Knieblessure houdt Baby Giro-winnaar Ardila uit Tour de l’Avenir

zaterdag 13 juli 2019 om 13:04
Knieblessure houdt Baby Giro-winnaar Ardila uit Tour de l’Avenir

foto: IsolaPress

Andres Camilo Ardila, onlangs winnaar van de Giro d’Italia U23, moet de Tour de l’Avenir aan zich voorbij laten gaan. De Colombiaan (20) kampt met een blessure aan de meniscus in zijn linkerknie en kan daardoor niet meedoen, meldt de Colombiaanse wielerbond.

Ardila verliet de Giro d’Italia voor beloften met de eindzege, evenwel hield hij er een kwaal aan zijn knie aan over. Eenmaal terug in eigen land liet hij zich behandelen door een gerenommeerde orthopedist en de medische afdeling van overheidsafdeling Coldeportes, waar hij momenteel fysiotherapie ondergaat.

“Helaas kan ik niet meedoen aan de Tour de l’Avenir, maar dat zijn dingen die je niet in de hand hebt. Een kwetsuur aan mijn linkerknie zorgt ervoor dat ik niet meer kon fietsen sinds het einde van de Giro d’Italia. Ik moet me nu richten op mijn herstel, mijn toekomst en de dingen die later op mijn pad komen. Ik wens mijn ploegmaats het beste toe”, aldus Ardila.

De winnaar van de Baby Giro moet de Tour de l’Avenir weliswaar aan zich voorbij laten gaan, met Einer Augusto Rubio en Juan Diego Alba heeft Colombia ook de nummers twee en drie uit de Giro in huis en zij staan wél aan het vertrek. De hoog aangeschreven Franse beloftenkoers begint 16 augustus in het departement Lot-et-Garonne. Vorig jaar pakte Tadej Pogačar de eindzege.

Selectie Colombia voor de flag-fr Tour de l’Avenir 2019
flag-co Einer Augusto Rubio
flag-co Juan Diego Alba
flag-co Adrián Bustamente
flag-co Jhojan García
flag-co Harold Tejada
flag-co Jesús David Peña

Dit artikel delen:

1 Reactie

Martijn Arensman 13 juli 2019 om 23:09

“Te snel naar heel goed, is niet hoe het moet. Wil men een gedegen niveau ontwikkelen, moet men zich in een langzaam groeitraject verwikkelen”

Kan zo op een tegeltje!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone