019 om 20:55

@RV .. VdP is toch al uitgenodigd voor het WK door de bondscoach? Of is dat een UCI regel?

Romāns Vainšteins 30 april 2019 om 21:08

Volgens mij is het een (achterlijke) regel die met veel poeha vanuit de wielerbond gepushed moet worden. Echter kun je hem wat mij betreft net zo goed omdraaien > Waarom zou MvdP een goede kans op nog een jaar driekleur laten lopen en daarbij ook het WK aan zijn neus voorbij zien gaan ? Dan moet het wel heel enorm erg niet je programma passen.

yo-eddy 30 april 2019 om 21:12

NK gaat hij zeker niet rijden (rijdt 6-7 MTB in Andorra op hoogte), en als het alleen een Nederlands regeltje is dan maken ze graag een uitzondering voor Mathieu neem ik aan.

Banddikte 30 april 2019 om 16:10

"Hij is nu zo goed in vorm". Omdat hij nu in vorm is wilt nog niet zeggen dat hij straks in september ook zo goed in vorm is. Of wordt er iets anders mee bedoeld?

NCK17 30 april 2019 om 16:19

Hij is het hele jaar goed.

Romāns Vainšteins 30 april 2019 om 21:44

Hij is doorlopend geweldig

Titaantje 30 april 2019 om 17:05

Interessant dat Langeveld zegt dat hij best voor hem wel knechten tijdens het WK “omdat het een leuke jongen is”. Dat geeft al aan dat wielrenners niet altijd bereid zijn om voor de beste renner, of de aangewezen kopman, of voor de door de bondscoach uitgestippelde strategie te rijden. Er is wel degelijk een connectie nodig binnen de ploeg en niet enkel een hierarchie op basis van kwaliteit of status.

Romāns Vainšteins 30 april 2019 om 17:16

…volgens Langeveld.

stoempen op de pedalen 30 april 2019 om 22:26

Langeveldrijder

Headlines

Materiaalzone

Populair