Klassementsleider Skjelmose: “Trots dat onze ploeg de toon zette”
zaterdag 17 juni 2023 om 18:18

Klassementsleider Skjelmose: “Trots dat onze ploeg de toon zette”

Klassementsleider Mattias Skjelmose zette zijn manschappen vanaf kilometer nul op kop in de serene zevende etappe van de Ronde van Zwitserland. Pas in de laatste 25 kilometer werd er gekoerst, voordien was het Trek-Segafredo dat het tempo oplegde.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik ben trots dat onze ploeg de toon heeft gezet over hoe de wedstrijd moest verlopen. De andere renners hebben dit de hele rit gerespecteerd. Ik ben heel trots dat we zoiets hebben kunnen doen”, vertelt de Deen aan Eurosport. “Al was het wel een speciale dag, de eerste keer terug koersen na de tragedie.”

Skjelmose kan zich morgen tot eindwinnaar kronen van de Ronde van Zwitserland. “Normaal moet ik het wel kunnen afwerken. Ik weet het niet goed, het zal van de benen afhangen. Ik voelde me goed in de proloog en werkte veel met de tijdritfiets. Bovendien ligt ook het parcours mij: het doet me denken aan het rondje in Luxemburg, waar ik vorig jaar won.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
17 juni 2023 20:36
Toont veel zelfvertrouwen. Ik weet het nog niet zo zeker.
    18 juni 2023 10:55
    Ik ook niet. Is ook vrij ongebruikelijk om dit zo te roepen. Zelfs de ganna’s en Evenepoels van deze wereld zouden in deze situatie een stuk meer recht van spreken hebben, maar zich inhouden om dit vooraf zo te roepen. We gaan t zien!
17 juni 2023 21:45
Beetje vreemd dat je in zo’n situatie zo de nadruk legt op hoe goed je ploeg het wel niet heeft gedaan.
18 juni 2023 09:51
We zullen straks zien of zijn benen zo goed zijn

Reacties zijn gesloten.