Kwakkelende Porte maakt zich geen zorgen: “Al ligt het niveau zeer hoog”

dinsdag 9 april 2019 om 15:06
Kwakkelende Porte maakt zich geen zorgen: “Al ligt het niveau zeer hoog”

foto: Cor Vos

Adam Yates, Jakob Fuglsang, Nairo Quintana… Veel Tour-pretendenten zijn uitstekend aan het seizoen begonnen. Richie Porte kende door ziekte dan weer een moeilijk begin van 2019. Toch heeft de kopman van Trek-Segafredo vertrouwen in de aankomende Tour. “Het is heel erg moeilijk om je vorm vast te houden”, zo vertelt hij aan Cyclingnews.


De 34-jarige Porte begon het seizoen nog uitstekend met ereplaatsen in de Tour Down Under (tweede) én de Herald Sun Tour (vijfde). In die eerste wedstrijd won hij bovendien de koninginnenrit met aankomst op Willunga Hill. Daarna begon de ellende voor Porte: zo werd de Australiër ziek vlak voor Parijs-Nice.

Hierdoor moest hij passen voor de Franse rittenkoers. Porte maakte zijn rentree in de Ronde van Catalonië, maar tot overmaat van ramp werd hij na drie dagen weer ziek. “Ik weet niet waarom ik steeds ziek word”, aldus de ronderenner. “Je ziet wel dat veel renners in hetzelfde schuitje zitten.”

Richie Porte begon het seizoen nog uitstekend met winst in eigen land – foto: Cor Vos

“Het gaat dit jaar zo ontzettend hard!”
“Ik hoop nu vooral weer fit te worden. Ik ben op de goede weg.” Het moet frustrerend zijn voor Porte, zeker nu hij veel rivalen ziet schitteren. “Dit jaar ligt het niveau echt ontzettend hoog. Iedereen is super afgetraind en fit. Je merkt het ook in de wedstrijden: het gaat zo ontzettend hard! De gebroeders Yates, Bernal… Ze vliegen op dit moment.”

Toch maakt Porte zich geen zorgen met het oog op de Tour, zijn hoofddoel dit seizoen. “Ik weet hoe moeilijk het is om je niveau vast te houden. Het is niet gemakkelijk en ik heb zelf ook weleens die fout gemaakt. De jongens die nu schitteren, zullen moeite hebben om dit door te trekken richting de Tour. Althans, dat hoop ik toch.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

fietsvriend 9 april 2019 om 15:27

Is dat nu zo – gaat het echt harder dit jaar?

wulu 9 april 2019 om 15:58

Nee er rijden meerdere even hard en dan is het dringen geblazen om je voorin te handhaven…

nickdt 9 april 2019 om 15:54

Misschien gaat Porte wel langzamer en lijkt het hierdoor dat de anderen harder gaan.

moa 9 april 2019 om 16:00

Dat is nu al de zoveelste topper die zegt dat het bijna te hard gaat dit jaar. Het nieuwe wonderpotje is blijkbaar gevonden.

Mwielerfan 9 april 2019 om 17:19

De zoveelste topper van ruim 30 plus?

Titaantje 9 april 2019 om 17:10

Volgens mij was Porte zelf toch juist degene die altijd een jaar lang een goed niveau haalde met de nodige WT koers winsten tot gevolg. Een hoog niveau, tot aan de Tour, waar hij standaard uitvalt…

hartstikkebedankt 9 april 2019 om 17:17

Was een aantal jaren heel goed in ronden van een week maar als je zo vaak ‘pech’ hebt in grote rondes waar je kopman bent dan is het bijna geen toeval meer

dumoman 9 april 2019 om 19:26

Het lijkt wel dat ze bij trek iets verkeerd doen, Mollema is ook al niet vooruit te branden

flitsvolger 9 april 2019 om 22:08

Ja, daar zou ik ook wel eens de oorzaak van willen weten.

quickstep 9 april 2019 om 23:43

Jaa niet alleen mollema stuyven pantano en pedersen ook niet

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.