Kuss eindigt als veertiende in Romandië: “Hij heeft als een leider gereden”

zondag 2 mei 2021 om 16:53
Kuss eindigt als veertiende in Romandië: “Hij heeft als een leider gereden”

Sepp Kuss - foto: Cor Vos

Jumbo-Visma wist twee jaar geleden met Primož Roglič nog de Ronde van Romandië te winnen, maar de Nederlandse formatie speelde dit jaar een bijrol in de Zwitserse rittenkoers. Sepp Kuss was uiteindelijk de beste renner in het klassement: de Amerikaan werd veertiende.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Kuss (26) moest in de slottijdrit rond Fribourg nog twee plekken inleveren, maar volgens ploegleider Jan Boven heeft de Amerikaanse klimmer een goede beurt gemaakt. “Sepp heeft veel goeds laten zien. Hij heeft als een leider gereden. We hebben de afgelopen week het maximale eruit gehaald. Er heerst wat teleurstelling, maar uiteindelijk was het een eerlijke koers qua niveau.”

“Iedereen had last van dezelfde weersomstandigheden en de renners die daar het beste mee om konden gaan, hebben gewonnen.” In de afsluitende tijdrit konden de renners van Jumbo-Visma geen rol van betekenis meer spelen. “Het is niet de dag geworden waar wij op hoopten”, aldus Boven. “Gisteren zagen we al dat Steven (Kruijswijk, red.) en Sepp het moeilijk hadden.”

“Ze hebben zich helemaal leeggereden en dat zag je vandaag terug. Ondanks de goede verkenning en de vechtlust ontbeerden beide renners de kracht om vandaag een mooi resultaat neer te zetten op dit zware parcours. We hebben gemengde gevoelens, maar we hebben gedaan wat we moesten doen en we hebben het als ploeg nergens laten liggen.”

Dit artikel delen:

27 Reacties

Ronellenfitsch 2 mei 2021 om 17:36

Volgens mij zei Jan Boven eerder: ‘mwoah’ als commentaar, en heeft de PR-stagiair van Jumbo al deze prietpraat uit ‘leiderschap voor dummies’ in z’n mond gelegd.

0
mooiman 2 mei 2021 om 17:38

“Bijrol” is de kern van dit verhaal, is alles mee gezegd

0
josi 2 mei 2021 om 17:44

Tja, het leest inderdaad als nogal betekenisloze PR-zinnen. Als ploeg kunnen ze toch moeilijk tevreden zijn met een 14e en 21e stek in het AK.

0
Wheely 2 mei 2021 om 17:47

Dit rondje met het slechte weer paste dan echt totaal niet bij de capaciteiten van Kuss of Kruijswijk, Roglič had hier iedereen naar huis gereden en een goede Dumoulin had hier ook zeker op het podium gestaan. Ze hebben buiten Van Aert ook geen sprinter van het type Colbrelli/Sagan voor de andere ritten. Als je kijkt naar het programma van de renners was dit gewoon een logische selectie maar mochten we er niet veel van verwachten.

0
Joaquim Agostinho 2 mei 2021 om 17:54

Had dat eerder gezegd, dan was ik nu niet zo teleurgesteld geweest..

0
debarreman 2 mei 2021 om 18:24

Kruijswijk stelt toch echt wel teleur. Heeft in deze koers eerder prima gepresteerd. Het verhaal wat er met hem aan de hand is hebben we nog niet gehoord.
Kuss is aan het leren een klassement te rijden. Dat vergt tijd om te leren de hele week/weken niets te laten liggen. Die heeft echt nog tijd nodig.

0
Wheely 2 mei 2021 om 18:29

@Joaquim Agostinho
Ik zal het vast zeggen voor de Giro, verwacht daar maar niet te veel van ze.

@debarreman
Een goede Kruijswijk had hier inderdaad wel top 10 kunnen rijden maar meer ook niet naar mijn mening. Hij lijkt dit seizoen nog niet zijn vorm te pakken te hebben. Vorig jaar geen goed jaar gehad ook he.

0
skylimit 2 mei 2021 om 20:44

Echt Wheely ? Wat past wel bij de capaciteiten van Kuss of Kruijswijk.

Dit was gewoon slecht van een topteam als TJV. In het artikel wordt er lekker om de pot heen gedraaid.

0
Wheely 2 mei 2021 om 20:59

@sky
Nou uhm dit soort werk past wel bij Kuss:
https://www.procyclingstats.com/race/vuelta-a-espana/2019/stage-15

En dit soort werk past wel bij Kruijswijk:
https://www.procyclingstats.com/race/tour-de-france/2019/gc

0
FritsvanHoefelen 2 mei 2021 om 17:49

Jumbo Visma was onzichtbaar in dit rondje. Kan een keer gebeuren

0
Bontempi 2 mei 2021 om 18:16

Wat een slechte PR-praat zeg. Daar zou men bij Jumbo Visma toch nog aan kunnen werken. Ze waren echt nergens in dit rondje, ondanks de goede verkenning en vechtlust => zowel Steven als Sepp hebben gefaald als potentiële kop voor volgende rondjes dus.

0
Murcia 2 mei 2021 om 18:27

Jan is hier iets te vriendelijk over het resultaat, begrijpelijk dat je niet tegen de pers alles op tafel gooit maar ik denk dat ze intern meer hadden verwacht van Sepp en Steven. In dit deelnemersveld was een Top 10 AK nu niet bepaald op voorhand een mission impossible.

0
Glorious 2 mei 2021 om 18:44

Toch slecht, ze vallen al het hele jaar tegen. Zonder de 2 toppers is jumbo niet veel. Volgend jaar overal goed zijn.

0
horsm 2 mei 2021 om 22:35

Volgens mij heb je dit punt al een paar keer eerde gemaakt. Maar wat bedoel je precies?

TJV heeft vijf kopmannen. Twee ervan fietsen al een tijd niet (Dumoulin en Groenewegen) en de derde (Kruijswijk) valt inderdaad tegen. De andere twee (Roglic en Van Aert) zijn, zoals je zegt, uitstekend.

Verder vallen de renners van de tweede lijn niet tegen. Vingegaard is erg goed, Kuss rijdt zoals je kan verwachten (er is een reden waarom hij niet eerder klassementen reed). Teunissen is geblesseerd, en van Bennett hebben we nog niet zoveel gezien omdat hij zich voorbereidt op de Giro.

Dus wie valt er nou eigenlijk precies tegen??

0
ti-raleigh 2 mei 2021 om 19:02

Wat heeft Kuss dan precies gedaan om een leider genoemd te mogen worden. Ik heb het niet gezien. Ik vind het nogal een loze kreet van Jan Boven. Kuss heeft talent, maar leiderschap heb ik bij hem nog niet kunnen ontdekken.

0
horsm 2 mei 2021 om 22:36

Ik neem aan dat het gaat om leiderschap binnen het team: voorbespreking in de bus, communicatie binnen de koerst, ondersteunende renners uitleggen wat er van hem verwacht wordt. Dat kan je idd niet makkelijk zien op de teevee.

0
Wheely 2 mei 2021 om 19:09

Misschien bedoelt ie dat Kuss heeft geleden.

0
Poeksel 2 mei 2021 om 19:30

Hij heeft als een rijder geleden?

0
lampje 2 mei 2021 om 19:32

Geen beste beurt voor Kuss, heeft nog veel werk te doen richting Tour en de Vuelta. Mijn verwachtingen voor zijn Vuelta zijn wel wat naar beneden bijgesteld nu.

0
Romāns Vainšteins 2 mei 2021 om 19:46

Kuss & Kruijswijk zijn letterlijk weggespoeld in dit verregende rondje. Ik snap de honger naar Kuss als ak man overigens voor geen meter, het is een waanzinnig klimmer op de rottigste cols, accepteer dat en beoordeel hem als zodanig. Een zeer waardevol knecht bergop voor een kopman en daarnaast uitstekend inzetbaar als rittenjager op zijn terrein, is dat niet genoeg?

0
Kelder is de Man 2 mei 2021 om 20:04

Helemaal eens Romans. Rittenkaper pur sang.

0
Medicijnman 2 mei 2021 om 20:06

Als hij dat zelf ook erkent (en de ploeg) dan hoeft hij zich ook verder niet te bewijzen en kan hij zich goed voorbereiden op een rol van meesterknecht in de bergen voor Roglič. Scheelt een hoop negatief verbruikte energie.

0
Jacco van Stierop 2 mei 2021 om 22:04

Kuss moet zich niet druk maken met proberen klassementen te rijden. Gewoon 8 keer achter elkaar tussen de 50e en 80e plaats binnenkomen om dan vervolgens verwoestend uit te halen in de 9e rit.
Lekker laten vrijbuiten die jongen, hem vooral niet proberen te kneden. Af en toe laten knechten, maar hem geen luitenant maken.
Gezien hun koersvisie zou hij bij EF uitstekend op zijn plaats zijn.

0
Veloburto 2 mei 2021 om 22:29

Eens, maar als Kuss graag een keertje wil proberen een AK te rijden, is het ook niet zo’n groot probleem om dat in dit nietszeggende rondje te proberen

0
skylimit 2 mei 2021 om 21:21

@wheely echt, hebt je niets beters dan met prestaties uit het verleden te komen:)
Laat maar!

0
Wheely 2 mei 2021 om 21:48

Resultaten uit de toekomst posten is een beetje lastig he :)

0
Joaquim Agostinho 2 mei 2021 om 22:55

Kun je rijk mee worden….

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone