Koen de Kort: “Weet niet waar Aru Dumoulin er wel af moet gaan rijden”
Foto: Sirotti
vrijdag 11 september 2015 om 11:56

Koen de Kort: “Weet niet waar Aru Dumoulin er wel af moet gaan rijden”

Het optreden van Tom Dumoulin in de rit naar Riaza heeft ook zijn ploeggenoten vertrouwen gegeven. Ondanks enkele verwoede pogingen van concurrent Aru bleef de Limburger in zijn wiel, waardoor de kopman van Giant-Alpecin met nog drie dagen te gaan in de leiderstrui blijft. Ploeggenoot Koen de Kort ziet de ploeg groeien.

De renners van Giant-Alpecin zijn extra gemotiveerd. “Als ik in de ploeg nu om me heen kijk, zie ik dat iedereen boven zichzelf uitstijgt”, vertelt De Kort aan De Telegraaf. “Dit is voor ons de kans om als ploeg iets heel speciaals te laten zien. Dat veel mensen zeggen dat Dumoulin helemaal geen ploeg heeft, maakt ons alleen maar sterker. Dan willen we echt laten zien dat we het wél kunnen. Volgens mij zijn we klaar voor de oorlog.”

De Kort heeft vertrouwen in zijn kopman. “Als Tom dit kan, dan weet ik niet waar Aru hem er wel af moet gaan rijden.”

RIDE Magazine
22 Reacties
Sorteer op:
11 september 2015 11:59
Nou als ik de ploeg er sterker door maak, wil ik het ook nog wel even zeggen: Dumoulin heeft geen ploeg.
11 september 2015 12:01
en maak Aru nu niet sterker, Koen;) anders gaat hij Dumoulin er in Madrid nog afrijden;);)
11 september 2015 12:08
Denk dat het voor ons aller gemoedsrust toch wel goed zou zijn als Tom vandaag met hulp van zijn ploeg een paar seconden kan pakken op de kasseien ;)
11 september 2015 12:08
Gisteren hebben ze het uitstekend gedaan. Mezgec, De Kort en vooral Degenkolb bleven tot diep in de finale bij Dumoulin. Craddock viel dan weer een beetje tegen.
11 september 2015 12:08
Praatjes vullen geen gaatjes. Ballen eraf draaien !
Knipoog hoor, in Koen heb ik in elk geval rotsvast vertrouwen. (dat hij zijn stinkende best doet)
11 september 2015 12:11
Koen rijdt een geweldige Vuelta en zijn niet-selectie voor het WK is alleen maar een extra motivatie om alles eruit te persen voor Dumoulin. Toch zal Koen TOM het vandaag en sowieso morgen in de finale grotendeels zelf moeten doen.
11 september 2015 12:20
Jaja, Aru wordt achtervolgd door een spook. Een rood spook:

http://www.ad.nl/ad/nl/5598/Sportcolumnisten/article/detail/4140138/2015/09/11/Wieltjesplakker-is-deze-dagen-een-eretitel-voor-Tom-Dumoulin.dhtml
11 september 2015 12:32
@xistnc: Laatste keer Koen=Tom?
11 september 2015 12:37
Uiteraard ;)
11 september 2015 12:47
Zou zo fijn zijn als dumoulin aan het eind van de rit vandaag min 11sec voor zou hebben, dan hoef je je gelijk minder zorgen te maken over de bonis die aru kan pakken door rit te winnen
11 september 2015 12:48
Ik vond de prestatie van mezgec uitstekend, bleef er ongelooflijk lang aanhangen. Van Frohlinger en Craddock had ik gisteren meer verwacht. Al heeft Craddock zich in de rest van de vuelta al behoorlijk laten zien.
11 september 2015 12:50
Ik vraag me af hoe cool we allemaal gaan zijn wanneer Aru vandaag of morgen Dumoulin wél op 4 sec. rijdt,... Gelukkig blijft ie zelf op zijn hoede.
11 september 2015 12:54
Zoals Aru al zei... 3 seconden is niks. Je bent het zo - pats boem - kwijt. Je kunt op een dag als vandaag maar beter uitlopen (indien mogelijk), want zaterdag gaan ze erop klappen.
11 september 2015 12:55
Had de bondscoach ook maar wat meer vertrouwen in Koen, als iemand zijn ballen eraf draait voor zijn kopman is hij het wel, foei Lammerts! En inderdaad, Giant heeft GEEN team om hem te ondersteunen, ze kunnen er helemaal niks van die jongens, k met peren ;)
@RV; dan gaan we helemaal niet cool doen, maar het wereldrecord digitaal vloeken verbreken
11 september 2015 12:55
Op de steilere klimmetjes bestaat er nog een kans dat Aru de rest lost. Maar de vraag is of het voor Aru wel zin heeft om weg te rijden in zijn eentje, als hij eenmaal een gat slaat kan Tom op de lange adem terug komen.
11 september 2015 12:59
Bovendien zijn de twee laatste beklimmingen zaterdag niet super steil. Zeker de laatste klim niet.
11 september 2015 13:01
@Thailand Fröhlinger heeft een maag/darmvirus gehad tijdens de Vuelta. Begint nu langzaam te herstellen.
11 september 2015 13:03
Nou nou Koen...
Zaterdag is er een etappe die nog heel veel kansen bied en ik durf na het zien van gisteren toch wel te stellen dat ze noet tot het laatste klimmetje gaan wachten. Ik verwacht een helse dag voor tom en zou verbaasd zijn als hij nog het rood draagt.
11 september 2015 13:04
NOGMAALS: ER ZIJN GEEN STEILE KLIMMEN MEER!!! Kijk de profielen eens rustig na, alleen pech kan roet in het eten gooien. Er is geen klim waar ze hem eraf kunnen rijden, echt niet. De koers moet dan zaterdag al op de eerste col hard worden gemaakt, anders hebben ze geen kans, maar dat doen ze niet, want iedereen is kapot. Gisteren reed Astana op een halve col 3/4 van hun eigen team in de gruzelementen. Dan zullen ze zaterdag zeker wachten tot minimaal de derde col. Movistar kan niet meer. Katusha ook niet. Sterker nog: ik denk dat hij vandaag een mentaal tikje wil uitdelen door uit te halen op de kasseien en nog eens een paar seconden te pakken. 3 of 6 seconden voorsprong, het lijkt geen verschil te maken, maar in het hoofd van driftkikker Aru maakt dat zeker een verschil. De rest zullen zich er daardoor ook bij neerleggen en vooral voor de derde plaats willen strijden. Die strijd kan zaterdag nog wel eens veel spannender worden dan de strijd voor de no.1 plek.
11 september 2015 13:06
Ga er maar vanuit dat Aru niet lekker geslapen heeft. 3 seconden en hij heeft gisteren 10 pogingen gedaan... Tom moet gewoon aanvallen als hij dat kan.
11 september 2015 13:17
En daarom had Tom gisteren waarschijnlijk al direct in het drieluik moeten doortrekken nabij of net over de top van laatste grote klim toen dat een zeer goed moment leek (Tom leek bij machte, en er volgde een krachtensparende afdaling), tegen de ultraconservatieve -op zich prima- tactiek in.
Vanmiddag zal Tom alsnog ergens moeten aanvallen, zekerheidshalve.
3 seconden kunnen immers simpel worden overbrugd door een klimsprint van Aru in de ultieme finale als ze daar nog samen zouden zitten.
Gokken op Aru's wiel houden precies tot de meet is te link. Er kunnen bovendien nog vluchter(s) in de weg rijden op het laatst en daar dus tussen Tom en Aru komen (tijdverlies door hinder).
Als het slechts circa 3 seconden zou blijven, komt alles des te meer op zaterdag aan. Bungelt Tom's Vuelta zege hele dag aan een uiterst dun draadje. Zenuwslopend, maar een uiterst lekkere thriller.
Zondag is normaal gesproken een ritwinst voor GA (althans t.o.v. Astana), maar die winst heeft alleen zin wanneer Tom nog in de plus staat t.o.v. Aru. Astana zal wss uiterst kort na GA/Degenkolb&Tom finishen in Madrid.
Andersom zou GA na verlies van de zaterdagrit dat naar alle waarschijnlijkheid niet meer op zondag kunnen goed maken.
We gaan het zien !
11 september 2015 13:25
niet te hoog van de toren blazen lijkt mij want het kan zo maar gebeuren die 3 sec.vooral morgen verwacht ik een helse strijd.

Reacties zijn gesloten.