Kooij baalt na eerste rit ZLM Tour, Van Dijke snapt niet waar het misging
foto: Cor Vos
donderdag 8 juni 2023 om 19:33

Kooij baalt na eerste rit ZLM Tour, Van Dijke snapt niet waar het misging

Jumbo-Visma kon vanmiddag Olav Kooij niet aan sprinten toe laten komen in de ZLM Tour. De vroege vlucht bleef namelijk vooruit en dat is balen, zegt Kooij na afloop. “Ik wilde hier heel graag sprinten voor de zege.”

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Veel ploegen keken onze richting uit om het gat naar de kopgroep te dichten. Er was op een gegeven moment wel een samenwerking tussen een aantal teams, maar die kwam niet volledig tot uiting.”

Ploegmaat Tim van Dijke probeert te begrijpen hoe de vlucht vooruit is kunnen blijven. “Ik snap nog steeds niet waar het precies misging. Op veertig kilometer van de aankomst kregen we te horen dat het verschil met de kopgroep anderhalve minuut was. Enkele kilometers daarvoor was dat nog drie en een halve minuut. Dat zorgde voor verwarring, want zo snel kon die voorsprong niet slinken. Het is vervelend voor ons, maar het is mooi voor de vluchters. Etappes als deze maken het wielrennen spannend.”

“Aan de inzet van de ploeg lag het zeker en vast niet”, eindigt hij. “We wilden een zo goed mogelijke lead-out voorbereiden voor Olav. Dat lukte vorige zaterdag heel goed in de Heistse Pijl. Vandaag liep het mis, maar we zullen bekijken hoe we het de volgende keer beter kunnen doen.”

Vrijdag, dus. Dan gaat de ZLM Tour verder met een rit naar Buchten.

 
5 Reacties
Sorteer op:
Als je op 40km weet dat de tijdwaarneming kut is dan haal je ze toch volledig terug of in ieder geval tot in het zicht? Zien we daarna wel weer verder..
    Ja. Dat. Het is natuurlijk makkelijk gezegd, maar fiets dan ff door. Volgens mij gewoon gegokt en verloren. Op naar morgen!
8 juni 2023
Kop op jongens op naar morgen !
9 juni 2023
"Op veertig kilometer van de aankomst kregen we te horen dat het verschil met de kopgroep anderhalve minuut was. Enkele kilometers daarvoor was dat nog drie en een halve minuut. Dat zorgde voor verwarring, want zo snel kon die voorsprong niet slinken." Het verschil is kleiner, dus dat maakt het terughalen makkelijker toch? Of begrijp ik het niet?
    9 juni 2023
    Doordat ze ineens veel tijd pakten dacht het peloton natuurlijk dat de vluchters helemaal kapot waren en gaan ze rekenen. Dan kun je 1 minuut per 10 kilometer terugpakken. Dat bleek dus wat anders te liggen waarbij een smal en bochtig parcours ook nog eens in het voordeel van vluchters is tov een grote groep. Je kunt ze ook terugpakken met nog 40/30/20km te gaan maar dan moet je volledig controleren en dat kost veel kracht.

Reacties zijn gesloten.