Kristijan Durasek vier jaar geschorst voor overtreden dopingregels

woensdag 13 november 2019 om 15:46
Kristijan Durasek vier jaar geschorst voor overtreden dopingregels

foto: Cor Vos

Internationale wielerunie UCI heeft Kristijan Đurasek voor vier jaar geschorst voor het overtreden van de dopingregels tussen 2016 en 2019. De Kroatische renner reed de afgelopen drie jaar voor UAE Emirates.

De UCI maakte vandaag bekend dat wielrenner Kristijan Đurasek voor vier jaar geschorst is voor het overtreden van de dopingregels tussen 2016 en 2019. De internationale wielerbond kwam tot haar beslissing op basis van informatie die is verkregen van de autoriteiten van Oostenrijk. De 32-jarige Kroaat werd eerder al in verband gebracht met dopingzaak Operation Aderlass en zou klant geweest zijn van de omstreden dopingdokter Mark Schmidt.

Đurasek, die dit jaar onder contract stond bij UAE Emirates, werd daarom medio mei al voorlopig geschorst door de UCI vanwege het gebruik van een verboden methode, waarmee gedoeld werd op bloeddoping. Eerder werden oud-topsprinter Alessandro Petacchi en ook Kristijan Koren en Borut Božič al gestraft voor betrokkenheid bij Operation Aderlass. Zij zijn voor twee jaar uit de wielersport verbannen door de UCI.

Zeven jaar in de WorldTour
Đurasek begon zijn wielercarrière bijna veertien jaar geleden bij het kleine Perutnina Ptuj en wist zich daarna via Loborika en Adria Mobil op te werken naar de WorldTour bij Lampre-Merida. Tot en met 2016 reed hij in het roze-blauwe tenue, waarna de ploeg overging naar het huidige UAE Emirates. Dit seizoen reed de Kroaat onder meer de Volta ao Algarve en de Giro di Sicilia, tot hij tijdens de Amgen Tour of California voorlopig werd geschorst.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Baik-Baik 13 november 2019 om 16:10

Was Durasek niet één van de usual suspects in die Giro waar hij constant met Kruijswijk, Benat Intxausti en Zakarin (en nog iemand…) in de vlucht zat? Het is, vooralsnog, met Kruijswijk het beste afgelopen van dat clubje.

0
Samlambeej 13 november 2019 om 23:54

Laat dit een pleidooi zijn voor nooit meer insinueren louter en alleen op basis van grootse prestaties.

0
koos verrek 13 november 2019 om 16:16

Deruit

0
finton 13 november 2019 om 16:31

Đoei!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone