Langeveld: “Mooi dat ik weer tussen de jongens zat en dat tweemaal op rij”

maandag 4 maart 2019 om 10:17

Sebastian Langeveld kijkt tevreden terug op het Vlaamse openingsweekend. Na de vijftiende plek in de Omloop volgde een erg sterk optreden in Kuurne-Brussel-Kuurne, waar hij deel uitmaakte van de kopgroep waaruit winnaar Bob Jungels voortvloeide. “Ik vond het mooi dat ik weer tussen de jongens zat en dat tweemaal op rij”, aldus Langeveld voor de camera van WielerFlits.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

17 Reacties

Reet Zweet 4 maart 2019 om 10:29

In Kuurne beginnen slepen op 17 km van de streep en vervolgens onmiddellijk naar Naesen kijken om de demarrage van Jungels te beantwoorden, dan ben je een laffe coureur.
Ze hadden amper 30 seconden, rij dan vol mee tot op 5km van de streep en begin dan te speculeren. Jungels was duidelijk de sterkste, maar dan had Langeveld ten minste nog top 5 gereden, wat hij sowieso al niet te vaak gepresteerd heeft.

TomDJ 4 maart 2019 om 11:43

Laf als je mee in de aanval zit en vollop mee overneemt?
Jungels was gewoon de sterkste en dan kun je niet mee als je al tegen je limiet zit. Dan hoop je dat een ander reageert.

Hij had ook kunnen blijven zitten in het peloton en op 2 km van de streep wat proberen voor een 2de, 3de plek.
Dan zie ik het toch liever op deze manier.

ikbenprocycling 4 maart 2019 om 14:14

Een renner als Langeveld, en gisteren iemand anders: Terpstra, hier van lafheid betichten is van bizarre respectloosheid en onwetendheid.

Reet Zweet 4 maart 2019 om 14:40

Terpstra was volgens mij niet mee na de oude kwaremont in die grote groep, dan mag hij gerust afwachten en in de laatste km’s iets proberen, dat is met de gegeven kwaliteiten en omstandigheden er nog iets van proberen te maken.

Langeveld daarentegen kiest vol voor de aanval op 65 km van de streep, maar begint dan te rekenen, slepen en korte beurtjes te doen, wat schiet je daar mee op? Magnus Cort die kon niet beter in de aanval, Langeveld heb ik mijn twijfels over.

wulu 4 maart 2019 om 15:06

Laf of niet, het is gewoon koers! En als hij niet achter Jungels aan wil springen omdat hij daarop gokt, dan is dat zijn goed recht. Hij heeft mede de koers gemaakt, dus niks laf aan en volgens mij zat hij er gewoon doorheen toen Jungels demareerde….

ghostwriter 4 maart 2019 om 16:46

Je zag toch duidelijk dat Langeveld er toen al doorheen zat? Er is niets lafs aan slim rijden.

girardengo 4 maart 2019 om 17:25

Tja, ik vind het nogal wat, iemand een ‘laffe coureur’ noemen. Alsof het een karaktertrek is. En verder leek hij er eerder gewoon doorheen te zitten, dus ook zijn gedrag is zo niet te kenschetsen.

Reet Zweet 4 maart 2019 om 19:49

Ok, ok dan zal ik mijn mening van laf herzien en ik hoop dat hij het bij een volgende aanval het langer volhoud!

Jandepandaman 4 maart 2019 om 11:01

Twee keer geen ereplaats en dan zeggen dat je erbij zit. Volgens mij is zijn interpretatie van ‘erbij zitten’ anders dan die van mij. Snap best dat hij in het offensief zat, maar als hij er echt bij wil horen had hij niet de benen moeten stil houden toen Jungels ging..

MDKIDW 4 maart 2019 om 11:52

heb je er wel eens bij stil gestaan dat hij misschien niet beter kon…

vanSpringel 4 maart 2019 om 12:05

Een minder grote butsmuts zou helpen. Wat een Calimero gevaarte op zijn hoofd zeg.

Kelder is de Man 4 maart 2019 om 12:09

Ik snap ook niet dat ze al zo lang met die dingen rondrijden. Windvangers en het ziet er niet uit.

ikbenprocycling 4 maart 2019 om 14:45

Eens, rare poc zooi

VerstandOpNul 4 maart 2019 om 13:15

Goede renner voor Roompat, als ik het zo lees..

vluggejapie 4 maart 2019 om 14:06

Toen Van Poppel alles aan stukken reed op de Molenberg zat hij erbij en toen Jungels ging op de Valentberg ook. In beide koersen het beslissende moment. Ballerini en Magnus Cort niet in een zetel naar de meet rijden, was het enige verstandige wat hij gisteren kon doen. Dus tsja. Haters will hate. Wat mij betreft een dikke pluim voor Langeveld!

Fast Freddy 4 maart 2019 om 14:11

Zo is het maar net!

vlek 4 maart 2019 om 14:15

Zaterdag zat hij niet mee (Vanmarcke zette zich nog op kop bij de mannen van Terpstra in de tweede groep). Zondag zat hij inderdaad twee keer mee met op het beslissende moment. Verder ook eens overigens.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair