Kirsten Wild weergaloos in derde etappe Healthy Ageing Tour

vrijdag 12 april 2019 om 16:22
Kirsten Wild weergaloos in derde etappe Healthy Ageing Tour

foto: Cor Vos

Kirsten Wild heeft de derde etappe van de Healthy Ageing Tour gewonnen. In Musselkanaal was de 36-jarige renster met afstand de beste in de sprint van een omvangrijke eerste groep. Barbara Guarischi eindigde op de tweede plaats, Lotta Lepistö werd derde.

Het vrouwenpeloton van de Healthy Ageing Tour was vandaag toe aan de derde etappe. Start en finish van een lokale omloop van 21,1 kilometer lagen in Musselkanaal, net onder Stadskanaal. Het was veelal rechttoe-rechtaan op deze vrijdag, waardoor op papier deze rit op het lijf geschreven was van de sprintsters. Lotta Lepistö voerde nog altijd het klassement aan.

Al in de eerste omloop viel het peloton in vijf groepen uiteen. In de voorste groep was bijna de complete top-10 terug te vinden, onder meer klassementsleider Lotta Lepistö, Jolien D’Hoore, Kirsten Wild, Lorena Wiebes, Amy Pieters en Ellen van Dijk hadden de slag niet gemist. Ook Anna van der Breggen zat vooraan. Alleen Anouska Koster (negende) was er niet bij.

Majerus probeert het solo
Hoewel de achtervolgende groep steeds dichterbij kwam en de aansluiting soms snel leek te worden gemaakt, hielden de 24 koplopers knap stand. De kopgroep dunde weliswaar beetje bij beetje uit naar mate de etappe vorderde, bleven de rensters tot aan de laatste ronde samen. Toen vond Christine Majerus het welletjes en demarreerde.

Ruim vijftien kilometer reed de Luxemburgse op kop, tot dat zij weer werd bijgehaald op vier kilometer van de streep. Intussen werd duidelijk dat de winnares vooraan moest worden gezocht. In de slotkilometers bleef het aanvallen regenen door rensters, die een sprint wilden ontlopen. Toch draaide de koers uit op een spurt en daarin stond geen maat op Kirsten Wild.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Snuf 007 12 april 2019 om 16:45

Pfoe wat erg dit. Rijden er 6 van Boels in de kopgroep. Rijdt vervolgens Majerus weg, wordt ze teruggehaald door haar overgebleven 3 ploeggenoten en niemand op t podium vervolgens…

Desalniettemin mooie en knappe winst van Wild!

maklukzat 12 april 2019 om 22:23

Eerstejaars renster Lonneke Uneken ook goed bezig.

Headlines

Materiaalzone

Populair