Knaven: “Wiggins ligt op schema”
vrijdag 13 februari 2015 om 16:56

Knaven: “Wiggins ligt op schema”

Bradley Wiggins ligt op schema voor de klassiekers. Dat vertelt zijn ploegleider bij Sky Servais Knaven. Knaven heeft de afgelopen week in Qatar een goede Wiggins aan het werk gezien.

Roche: “Wake-up call”
Oud-renner Stephen Roche schreef eerder deze week in een column dat de nederlaag in de rit tegen de klok een ‘wake-up call’ zou moeten zijn. “Het was misschien maar de derde wedstrijddag voor Wiggins en hij zat niet op een tijdritfiets. Maar ik had gedacht dat hij zijn regenboogtrui had willen eren,” aldus Roche. “Hij verloor bijna een seconde per kilometer op Terpstra. Dat is verre van ideaal. Al is het geen grote zorg. Het is nog negen weken tot Parijs-Roubaix. Maar het laat wel zien dat hij nog niet in topvorm is en nog veel werk moet verzetten.”

Roche is onder de indruk van Terpstra. “Hij zal er in vorm niet op achteruit gaan. Hij heeft vorig laten zien dat hij dit een paar maanden vast kan houden. Toen won hij de Ronde van Qatar in februari en Parijs-Roubaix in april.”

Geen zorgen bij Knaven
Knaven maakt zich geen zorgen en is ervan overtuigd dat Wiggins er de komende klassiekers zal staan. “Brad is waar hij moet zijn. Hij ziet er sterk uit en heeft hier veel extra gedaan voor en na de wedstrijden,” vertelt hij op de site van de ploeg. “Het is voor hem een goede training geweest en hij is in de wedstrijd gegroeid. Dit was een grote stap in het kader van voorbereiding op de klassiekers, die nog maar twee weken van ons verwijderd zijn. Hij zal zijn training nu verder opvoeren. We gaan daarnaast wat verkenningen doen om ervoor te zorgen dat hij klaar is voor die wedstrijden.”

Wiggins hervat de competitie op 28 februari in Omloop Het Nieuwsblad. Hierna rijdt hij Kuurne-Brussel-Kuurne, Parijs-Nice, E3 Harelbeke en Driedaagse De Panne Koksijde. Na een start in de Ronde van Vlaanderen volgen de Scheldeprijs en Parijs-Roubaix.

RIDE Magazine