Kruijswijk over ploegmaat Dumoulin: “Hij is op de goede weg”

zondag 9 augustus 2020 om 12:03
Kruijswijk over ploegmaat Dumoulin: “Hij is op de goede weg”

Steven Kruijswijk - foto: Cor Vos (archief)

Tom Dumoulin verloor gisteren na het nodige kopwerk vijf minuten in de Tour de l’Ain, maar zijn ploeggenoot Steven Kruijswijk heeft vertrouwen in de Limburger. “Voor Tom is het een kwestie van het vinden van vertrouwen. Hij is op de goede weg”, zo vertelt Kruijswijk in gesprek met de NOS.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Jumbo-Visma maakte gisteren indruk tijdens de tweede etappe van de Tour de l’Ain. De Nederlandse formatie nam de koers in handen op weg naar Lélex Monts-Jura en zag Primož Roglič na een felbetwiste etappe de sprint winnen. “Ik denk dat we het mooi hebben gespeeld”, aldus Kruijswijk. “Het was ons plan om de boel aan te jagen.”

“Het is altijd afwachten wat Team Ineos van plan is, maar we deden wat we moesten doen. We hebben richting de finale het initiatief genomen. We probeerden in de slotfase ons numerieke overwicht uit te spelen. Ik probeerde zelf nog weg te komen in de finale, maar het was lastig. Er stond best wel wat tegenwind, dus trokken we de kaart van Roglič voor de sprint.”

“Het is een goed voorteken dat iedereen op niveau is”
“Of we onze spierballen wilden laten zien? Niet zozeer, het was meer een kwestie van het kweken van vertrouwen. We komen uit een lange trainingsperiode en het was een vraagteken hoe we ervoor stonden. Het was echt onze eerste wedstrijd, terwijl andere renners wellicht al wat koersen hebben gereden. Het is een goed voorteken dat iedereen op niveau is.”

“We hopen zo verder te kunnen werken naar de Tour”, aldus Kruijswijk. Op de laatste beklimming van de dag besloot Tom Dumoulin om zich weg te cijferen voor Kruijswijk en Roglič. “Het afhaken van Tom was niet gepland. Hij vertelde ons dat hij zich niet super voelde, maar uiteindelijk trok hij wel de hele boel op gang. Zo slecht was hij dus helemaal niet. Dat zal ik hem ook wel zeggen.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Marik 9 augustus 2020 om 12:07

Beesten zijn het en wat rijden ze indrukwekkend. Erg leuk om te zien.

0
Doswielos 9 augustus 2020 om 12:08

Hij deed een korte maar zeer krachtige beurt op kop. Volgens mij vlogen er echt een stuk of 40 renners vanaf toen TD op kop zat te sleuren!
Desalniettemin ben ik van mening dat onze Tom komende Tour niet mee zal kunnen komen met de echt sterke klassementsmannen, helaas.

0
Scott Sunderland 9 augustus 2020 om 12:13

Ik denk wel dat Roglic uiteindelijk de man wordt die het in de komende Tour moet / zal afmaken, met Kruijswijk én Dumoulin aan zijn zijde als luxe helpers. Als Tom gezond blijft, vertrouwen krijgt en koersritme dan komt het wel goed met hem. Los van of hij nog een grote ronde wint of niet.

0
harryjohan71 9 augustus 2020 om 12:17

Het positieve is dat Tom Dumoulin zich niet te goed voelt om te knechten. Dit heeft hij ook al bij Sunweb laten zien. Prima begin van Dumoulin bij JV. Elke ploeg heeft toppers nodig die bereid zijn om te knechten voor teamgenoten als daar om gevraagd wordt.

0
thorsen 9 augustus 2020 om 12:24

Eventueel zou hij ook in de Vuelta nog wat kunnen proberen als hij goed uit de Tour komt.

0
Jaap Eden 9 augustus 2020 om 12:58

Een mindere dag in je eerste koers na een lange trainingsperiode. Dit zegt helemaal niets over hoe hij in de TDF gaat zijn.

0
Murcia 9 augustus 2020 om 13:11

Na meer als een jaar niet fietsen is een gebrek aan ritme en de onzekerheid over zijn vormpeil het tweetal problemen waar hij dit korte seizoen mee moet dealen. Gisteren was zijn sleurwerk kort maar zeer effectief. Ik hoop dat hij vandaag al iets langer mee kan en ook de Dauphine is nodig om Tom weer het rennersgevoel te geven. Ik denk dat hij op basis van dit weekeinde en de volgende week tot de conclusie komt dat hij in de eerste plaats een luxe knecht voor Roglic wordt in de aankomende ronde.

0
Eljorro 9 augustus 2020 om 13:22

Denk het ook. Roglic is echt veel en veel beter. Toch wel jammer om te constateren dat Tom tekort schiet.

0
TheBigShow 9 augustus 2020 om 14:07

@Eljorro Beetje vroege conclusie. Tom was in 2017 en 2018 ook niet bijzonder in de voorbereidingskoersen. Waarom zou hij nu, na ruim een jaar afwezigheid er gelijk staan? Hij heeft 2 etappes gereden…

0
IlPirata 9 augustus 2020 om 14:15

In principe is Dumoulin een betere renner dan Kruijswijk, maar hij heeft nu gewoon te lang geen wedstrijden meer gereden. Dat moet hij weer opbouwen en de TdF komt hierin te vroeg. Kruijswijk daarentegen is een goede AK-man ,maar de Tour winnen gaat hem niet lukken. Ook geen sprint in de benen t.o.v. concurrenten. Zal knechten worden voor Roglic beiden.

0
Panache 9 augustus 2020 om 14:24

Kruijswijk heeft sinds 28 juli 2019 ook maar een handvol dagen gekoerst. Roglic 8 maanden. Niemand heeft ritme momenteel.

0
Alexander 9 augustus 2020 om 15:03

Eigenlijk komt Kruijswijk er het beste uit. Hij heeft nu al deze vorm terwijl hij normaal pas deze mannen eraf rijdt na 1,5 tot 2 weken slopende koers de betere in koers is.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone