Kneuzingen in rug bij Oliver Naesen na val in Dwars door Vlaanderen

woensdag 30 maart 2022 om 18:49
Kneuzingen in rug bij Oliver Naesen na val in Dwars door Vlaanderen

foto: Glenn Coessens

Oliver Naesen is niet ongeschonden uit de strijd gekomen in Dwars door Vlaanderen. De Belgische kopman van AG2R Citroën kwam ruim vijftig kilometer voor de finish ten val en gaf uiteindelijk op. Bij die crash liep hij onder meer enkele kneuzingen op in zijn rug.

Het Franse WorldTeam geeft in een kort statement een medische update over Naesen, die op een hectisch moment een achterwiel aantikte in het peloton en toen hard viel. “Oliver is gevallen en hij heeft last van schaafwonden op zijn linkerschouder en linkerknie. Ook heeft hij kneuzingen in de rug die aanvullend onderzoek vereisen”, aldus AG2R Citroën.

De 31-jarige Naesen zal dus nog nader onderzocht worden aan de rug. Of dat gevolgen voor hem gaat hebben richting de Ronde van Vlaanderen van komende zondag.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Titaantje 30 maart 2022 om 18:59

Het komt er helaas totaal niet meer uit bij hem sinds zijn maatje GvA erbij is gekomen. Daarvoor echt een goede coureur met een stabiele reeks aan top 10 plekken.

0
Turtlehead 30 maart 2022 om 21:44

Ja, weer een voorjaar van/met niks. Gelukkig is ie Vlaming, want als Nederlander zou hij -niet ten onrechte- allang zijn afgeschreven.

0
elander 30 maart 2022 om 20:38

Jammer voor Naesen, hij had een steun kunnen zijn voor Van Avermaet. Vreemde neerwaartse evolutie bij hem. Je zou verwachten dat hij de fakkel van Van Avermaet al enige tijd zou hebben overgenomen (in theorie zou hij nu op 31-jarige leeftijd op z’n best moeten zijn), maar niks blijkt minder waar.

0
Kopinkas 30 maart 2022 om 20:50

2019 was z’n topjaar. Op de één of andere manier lijkt Covid toch roet in het eten gegooid te hebben voor hem, want nadien is het echt nog weinig soeps geweest voor hem.
Was ook een vrij onbegrijpelijke valpartij, gebrek aan focus leek me.
Terwijl GVA, je moet het hem nageven, blijft doorbijten. In Gent-Wevelgem karretje net niet kunnen aanhaken bij de kopgroep, ook vandaag lange tijd de sterkste pion in de achtervolging…

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone