Kreuziger heeft nog één doel voor ogen: “Ritwinst in de Tour”

donderdag 14 mei 2020 om 17:32
Kreuziger heeft nog één doel voor ogen: “Ritwinst in de Tour”

Roman Kreuziger wint de Amstel Gold Race - foto: Cor Vos (archief)

Roman Kreuziger mocht vorige week 34 kaarsjes uitblazen, maar de Tsjech is nog niet klaar als wielrenner. “Ik wil voor het einde van mijn loopbaan nog een etappe winnen in de Tour de France”, zo vertelt Kreuziger in de NTT-podcast Unclipped.

Kreuziger begon zijn professionele wielercarrière in 2006 bij Liquigas en wist sindsdien enkele grote wedstrijden te winnen. Zo won de klassementsrenner de rondes- van Romandië en Zwitserland en was hij zeven jaar geleden de beste in de Amstel Gold Race. Er ontbreekt echter nog iets op zijn palmares: een ritzege in de Ronde van Frankrijk.

De coureur van NTT Pro Cycling werd al eens vijfde, tweemaal achtste én tiende in de Tour, maar wacht nog op die ene uitschieter. “Ik heb al een keer een etappe gewonnen in de Giro d’Italia”, zo doelt Kreuziger op zijn ritzege op Alpe di Pampeago. “Dat was echt fantastisch. Ik wil voor het einde van mijn loopbaan ook nog zegevieren in de Tour.”

Kreuziger reed vaak voor eigen rekening, maar was ook geregeld een trouwe knecht voor kopmannen als Alberto Contador, Esteban Chaves en de gebroeders Adam en Simon Yates. “Ik heb altijd veel energie gestoken in een klassement, maar ook in dienst gereden van kopmannen. Ik wil zelf ook nog een keer op het podium staan.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Romāns Vainšteins 14 mei 2020 om 17:56

Mooi en haalbaar doel. Die gaat dus overal meezitten.

0
Titaantje 14 mei 2020 om 22:17

Volgens mij de reputatie van Kreuziger toch vooral dat hij onvoldoende energie stak in het werken voor zijn kopmannen.

0
Giekes 15 mei 2020 om 09:20

Is dat niet enkel gebaseerd op 1 jaar (met Contador)?

0
Turtlehead 15 mei 2020 om 10:24

Voor de oudgedienden op WF: Wie is de beste? Die Nibiali, Kreuziger of Robert Gesink… ;)

Kreuziger is volgens mij kapotgemaakt door zijn ploegen en heeft veel te veel koersen moeten rijden. Ik gun hem wel een Touretappe als kroon op het werk (maar dan pas nádat Robert Gesink die heeft gepakt).

0
Luke 15 mei 2020 om 14:24

Ik vond Kreuziger altijd in een groepje met Robert Gesink en Jakob Fuglsang passen. Drie noordelijke renners die qua talent vergelijkbaar zijn, maar om uiteenlopende redenen is het er niet uitgekomen in de grote rondes.

Daarbij vergeleken staat Nibali wat mij betreft een klasse hoger, ook omdat die betere kansen heeft gehad en ook beter begeleid is.

0
ivo001 15 mei 2020 om 11:10

Ik denk altijd dat Kreuziger een beetje hetzelfde niveau is als Nieve.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone