Küng tevreden na tijdritzege: “De mindset was dit keer goed”

Küng tevreden na tijdritzege: “De mindset was dit keer goed”

foto: Sirotti

dinsdag 14 augustus 2018 om 17:03

Stefan Küng wist vandaag op indrukwekkende wijze de macht te grijpen in de BinckBank Tour. De jonge Zwitser was superieur in de 12,7 kilometer lange tijdrit van en naar Venray, getuige zijn grote voorsprong op Europees kampioen Victor Campenaerts. “Dit was een hele goede tijdrit. Ik had een duidelijk plan, en heb die ook weten uit te voeren”, zo liet Küng na afloop weten in het flashinterview.

Met zijn tijdritwinst zet Küng een streep onder een teleurstellend verlopen EK wielrennen, waar hij slechts zevende werd in de individuele tijdrit. “Ik was in Glasgow mentaal niet klaar om de strijd aan te gaan. Ik nam de bochten te voorzichtig, en viel de tijdrit niet aan. Het leek wel een trainingsritje.”

“Vandaag ging het een stuk beter. Het begint allemaal bij het hebben van power, maar de mindset was dit keer goed. Ik viel de tijdrit echt aan”, zo laat de BMC-renner tevreden weten.

De 24-jarige renner heeft in het klassement nu een voorsprong van veertien seconden op Campenaerts, terwijl Søren Kragh Andersen als de nieuwe nummer drie volgt op vijftien tellen. “Ik ga zeker voor het eindklassement. Ik krijg niet veel kansen om dit soort rondjes te winnen. Het doel is uiteraard om de leiderstrui te behouden.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Tpinotfan 14 augustus 2018 om 17:09

We wisten al dat hij talent had en dit jaar breekt hij echt door. Mooi om te zien. Zie weinig renners het hem nu afpakken eigenlijk. Het zal vooral van het tactische vlak afhangen

Titaantje 14 augustus 2018 om 17:46

Dit meot hij toch kunnen afmaken. Heeft ook gewoon een goede ploeg mee om eventuele gaten te dichten, zeker als GvA voor 1x bereid is om zich op te offeren.

jp.vanoosterhout 14 augustus 2018 om 17:56

raar ,de mindset was dit keer goed !vreemd dat zo’n jonge renner dat zegt,die moet toch 9 van de 10 keer een goede mindset hebben !

Rhohan 14 augustus 2018 om 17:56

Mwah… er zitten aardig wat ervaren en geslepenere renners op het vinkentouw om de komende etappes toe te slaan.

Marszzz 14 augustus 2018 om 22:29

De tijdrijderstop verder afwezig in de BBTour. Dan ben je het wel aan je stand verplicht.

Chaba 15 augustus 2018 om 08:37

@Marszzz
Dat vind ik wel iets te kort door de bocht. Gezien het tijdverschil met de rest laat hij zien dat hij ook op de specialisten van deze afstand echt absolute top is. Het feit dat Dumoulin en Dennis niet aanwezig zijn zegt mij niets.

Headlines

Materiaalzone

Populair