Koos Moerenhout maakt comeback op NK Tijdrijden

woensdag 30 maart 2016 om 15:15
Koos Moerenhout maakt comeback op NK Tijdrijden

foto: Sirotti

Koos Moerenhout is bezig met een terugkeer in het wielerpeloton. De 42-jarige ex-prof hoopt nog eenmaal te kunnen deelnemen aan het NK Tijdrijden. De strijd om de nationale titel vindt dit jaar plaats op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee, waar Moerenhout opgroeide.

“Gezien het feit dat het zelden voorkomt dat het NK in je eigen achtertuin verreden wordt, vind ik het een bijzonder mooi doel om de batterij nog één keer op te laden en mee te doen aan het NK Tijdrijden”, laat Moerenhout weten aan WielerFlits. “Het gaat om een eenmalige comeback van een kilometer of vijftig”, verduidelijkt de ex-prof uit Achthuizen, die meehielp bij het uittekenen van de NK-routes.

Meten met Nederlandse top
De tweevoudig Nederlands kampioen op de weg (2007 & 2009) was vijftien jaar lang profwielrenner. Zijn carrière begon en eindigde hij in het shirt van Rabobank, waarvoor in totaal acht seizoenen reed. Na zijn profloopbaan, die hij in 2010 beëindigde, is hij aan de slag gegaan als ploegleider in het vrouwenpeloton.

Hij is echter altijd blijven fietsen, maar in juni meedoen om de nationale driekleur is volgens Moerenhout uitgesloten. “Mijn conditie is nog niet van dien aard dat ik er volledig vertrouwen in heb. Ik ben zeker wel blijven trainen, maar om je te meten met de Nederlandse toppers moet er nog wel wat gebeuren. Voor een keer start ik met de gedachte dat meedoen belangrijker is dan winnen.”

Het NK Tijdrijden op Goeree-Overflakkee staat dit jaar gepland op woensdag 22 juni. De elite heren rijden een traject van 51,3 kilometer met start en finish in Middelharnis.

Dit artikel delen:

26 Reacties

Hoebele 31 maart 2016 om 03:04

En Emma Pooley komt terug bij Lotto-Soudal Ladies:
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160330_02210548

Headlines

Materiaalzone

Populair