Klimtalent Rivera tekent contract bij Bardiani-CSF-Faizanè

woensdag 23 september 2020 om 09:40
Klimtalent Rivera tekent contract bij Bardiani-CSF-Faizanè

foto: Cor Vos

Update

Kevin Rivera koerst al sinds 2017 voor Androni Giocattoli-Sidermec, maar volgens Tuttobiciweb zal de 22-jarige klimmer volgend jaar uitkomen voor Bardiani-CSF-Faizanè. De formatie van de familie Reveberi heeft ook nog een jonge Colombiaan binnengehaald.

De uit Costa Rica afkomstige Rivera heeft al enkele mooie dingen laten zien in het tenue van Androni Giocattoli-Sidermec. Zo won hij in 2017 de Tour of China II en vorig jaar was hij de beste in de Sibiu Cycling Tour. Rivera wist zich ook al op een hoger niveau te onderscheiden, met een negende plek in Milaan-Turijn.

De jonge klimmer begon veelbelovend aan het wielerseizoen 2020 met twee ritzeges in de Vuelta al Tachira en winst in de koninginnenrit van de Tour de Langkawi met finish op Genting Highlands. Rivera moest de voorbije periode echter meerdere wedstrijden laten schieten, aangezien hij door de coronacrisis vastzat in zijn thuisland Costa Rica.

Jonathan Cañaveral
Bardiani-CSF-Faizanè heeft normaliter alleen maar Italiaanse renners in dienst, maar gaat voor 2021 de buitenlandse toer op. De formatie heeft zich namelijk ook weten te versterken met de 23-jarige Jonathan Cañaveral. De Colombiaan komt van het mountainbiken en rijdt dit seizoen voor het continentale Giotti Victoria.

Cañaveral eindigde begin deze maand nog achtste in de meerdaagse wielerwedstrijd Turul Romaniei. Verder werd hij dertiende in de Memorial Marco Pantani en 23e in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali. Eerder wist La Gazzetta dello Sport al te melden dat Bardiani-CSF-Faizanè bezig is met de terugkeer van Enrico Battaglin. (woensdag 23 september, 9.40 uur)


Update – Transfer Rivera definitief afgerond

De transfer van Kevin Rivera naar Bardiani-CSF-Faizanè is in kannen en kruiken. De Italiaanse formatie laat in een persbericht weten dat de beloftevolle klimmer voor twee jaar heeft getekend. “Ik ben blij dat ik een nieuw wielerjaar kan beginnen in een nieuwe ploeg. Ik begin nu aan twee belangrijke seizoenen. Ik moet nu echt de laatste stap zetten als beroepswielrenner.”

“De ambitie is om belangrijk te zijn voor de ploeg en mooie overwinningen te boeken. Ik wil mezelf testen in de Giro d’Italia van 2021. Het is een van de belangrijkste koersen op de kalender.” (woensdag 23 september, 12.00 uur)

Dit artikel delen:

9 Reacties

zipp404 23 september 2020 om 09:51

Dus (nog) geen interesse vanuit de WT voor Kevin Rivera?
Leek mij de nieuwe, nieuwe comming man.

0
Marco Willems 23 september 2020 om 12:24

Dat idee had ik inderdaad ook Zipp, toch wel een verrassing dat hij niet de stap naar WT kan zetten.

0
boenk 23 september 2020 om 16:50

Is een plattere versie van Sosa. Waar Sosa al een heel pak tekortkomingen heeft (vlakke etappes, wind, afstand, hoog tempo voor de klim, zware wedstrijd, tijdrijden…), Wel die zwaktes in het kwadraat heeft Rivera. En hij klimt niet beter.

0
Chasse_patate 23 september 2020 om 10:21

Dit zou een leuke kunnen zijn voor JV. Echt een klimtalent. Alleen ik het het gevoel dat die het niet hebben op Zuid-Amerikanen.

0
KimJungPoels 23 september 2020 om 10:37

Groot talent wel, begin dit jaar was er sprake van een transfer naar Bora of mogelijk Bahrain. Maar gezien deze keuze hebben die denk ik niet toegehapt. Rivera heeft wel enorm veel pech gehad met COVID en het niet mogen reizen, en mist daardoor ook de Giro.

0
ChefSpijker 23 september 2020 om 10:51

Waarom mist ie daardoor de Giro dan? Hij is al een tijd in Europa en reed de Ronde van Hongarije en Tirreno. Of één etappe dan in die laatste koers :) Rivera prima klimtalent, maar is wel heel erg wisselvallig. Vorig jaar kwam Milaan-Turijn ook vrijwel uit ’t niets. Zoals Sosa geen Bernal is/was, is Rivera geen Sosa. Niet dat die heel constant is, maar diens pieken liggen wel al een stuk hoger. En ze zijn even oud.

0
KimJungPoels 23 september 2020 om 11:03

In Hongarije viel hij, en in de Tirreno was hij ziek. Daardoor heeft Androni besloten hem niet op de stellen in de Giro dit jaar, omdat hij te weinig koersritme heeft. Dat hij zo weinig ritme heeft komt natuurlijk ook wel doordat hij een volle maand extra gemist heeft, hij zou eigenlijk al starten in de Sibiu Tour.

Al zal het niet opstellen van Rivera misschien ook wel samenhangen met deze opvallende transfer.

0
ChefSpijker 23 september 2020 om 11:34

Ja Bardiani heeft de transfer inmiddels bevestigd. Dus dat zal vast ook meespelen.

0
IlPirata 23 september 2020 om 18:35

Groot klimtalent.Had hem eerder naar een worldtour -ploeg zijn gaan eigenlijk.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone