Koen Bouwman voelt zich thuis bij Jumbo-Visma: “Hebben me opgepikt toen ik niet het grootste talent was”

zaterdag 4 juni 2022 om 08:36
Video

Koen Bouwman kende met twee ritzeges en de blauwe bergtrui een uiterst succesvolle Giro d’Italia. Het leverde hem voor de buitenwereld een nieuwe status op, maar volgens hemzelf is er niet veel veranderd. “Ik ben nog steeds dezelfde wielrenner als hiervoor. Dat verandert niet”, zei hij voorafgaand aan het profcriterium van Maastricht tegen WielerFlits.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Natuurlijk heb ik drie supermooie weken gehad en wie weet is dit een opstap naar de toekomst. Misschien dat dit het ook wel is, geen idee. Dit pakken ze me in ieder geval nooit meer af. Nu is het samen met de ploeg verder kijken hoe en wat”, aldus de 28-jarige Bouwman, die aangeeft goed op zijn plek te zitten bij Jumbo-Visma. Sinds zijn goede prestaties in de Giro heeft hij vaak de vraag gekregen of hij niet naar een ander team moet, vertelt hij, maar daar lijkt voorlopig geen sprake van.

“Bij deze ploeg voel ik me zo thuis. Ze hebben me opgepikt bij de beloften, toen ik niet het grootste talent was. De stappen die ik de laatste jaren heb gemaakt, zijn misschien geen reuzenstappen, maar het resulteert wel in de renner die ik nu ben geworden. En wat ik zeg: wie weet wat er nog meer in het vat zit? Vooralsnog ben ik superblij bij de ploeg en kan ik me niks anders wensen.”

Hoewel het van buitenaf alles van een leiendakje leek te gaan voor Bouwman, kreeg ook hij af te rekenen met moeilijkheden tijdens de Ronde van Italië. “Ik had ook nog wat problemen met m’n rug, dat was echt jammer. Anders had ik misschien eerder voor nog een etappezege kunnen gaan. Maar mijn rug werd steeds beter en ik kon steeds meezitten. Dat resulteerde in nog een zege, dat kun je je niet voorstellen.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Koers 4 juni 2022 om 09:10

Volgend jaar gewoon weer de combi najagen in de Giro. De tour is toch voor het AK.

EDIT: Ik zie net dat Jumbo weer een docu heeft uitgebracht, nog niet gezien, maar voor de liefhebber is ie hier te vinden: https://www.youtube.com/watch?v=PMIF4IyDM6o

0
Quincy Adams 5 juni 2022 om 08:33

Is dat niet die vd tour van vorig jaar?

0
Silent Hill 4 juni 2022 om 09:59

Mooi dat hij geen sterallurers krijgt. Hoort nu thuis in het rijtje Bouchard, Guerreiro, Ciccone … klassiekers gaan ze niet winnen, ook geen Top 10 in een grote ronde, maar geef ze wat vrijheid en ze pikken ergens wel een ritje mee. Doet ie goed, Bouwman.

0
Murcia 4 juni 2022 om 10:05

Koen laat zich niet gek maken, heeft voldoende zelfkennis om te weten wat hij wel en niet kan en dat deze ploeg geweldig bij hem past. De waardering is er van beide kanten, hij geldt als de man die binnen de ploeg het aanspreekpunt is over het materiaal en krijgt de ruimte om door te groeien. Een echte teamplayer die nu hopelijk vaker zeges gaat pakken want hij heeft een vinnige sprint en punch, wat noodzakelijk is om in een vlucht het ook af te kunnen maken.

0
Panache 4 juni 2022 om 10:09

“Bij deze ploeg voel ik me zo thuis. Ze hebben me opgepikt bij de beloften, toen ik niet het grootste talent was. De stappen die ik de laatste jaren heb gemaakt, zijn misschien geen reuzenstappen, maar het resulteert wel in de renner die ik nu ben geworden. En wat ik zeg: wie weet wat er nog meer in het vat zit? Vooralsnog ben ik superblij bij de ploeg en kan ik me niks anders wensen.”

Wat een nuchtere en dankbare instelling. Sommigen zullen het lezen als een gebrek aan ambitie, maar ik heb vaak het grootste respect voor sporters die na jarenlang knokken samen met het team zijn gegroeid naar een niveau waarop ze mee kunnen doen voor de prijzen. Natuurlijk blijft het niet hierbij, TJV heeft (eindelijk) een rittenkaper voor bergritten, iemand die kan aanvallen én afmaken. Dan ben je niet langer afhankelijk van Van Aert (kan hij verder groeien in zijn knechtenrol voor Roglic, knipoog) of een incidentele uitschieter van Kuss.

0
Vinokourov90 5 juni 2022 om 01:20

Eens, en TJV is ook gewoon 1 van de beste ploegen op dit moment. Dus waarom überhaupt wisselen?

0
Westfalen 4 juni 2022 om 10:23

Lijkt me de juiste instelling. Verkassen naar een andere ploeg kan altijd nog. Hij zit nu in de goede flow bij Jumbo en lijkt elk jaar nog iets te verbeteren.

0
platteprijs 4 juni 2022 om 12:33

Zou wel fijn als hij volgend jaar in de Tour mag starten als rittenkaper.

0
Alfons Haavers 4 juni 2022 om 12:50

Die kans lijkt me klein zolang ze voor geel (en eventueel groen) blijven gaan.

Bouwmans prestaties in de Giro lijken me ook nog niet meteen een garantie op dagsuccessen in de Tour waar je op een ander niveau van tegenstand botst.

2 grote rondes voor eindwinst gaan en dan eentje met een vrijbuitersteam lijkt me wel haalbaar voor TJV.

Al zou het mij niet verwonderen dat Vignegaard (of Roglic) volgend seizoen voor een klassement wil gaan in de Giro, en dan lijkt de kans me klein dat ze Bouwman daarnaast laten freestylen in vluchtersritten.

Met 2 kopmannen als Roglic en Vignegaard kan je perfect 3 keer voor eindwinst in de grote rondes proberen meespelen en dan is een ritje winnen ondergeschikt aan het hogere doel. Maar lijkt me dat Bouwman zelf daar wel realistisch over is.

0
Baukema Tomoulin 5 juni 2022 om 10:42

Geen enkele ploeg kan alle WT rondes met een 'groter doel' rijden ivm rustperiodes en hoogte stages. TJV dus ook niet. Bouwman en Eenkhoorn kunnen hartstikke goed gedijen in een vrijbuiters schema bij TJV. Bv Baskenland, Romandië, Giro, Polen en alles wat leuk als HC race is en ertussen past.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone