Langeveld na tijdrit: “Gehinderd door gevolgen eerdere valpartij”

vrijdag 19 juli 2019 om 15:00
Langeveld na tijdrit: “Gehinderd door gevolgen eerdere valpartij”

foto: Cor Vos

Sebastian Langeveld had vooraf wel wat hoop gevestigd op de individuele tijdrit rond Pau, maar de Nederlander ondervond teveel hinder van de gevolgen van een val eerder deze week. Na 27,2 kilometer zette hij de klok stil op 41:06.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik had wel wat hoop van tevoren. Maar een paar dagen geleden ben ik hard gevallen en daardoor kon ik niet goed in de tijdrithouding blijven zitten”, blikte Langeveld terug na afloop. “Weliswaar was ik goed gestart, maar uiteindelijk deed het teveel pijn. Het is een lastige tijdrit, lastiger dan vooraf was aangegeven.”

“Van mijn elleboog ondervond ik de meeste hinder. Voor de komende dagen verwacht ik niet veel problemen, maar vandaag met die houding ging het niet. Ik had me wel een beetje gericht op deze tijdrit en pijn doet het sowieso. Maar uiteindelijk was het gewoon te lastig, ging het in het kopje een beetje malen en toen heb ik een halve rustdag gepakt.”

Thomas grootste kanshebber
Voor Langeveld is Geraint Thomas misschien wel de grootste kanshebber voor de ritwinst. “Het is een heel technisch parcours. Dit is wel een parcours dat voor hem op maat is.” Hoewel de renner van EF Education First in de tijdrit last had van de gevolgen van zijn val, voelt hij zich vrij goed. “We gaan nu een paar lastige ritten tegemoet. Ik hoop nog een keer in de lange vlucht te zitten.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

TomDJ 19 juli 2019 om 21:11

Eh?

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone