Nipte ritzege Dylan Teuns in Ronde van Romandië, Rohan Dennis nieuwe leider

woensdag 27 april 2022 om 17:29
Nipte ritzege Dylan Teuns in Ronde van Romandië, Rohan Dennis nieuwe leider

foto: Cor Vos

De eerste rit-in-lijn van de Ronde van Romandië is woensdag gewonnen door Dylan Teuns. De Belgische kopman van Bahrain Victorious kroonde zich na een rit van 178 kilometer op de lastige aankomst in Romont tot winnaar. Hij wist in extremis de weggereden Rohan Dennis te kloppen. De Australiër is wel de nieuwe leider in het algemeen klassement.

De ontsnapping van de dag bestond uit vijf man, waaronder de Nederlander Tim Naberman van Team DSM. Hij reed weg met Julius Johansen (Intermarché-Wanty-Gobert), Thomas Champion (Cofidis), Antoine Debons en Valère Thiébaud (Zwitserse selectie). De Spanjaard Carlos García van Equipo Kern Pharma ging nog in de tegenaanval, maar belandde in de chasse patate. Hij kwam nooit bij de kopgroep en werd weer ingerekend.

Namens INEOS Grenadiers controleerde Laurens De Plus het peloton. Hij liet het verschil met de koplopers tussen de drie en vier minuten schommelen. Bij het ingaan van de laatste lokale ronde rond finishplaats Romont was het verschil teruggebracht tot een minuut.

foto: Cor Vos

Dat plaatselijke parcours was 46,5 kilometer lang en kende een gecategoriseerde klim, de Massonnens (2,1 km aan 6,1%). Net voor de Massonnens lag nog een helling (2,6 km aan 5,3%), maar die was niet aangemerkt als officiële klim. Voor de laatste kilometer richting de streep in Romont gold hetzelfde, want die liep gemiddeld 7% omhoog.

Valpartij met Hayter en Kruijswijk
Champion en Debons bleven van de koplopers het langst over. Zij reden op 35 kilometer van de finish weg van Naberman en co, maar werden zelf niet veel later ook gegrepen. Terwijl INEOS Grenadiers het tempo bepaalde, bivakkeerde klassementsleider Ethan Hayter continu achterin het peloton.

Naarmate de finale naderde ging het tempo verder de hoogte in en dat zorgde ook voor wat nervositeit, omdat veel ploegen een plek voorin het peloton zochten. Een grote valpartij was het gevolg op 14 kilometer van de finish, met Hayter als grootste slachtoffer en ook Steven Kruijswijk, Ion Izagirre en Rigoberto Urán bij de betrokkenen.

Ethan Hayter verloor zijn leiderstrui – foto: Cor Vos

Een flink uitgedund peloton, met daarbij de virtuele leider Rohan Dennis, ging zo richting de laatste tien kilometer. Rémi Cavagna probeerde van die situatie gebruik te maken door op ruim vijf kilometer van de streep aan te vallen. De Franse kampioen sloeg meteen een gat, maar diverse ploegen lieten dat niet gebeuren en rekenden hem twee kilometer voor de meet in.

Spannende finale
Het moest daardoor gebeuren in de oplopende laatste kilometer. Juan Ayuso begon met een vroege aanval, die gevolgd werd door Rohan Dennis en Dylan Teuns. De Australiër van Jumbo-Visma wist Ayuso te overvleugelen en reed stukje bij beetje van ze weg. Met een flinke voorsprong begon hij aan de laatste rechte lijn, maar die liep ook nog flink omhoog.

Dennis viel in de laatste 100 meter compleet stil en werd in de laatste 10 meter nog gepasseerd door de aanstormende Teuns, die zo de ritwinst naar zich toe trok. Dennis had nog wel een troostprijs, want hij mocht zich melden als de nieuwe klassementsleider. Marc Hirschi werd derde in de rituitslag, voor Aleksandr Vlasov en Quinten Hermans.

Dit artikel delen:

91 Reacties

zietemgaan 27 april 2022 om 17:35

Ja, mooie les qua “vel van de beer niet verkopen voordat etc”! De aanhouder wint, letterlijk. Typische zelfoverschatting van Dennis ook? Maar knap dus van Teunske!

0
bartp25 27 april 2022 om 17:37

Dit is gewoon overdreven, prima aanval van Dennis die zijn kwaliteiten perfect benut maar valt stil en iemand anders die zijn kwaliteiten perfect benut overvleugeld hem net. Je zag Dennis steeds omkijken van shit daar komt die maar hij kon gewoon niet meer harder.

0
Koers 27 april 2022 om 17:37

Volgens mij is dit zo’n typisch eentje waarbij als je naast elkaar fietst nog net iets meer kan, maar als iemand van achteren komt, dan kun je zo snel niet meer dat beetje extra pijn lijden. M.a.w. prima getimed van Teuns.

0
Kopinkas 27 april 2022 om 18:04

Zelfoverschatting? Bijna was Romont Rohanmont, was gewoon super goed gespeeld door Dennis. Niemand anders dan Teuns had hem hier kunnen pakken volgens mij, of het had Hayter moeten zijn – wie ‘m zag winnen in de Ruta del Sol vorig jaar weet dat dit gesneden koek voor hem had kunnen zijn (maar dat zullen we nooit weten)

0
Geel Zwarte Bril 27 april 2022 om 18:22

Zietemgaan want een sneue denigrerende opmerking zeg.

Dit had niks met zelfoverschatting te maken. Dit was gewoon niet meer kunnen in de laatste 10 meter. Zelfde als Roglic vorig jaar in Waalse Pijl. Keihard gaan en geparkeerd staan in de laatste meters. Gewoon prima gedaan door Dennis. Legt hier de basis voor een mooi klassement.

Jammer dat er geen overwinning in zag. Twee keer tweede is top. Maar twee keer eerste is leuker.

0
Scott Sunderland 27 april 2022 om 18:38

Geen zelfoverschatting. Prima gedaan en slechts één man was nipt beter. Uitstekend aanvalsplan zelfs.

0
Koers 27 april 2022 om 17:35

Dylan rijdt een prima seizoen, want naast deze en wp, ook gewoon 6e in rvv en lbl, 10e in de amstel en 8ste in de brabantse pijl. Zit misschien nog wel meer in het vat dit seizoen.

0
Kopinkas 27 april 2022 om 20:26

In 2017, het jaar waarin hij al 3de was geworden in de Waalse Pijl, haalde Teuns haast out of the blue 8 overwinningen (waaronder 3 eindklassementen) op 20 dagen… tot consternatie van velen.
Nadien stond hij twee jaar droog.
In de twee en half jaar nadien komt hij opgeteld op 6 zeges, maar wel allemaal op het hoogste niveau.
Toch wel één van de meest merkwaardige carrières van de afgelopen decennia.
Benieuwd waar hij in dit rondje gaat landen, en ook verder dit seizoen.

0
bellevue 27 april 2022 om 20:57

6e in Ronde? Zot!

0
bartp25 27 april 2022 om 17:35

poeh heel nipt, maar teuns is ook wel in topvorm.
Dennis gaat die zich mengen in het klassement?

0
S'mon 27 april 2022 om 17:36

Goh, het leek al binnen voor Dennis, maar wat viel die stil zeg. Teuns viel niet stil en kon er nog net voorbij geraken, die zijn topvoorjaar begint hij ook met meer overwinningen te vullen!

0
Gebruikersnaam 27 april 2022 om 17:37

Epische finale van Israel, met 4 in de groep en aan de finish nergens.

0
zietemgaan 27 april 2022 om 17:39

Het gepolariseerde peleton: dezelfde teams winnen alles en de andere proberen, proberen, proberen …

0
Kopinkas 27 april 2022 om 18:20

Dacht dat ze het hard aan het maken waren in functie van Woods, maar ze maakten het gewoon te hard… voor Woods. Die had ik veel dichter verwacht…

0
Wheely 27 april 2022 om 17:37

Wat een sterke sprint van Teuns.

Interessant ritje, jammer dat Dennis net niet won maar wel goede zaken gedaan in het AK, zou die er echt voor gaan nu?

0
Wim Kruithof 27 april 2022 om 19:11

Nu hij in de positie is gebracht, zou het wel grote klasse zijn. Bergop heeft hij al veel vaker bewezen lang mee te kunnen (toch Hart?) en een rittenkoers als deze winnen, is weinigen gegeven.

0
Franco Ballerini 27 april 2022 om 17:38

Kruijswijk ook weer lekker alert vandaag. En goed meegewerkt om Dennis aan de leiderstrui te helpen. Hier zat duidelijk een plan achter.

0
zietemgaan 27 april 2022 om 17:40

behalve dat hij bij de val te ver achteraan zat …

0
harryjohan71 27 april 2022 om 17:41

@Franco Ballerini Met val eindigt hij op 22 seconden van de winnaar.

0
Franco Ballerini 27 april 2022 om 17:44

Ik ben nooit een grote fan van Gesink geweest, maar vandaag deed hij weer wat Kruijswijk steeds nalaat.

0
alvaro mejia 27 april 2022 om 17:49

Wat zou jij met Kruijswijk doen dan?

0
Het Jachtluipaard van Numansdorp 27 april 2022 om 17:50

Afgelopen jaren heel veel respect gekregen van hoe Gesink zich heeft omgevormd van mislukte Nederlandse klassementshoop tot waardevolle knecht. Daar kan Kruijswijk nog veel van leren, wat dat is zo’n beetje de grootste anti-knecht van het hele peloton.

0
TheBigShow 27 april 2022 om 17:53

Jouw voorspelling over Cavagna ook weer prima uitgekomen Franco!

0
Franco Ballerini 27 april 2022 om 17:57

@alvaro: dat heb ik gisteren al uitgelegd: een vaststellingsovereenkomst opstellen.

0
S.t.B 27 april 2022 om 18:05

@harryjohan

En dat betekent waarschijnlijk weer dat Kruijswijk niet of bijzonder zuinigjes gaat knechten. In het universum van JV en Steven valt één minuut achterstand nog te overzien. Ik hoop dat beide snel beseffen dat een dergelijk universum enkel uit lucht bestaat.

0
Sjonge Jonge 27 april 2022 om 18:38

Nooit grote fan van Franco geweest, maar vandaag doet hij weer wat we van hem kunnen verwachten

0
Wim Kruithof 27 april 2022 om 19:14
Quote:
hoe Gesink zich heeft omgevormd van mislukte Nederlandse klassementshoop tot waardevolle knecht.

Wat een grote woorden, mislukte klassementshoop… al die jaren dat Gesink streed voor ereplaatsen in grote ronden heb ik van hem genoten. Hij was geen wereldtop, maar wel een ongekende vechter. Hier doe je de man tekort.

0
YogiBear 27 april 2022 om 19:36

Kruijswijk maar op 22 seconden. Die rijdt dus gewoon een steengoede slotklim na daarvoor veel energie te hebben moeten gebruiken in de achtervolging.

0
Het Jachtluipaard van Numansdorp 27 april 2022 om 17:40

Dennis is een klein lichtpuntje in een verder waardeloze ronde voor Jumbo. Misschien dat ie er nog een top-10 uit kan slepen uiteindelijk.

Kuss is werkelijk schan-da-lig slecht dit seizoen. Hij was vandaag letterlijk de slechtste klimmer van die 1e groep kijkende naar de uitslag. Die kan je echt niet meer meenemen naar de Tour. En Kruijswijk, tsja. Die heeft nog volle bak doorgereden en finisht op 22 seconden. Het is bijna zielig dat die jongen maar niet wil inzien dat het klaar is. Beetje Froomiaans.

0
S. Morgenstern 27 april 2022 om 17:43

Kuss is al een aantal jaren cruciaal in de zomer ambities van Jumbo. Wellicht nog niet meegekregen, omdat je nieuw bent, maar die gaan ze echt niet op basis van één voorjaar (waarin hij altijd minder tot zijn komt dan in de zomer) uit die selectie zetten.

0
Franco Ballerini 27 april 2022 om 17:43

Het lijkt me het beste om alleen Roglic en van Aert mee te nemen naar de Tour. De rest rijdt toch alleen maar in de weg.

0
harryjohan71 27 april 2022 om 17:44

@Het jachtluipaard Een renner die de leiderstrui pakt en 2 keer 2e wordt als een klein lichtpuntje te zien is niet te geloven

0
bartp25 27 april 2022 om 17:45

Oke overdrijven kan ook, de ronde is 2 dagen onderweg en ze hebben de 2 tweede plaatsen en de leiderstrui. Ja dennis is goed tot nu toe maar om over een waardeloze ronde te spreken, damn het duurt nog 4 dagen.

0
debarreman 27 april 2022 om 18:39

Het Jachtluipaard en Franco B zijn zeker familie van elkaar. Of twee keer dezelfde persoon achter 1 IP adres. Zelfs in berichten die niet over JV gaan branden zij dat team tot op de grond af. En kunnen ook niet de beleefdheid opbrengen iets positiefs over de winnaar van de dag te zeggen.

0
Sjonge Jonge 27 april 2022 om 18:40

Jachtluipaard is net nieuw op deze site, die zal nog wel leren hoe wielrennen werkt.

0
S.t.B 27 april 2022 om 18:43

@jachtluipaard

Dennis zou ik nu toch iets genuanceerder inschatten als ik jou was. Tijdens Catalonië was Rohan veruit de beste JV’er en zo’n aanval als vandaag plaatsen betekent doorgaans dat er nog veel meer in het vat zit. Eens zien of Dennis voldoende schadebeperkend de bergen weet te overleven.
Kruijswijk.. Tja.. Had beter kunnen uitbollen na zijn val, maar iets in zijn eigen verbeelding (of die van de teamleiding) dwingt hem om zich binnenstebuiten te keren teneinde het tijdverlies overzichtelijk te houden.
Onnozele actie want Steven voelt zich nu waarschijnlijk weer te goed om te knechten en heeft ook nog eens te weinig achterstand om op avontuur te gaan.

0
zietemgaan 27 april 2022 om 17:52

De slag gemist qua klassementsmannen: Ethan Hayter (hoe dwaas en 14 minuten verloren meteen!), Higuita, Pinot (alweer), Schacmann, Uran, Meintjes … overgangsritjes doen het hem toch steeds weer …

0
Murcia 27 april 2022 om 17:55

Het zijn altijd dezelfden die achterin blijven zitten, maar de leider die terwijl zijn ploeg op kop zit te beuken in de staart bivakkeert mag vanavond het rijtje af en sorry zeggen. Fouten maken mag maar dit kost je de trui en een zeer goede kans om weer te winnen.

0
Franco Ballerini 27 april 2022 om 18:06

Je hebt van die renners die niet zo van het gedrang houden en daarom ofwel helemaal achterin het peloton rijden danwel in de ontsnapping zitten. Waarom zou dat fout zijn? En het is nogal wat om te veronderstellen dat zowel zijn collega’s als de ploegleiding geen weet hadden van Hayter’s koersgredrag. Het zijn geen amateurs bij Ineos, in tegenstelling tot… ach laat maar…

0
Kopinkas 27 april 2022 om 18:09

Ik schakelde in twee kilometer vòòr de val. Zag de Ineos boys gas geven, en begon me af te vragen welke kleur de leiderstrui in Romandië alweer had, want zag die werkelijk nergens.
Even later werd het pijnlijk duidelijk. Misschien te lang roommate van Pidcock geweest? Die hangt ook wel vaker achteraan rond (maar voor zover ik me kan herinneren nog nooit in een leiderstrui rondgereden).

0
Marik 27 april 2022 om 18:12

Franco, hoe had jouw bericht er uit gezien als een man van TJV de leiderstrui had gehad en zo achterin had gezeten als Hayter. Was je dan ook zo mild geweest?
Dit is uiteraard een retorische vraag. De spaanders hadden in het rondgevlogen vanwege jouw fanatieke gehak.

0
Murcia 27 april 2022 om 18:19

Franco is nog steeds gepikeerd merk ik maar dat is geen reden om je kop in het zand te steken. De leider van de koers hoort in de finale bij de eersten te zitten. Of je nu bij INEOS zit of TJV hoort dan niet uit te maken maar kennelijk is het bij de ene ploeg een doodzonde en bij de ander een gevalletje van ach laat maar. Dat is met twee maten meten en niet zo sterk.

0
Franco Ballerini 27 april 2022 om 18:20

@Marik: nee, dan zou mijn kritiek inderdaad niet mals zijn geweest. Maar in dit geval zijn wij als fanatieke JV fans toch alleen maar blij dat ze er bij Ineos een andere filosofie op nahouden.

0
Franco Ballerini 27 april 2022 om 18:27

@Murcia: gepikeerd? Welnee. Ik baalde wel enorm dat Dennis de overwinning net misliep. En dat dat door Teuns namens Bahrain kwam was voor mij nog onverteerbaarder.

0
platteprijs 27 april 2022 om 18:31

@Franco je dagen als Jumbofan zijn geteld, tenminste als er niet snel een of meerdere Nederlanders opstaan die successen behalen in geelzwart. Want de vele centen die de afdeling marketing in de ploeg stoppen renderen niet. Roglic, Dennis en Van Aert daar ligt de gemiddelde Nederlander niet wakker van. Dus zijn die marketingjongens nu al aan het kijken waar dat geld beter rendeert. Van iemand als Verstappen watertanden zij. En dat handjevol winkels in België verandert daar niets aan. Het management van de wielerploeg voelt nattigheid. Dat blijkt wel uit het feit dat ze de eerste de beste topNederlander die einde contract is, willen halen. Een paniektransfer, want in de klassiekerploeg past hij niet. Of Van Aert moet weggaan.

0
Maarten_85 27 april 2022 om 18:38

@Kopinkas: Toen wij vroeger met de bus op schoolreis gingen, wilden wij ook allemaal achterin zitten. Dan was je precies stoerder dan de sukkeltjes die vooraan zaten. Het moet zijn dat die twee knaapjes van Ineos dat nog steeds een beetje hebben.

Het gewoel van het peloton is geen excuus. Door op kop te rijden, zaten zijn ploegmaats het grootste deel van de rit ook uit het gewoel. Hij had zijn wagonnetje gewoon kunnen aanhaken.

Ik verwacht een ernstig gesprek van de ploegleiding met de renner. Het zou niet de eerste keer geweest zijn dat hij op de slotklim nog uit de achtergrond naar voren moest komen. Hij heeft ons daarmee op het moment zelf vaak verrast, maar eigenlijk is dit gewoon onprofessioneel koersgedrag.

0
Franco Ballerini 27 april 2022 om 18:41

@platteprijs: ik droom al jaren van een ruil van Aert/van der Poel. Eventueel met bijbetaling van een paar miljoen door TJV. Helaas zijn de Roodhooftjes niet zo gek daar in te trappen. Waar komt toch dat hardnekkige misverstand vandaan dat Belgen dom zijn?

0
platteprijs 27 april 2022 om 18:59

@Franco. Helaas Van der Poel is daar niet voor te vinden. Het enige wat wellicht kans van succes heeft, is als Jumbo de Roodhoofden gaat sponsoren.

0
TheBigShow 27 april 2022 om 19:14

Waarom zou je van der Poel bij Jumbo willen zien? Die jongen zit perfect bij Alpecin, die heeft niets te zoeken bij de bijtjes

0
Limal 27 april 2022 om 18:09

In de voorbeschouwing op dit rondje maakte ik nog de bedenking dat we de beste Dennis misschien pas op het WK weer te zien zouden krijgen, maar hij bewijst al twee dagen het tegendeel. Spijtig voor hem dat man-in-vorm Teuns (sjiek!!) hem nog net remonteerde, maar alleszins een knappe poging. Spijtig wel dat Hayter en een heleboel anderen uitgeschakeld werden bij die val – hopelijk komt iedereen er met de schrik en wat oppervlakkige blutsen vanaf.

0
Murcia 27 april 2022 om 18:21

Rohan is nooit een muurtjes renner geweest en daarom verraste mij deze aanval enorm. Dat alleen de ultieme puncher dit jaar in de vorm van Teuns over hem heen komt zegt hoe goed hij hier was. Geloof nog steeds niet dat hij echt hier voor de eindzege kan meedoen maar dat hij sterk aan het koersen is voor zichzelf maakt deze volger tot een tevreden mens.

0
Limal 27 april 2022 om 18:39

Dennis heeft zo van die momenten dat hij alles lijkt te kunnen – ik denk spontaan terug aan de Giro met Geoghegan Hart en de R.v.Zwitserland-rit over Nufenen-Gotthard-Furka. Het was vandaag nu ook niet bepaald een Muurtje, maar toch sterk hoe hij eerst iedereen uit het wiel kletst en dan mannen als Hirschi, Vlasov en Hermans voorblijft.

0
Murcia 27 april 2022 om 19:25

@Limal
Ben met je eens dat dit geen muurtje was maar Dennis zijn vorige escapades waren altijd op de lange klimmen. Die Giro reed hij in trance twee dagen en moest Hart voortdurend schreeuwen om een trager tempo, fascinerend om te volgen trouwens. Nu was het een aanval zoals Thomas eigenlijk vaak deed en dat zag ik nog niet eerder.

0
Marik 27 april 2022 om 18:20

Ik heb een alleraardigste etappe gezien. Even een paar mannen uitlichten.
– De leider in de wedstrijd Hayter, zit diep in de finale helemaal van achter. Geen idee of hij slechte benen had of lek had gereden o.i.d. maar anders is dat toch een kapitale tactische en nonchalante fout die deze jongen maakt. Als jouw ploeg hard op kop rijdt en jij zit in de valpartij omdat je te ver van achteren zat…..slecht.
– Gesink, die oude buffel, wat blijft het mooi om deze man te zien werken voor zijn ploeg.
– Kuss, wat was je vandaag aan het doen?? Geen meter gewerkt voor Dennis, dat vind ik zeer kwalijk. Hij had hem nog beter kunnen lanceren en wie weet had Dennis dan wel gewonnen.
– Dennis, wat een mooie demarrage, dit had een beter lot verdiend.
– Teuns, na zijn winst in de Waalse Pijl heeft hij een shot aan zelfvertrouwen gekregen. Wat een krachtinspanning en wat leuk voor hem dat hij de goede lijn doorzet.

0
Scott Sunderland 27 april 2022 om 18:29

Hayter zat voortdurend achterin. Het leek erop dat hij niet goed was, misschien niet lekker ofzo.

0
Geel Zwarte Bril 27 april 2022 om 18:31

Dennis was vandaag super idd.

0
Franco Ballerini 27 april 2022 om 18:32

Niet veel op aan te merken. Ik mis alleen de analyse van de kopman van JV.

0
Sjonge Jonge 27 april 2022 om 18:44

Hoezo, hij heeft toch een analyse over Dennis gegeven?

0
S.t.B 27 april 2022 om 19:17

@Marik

Twee toevoegingen als ik zo vrij mag zijn.
Geloof dat Dennis via zijn oortje ook verbinding heeft met Monaco. Hoog eindigen in de TT’s en puncher bonis sprokkelen is vintage Primoz.
De actie van Kruijswijk (en/of de ploegleiding) was nogal onnozel. Heeft zich waarschijnlijk het apezuur gefietst om de schade beperkt te houden. Kon beter rustig uitbollen als voorbereiding voor 3 dagen knechten, met misschien een kansje op een ontsnapping met een mooi groepje. Nu is het weer same old Steven die als Zeeuws Meisje gaat knechten en te weinig achterstand heeft om op avontuur te mogen.

0
Marik 27 april 2022 om 19:42

Joachim, thx. Wordt tijd dat hij een einde maakt aan die traditie in koersen waar hij wil scoren. Is gewoon te risicovol.

0
Scott Sunderland 27 april 2022 om 18:27

Dennis was supersterk maar op die loeizware versnelling was het net te lastig in die laatste meters. Maar wat een krachtpatser zeg. Het is veelzeggend dat allleen Teuns, de man in topvorm, hem nog kan remonteren.

0
Polleke 27 april 2022 om 18:39

En al weer rollen ze over elkaar…dat die gasten zich nog kunnen laten verzekeren is mij een compleet raadsel, zelfs kooivechten is veiliger…

0
Scott Sunderland 27 april 2022 om 18:43

Als ik erover nadenk. Ik kan me een dergelijke aanval bergop in een finale van Dennis überhaupt niet herinneren. Hij maakte indruk hoor. Goed geanticipeerd en iedereen verrast. Alleen iemand in de vorm van zijn leven kon hem nog verslaan. Teuns is geweldig.

0
RodeBaert 27 april 2022 om 19:06

Kruiswijk was betrokken bij de grote valpartij. Lag daardoor zo’n 2 minuten achter. komt uiteindelijk op 22 seconden van de winnaar binnen en stijgt van plaats 95 naar plaats 45.

0
Franco Ballerini 27 april 2022 om 19:15

Staat hij in jullie klassement der roodharigen daardoor wel op één?

0
Westfalen 27 april 2022 om 19:23

Knap werk van Kruijswijk om zo terug te komen. Staat nog binnen een minuut, dus klassement is nog niet weg.

0
Sjonge Jonge 27 april 2022 om 19:24

In het klassement van azijnzeikers is er sowieso maar 1 koploper

0
S.t.B 27 april 2022 om 19:29

En dat is dus ronduit oliedom. Kruijswijk had fluitend moeten uitbollen.
Nu heeft Dennis dus nog steeds niks aan Kruijswijk, sterker… Steven zal het kopmanschap blijven opeisen en hooguit knechten als de teamleiding hem dit nadrukkelijk beveelt.
Met één minuut achterstand op avontuur gaan is ook al uitgesloten. Kruijswijk heeft zich vandaag totaal leeggereden voor wat?
Dennis is, zoals in Catalonië, overduidelijk de sterkere van de twee en vrees dat hij zich gewoon weer zal leegrijden voor Stevens plek 10 t/m 15.

0
Murcia 27 april 2022 om 19:41

Daar ben ik het mee eens, wat mij vooral dwars zit is dat Steven zijn eigen slaapmoment weer eens moet corrigeren. Als Kuss, Dennis en Gesink van voren kunnen zitten in de finale, waarom jij dan juist weer niet. Ben overigens niet bang dat Rohan voor hem gaat knechten want die Aussie is zelfbewust genoeg om voor zichzelf te kiezen en desnoods met de vuist op tafel te slaan. Als die zich zo blijft manifesteren kan Steven hoog of laag springen maar dan is de rangorde gezet.

0
S.t.B 27 april 2022 om 20:35

@Murcia

De jump van Dennis was ook al een verkapte couppoging richting Kruijswijk.
Zelden zo’n atypische Dennis demarrage gezien, en waarschijnlijk vlak nadat hij kreeg te horen dat Kruijswijk weer aansluiting probeert te maken.

0
Kopinkas 27 april 2022 om 20:42

@S.t.B
Zelden zo’n onzin gelezen op dit forum.
Dennis stond al tweede in het klassement, en ging gewoon vol voor de leiderstrui. Probeerde een kloofje te slaan zodat de punchers het lastig zouden hebben om terug te komen, en zonder een superieure Teuns zou hij daar nog in geslaagd zijn ook.
Doordat er gaten vielen, won hij ook nog eens extra seconden bovenop de bonificaties.
Als hij bij dat alles meer dan een milliseconde aan Kruijswijk gedacht heeft, lijkt me dat sterk.

0
S.t.B 27 april 2022 om 22:17

@Kopinkas

Een voor die renner atypische demarrage plaatsen wanneer zijn kopman op het punt staat weer aan te sluiten kan wel degelijk meer dan één motief hebben. Nogal naïef om te denken dat renners alleen maar split second koersgerelateerd kunnen beredeneren. En zelfs al mocht jouw hypothese kloppen, dan nog heeft Dennis achteraf wel degelijk de conclusie getrokken dat hij een flinke stap dichterbij het kopmanschap is gekomen. Gun ik hem overigens van harte want knechten onder Kruijswijk is de laatste jaren nou niet echt een eervolle bezigheid.

0
Marik 28 april 2022 om 08:34

@STB, een demarrage met op het moment dat de kopman gaat aansluiten? Ze waren 700 meter voor de finish, waar heb je het over? Het allerlaatste gedeelte van de finale is bezig, Dennis kan de leiderstrui pakken en wie weet ook wel de etappe. En jij denkt dat er dan iemand bezig is met een zogenaamde kopman die de dag daarvoor ook al geen beste proloog heeft gereden? Ridicule gedachte.

0
11 na 11 27 april 2022 om 19:26

Die Hayter die leert het nooit. Altijd achterin, hopen dat hij zo zuinig mogelijk de finish haalt om dan 1x zijn kaarten op tafel te gooien. Maar zo werkt het dus niet. Een val, een breuk in het peloton, waaiers, de beslissende demarage… Lijkt me enorm frustrerend om met zo iemand in de ploeg te zitten, zeker als je ervoor moet werken.

0
FDJ 27 april 2022 om 20:38

Teuns wel echt een stap gezet dit jaar. Kwam met hoge verwachtingen over naar de profs en dit voorjaar laat hij echt geweldige dingen zien.

Dennis had je hier ook niet verwacht dus mooie verrassing voor Jumbo Visma. Zonde van Kruijswijk dat hij net te ver zat. Toch geeft de uitslag, met de omstandigheden in het achterhoofd, wel vertrouwen.

0
bellevue 27 april 2022 om 20:54

geen liveblog voor Evenepoels extra time show?

0
Sjonge Jonge 27 april 2022 om 21:11

Lijkt me meer iets voor de .BE variant

0
Marik 27 april 2022 om 21:20

Wij hebben vanavond een live blog voor het “ kaars incident”.

0
Cochise 27 april 2022 om 22:17

Kunnen misschien een gokje wagen: hoeveel Evenepoel-nieuwsberichten hier die gerelateerd zijn aan z’n uitspraken in Extra Time Koers? Ik ga voor 3.

0
bellevue 27 april 2022 om 23:19

ik stelde hier een vraag als grap, niet wetende waar het incident over ging maar ik had wat gehoord van Derksen op de Vlaamse radio.

ben het dan toch gaan opzoeken (zonde van m'n tijd)

heb dan maar m'n comment weer verwijderd, grap zou wss tot strafmaat leiden

what the fuck happened to this world?

0
Michelangelo 27 april 2022 om 23:46

Dju, geen liveblog of afterparty voor Extra Time met Evenepoel.

Net nu ik een keer super complimenteus wil zijn kan ik het nergens kwijt. En dan straks te horen krijgen dat ik die jongen altijd afzeik….

Ofwel: Echt gewoon een prima optreden. Het lijkt alsof er met LBL iets van hem afgevallen is. En je zag het eigenlijk ook na de finish zondag: het leek bijna meer op opluchting dan op blijdschap. Daardoor leek hij nu een soort rust over zich te hebben: niet de verbetenheid, geen grote woorden of overambitieuze doelstellingen. Realistische antwoorden, met de nodige humor. Droomkoers om nog te winnen? Niet het WK of TdF, maar Lombardije. RvVlaanderen? Nu niet, want ik vind andere dingen leuker. De waardering voor zijn ploeg, maar ook voor Gilbert. In plaats van zelfverheerlijking. Hopelijk houdt hij die rust in zijn hoofd de komende tijd vast. Gaat hem denk ik veel extra fans, en zeker een stuk minder commentaar op de socials opleveren. Tenminste, ik heb hier absoluut niks over te zeiken.

Maar het allerbeste: “Stick to the plan”. En gelukkig dit jaar ook een plan dat verder kijkt dan 1 maand, maar gewoon loopbaan-gericht is zoals het hoort met een jonge renner. Als je hem nu zo ziet en hoort, dan hebben ze het in 2021 echt verkloot (zowel de ploeg als Remco zelf). En zien ze dat nu zelf ook in.

Enige dissonant aan de tafel: Dirk de Wolf. Die kon echt niet mee met het niveau, daar komt niks van analyse uit maar enkel fangewauwel. Een beetje als Planckaert, maar dan met een ander accent. Die mogen ze van mij snel op Tenerife laten zitten…

0
Cochise 28 april 2022 om 07:12

Ik vond de hele aflevering een beetje bedroevend qua niveau eigenlijk. Ruben had duidelijk meer tijd gestoken in z’n quiz-vraagjes, grapjes over Tenerife en De Backer z’n kapsel dan in het nadenken over deftige vragen om aan Evenepoel en Lodewyck te stellen. Analyse nihil.

0
Alfons Haavers 28 april 2022 om 07:58

Eens met Cochise, amper doorheen te komen.

Remco op automatische piloot, om zeker te zijn niks verkeerd te zeggen. Een interessant interview levert dat niet op. Doe mij maar iemand die tenminste het middenste van zijn tong laat zien.

Dirk De Wolf kon ik bij zijn eerste aantredens in ‘Extra Time: Koers’ erg smaken, maar na een heel voorjaar Wolf merk ik dat mijn verzadigingspunt wel wat was bereikt. Leek wat op zijn nummer gezet omdat Van Gucht verklapte dat hij een sms van Dirk had ontvangen dat de aanval op La Redoute te vroeg was en ook toen Evenepoel heel duidelijk aangaf eigenlijk geen interesse te hebben in de Vlaamse klassiekers terwijl De Wolf hem dat als ‘vriend van de familie Evenepoel’ nog aangeraden had in het programma een paar weken terug.

Bert De Backer die zich als huisanalist veel te afzijdig houdt en ook maar nergens in de buurt komt van een analyse die term waardig. Echt geen idee wat ze bij VRT zien in hem, buiten zijn telegenieke kapsel.

En inderdaad vooral Van Gucht met zijn vergezochte kwisjes en mislukte grapjes. Moet eens loskomen van de geestige proberen uit te hangen, want zoals Toon al zei: het lukt ‘m nóóit.

Staat in schril contrast met de vorige passage van Evenepoel in het programma, waarin Remco zelf eigenlijk ook vrij op de oppervlakte bleef maar de andere gasten wel voor wat animo zorgden.

Dit was slaapverwekkend, en dat ondanks 1 van de grootste Belgische zeges van de afgelopen 10 jaar. Of misschien net vanwége.

0
Diskob 28 april 2022 om 08:58

100% akkoord met Alfons. Ruben van Gucht is een zeer zwakke moderator/interviewer die absoluut niet uit zijn gasten haalt wat er in zit. Evenepoel zat daar precies meer om te bewijzen dat hij ook brave, weinigzeggende interviews kan geven, met antwoorden die niemand tegen de borst kunnen stoten. Grappig dat Michelangelo liever dit soort voorgekauwde slappe kost ziet en er hier zelfs speciaal zijn goedkeuring over komt geven.

Mooi antwoord van Remco over de koers die het allerliefste nog zou willen winnen: Lombardije om symbolische redenen. Toont ook wat voor een impact, mentaal en fysiek, die val heeft gehad en nog steeds heeft. Ik heb soms het gevoel dat sommige criticasters daar nogal licht over gaan.

0
Michelangelo 28 april 2022 om 10:15

Diskob gaat mij verwijten dat de tafelgasten er een brave show van maakten… zeikstraal!!! Zelfs een oprecht compliment weet hij om te draaien naar een sneer op de man. Ben trots op jezelf jongen!

Klopt, er werden bewust geen randjes opgezocht of scherpe vragen gesteld. Ja, het was voorgekauwde shit. Ja, er was veel meer uit te halen. Ja, ook ik ben Wolfmoe. Ja, Van Gucht zijn quizvraagjes waren gemaakt. Maar Remco deed het gewoon netjes, en uitte zich op een manier die ik in ieder geval veel liever in een mens zie dan zijn grootspraak of gebaartjes.

0
Diskob 28 april 2022 om 11:17

Alles ok, Michel? Ik verwijt jou helemaal niks hoor. Waarom zou ik ook? Je hebt 0,0 invloed op de show of de brave of omstreden vragen en antwoorden van wie dan ook. Ik begrijp jouw uitval en platvloers verwijt hier dan ook niet, eerlijk gezegd. Ik schatte je hoger in dan dit.

0
ToBe 27 april 2022 om 21:58

Teuns doet het alweer heel goed. Is zonder meer de meest constante Belgische voorjaar coureur.

0
FDJ 27 april 2022 om 23:09

Dat is toch echt Wout van Aert. En dat zelfs met een tijdelijke onderbreking door ziekte.

1e in Nieuwsblad en E3
2e in Roubaix
3e in Luik

0
Jean Dumas 28 april 2022 om 04:53

Wout is te constant. Begint echt een dingetje te worden al die ereplaatsen.
Teuns is een trapje lager, maar rijdt een exceptioneel voorjaar, met Vlaamse klassiekers en dan nu de topprestaties. Zijn remonte op Dennis was ongezien, want de explosie van die laatste zette iedereen op achterstand. Dat snelheidsverschil aan de finish was niet normaal.

0
Quincy Adams 28 april 2022 om 08:38

Fantastische foto, cor! Met die verbeten koppen!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone