Kirsten Wild scoort twee-op-twee in Tour of Chongming Island
foto: Sirotti (archief)
donderdag 14 mei 2015 om 11:36

Kirsten Wild scoort twee-op-twee in Tour of Chongming Island

Kirsten Wild heeft maar weer eens bewezen dat ze in het vrouwenpeloton tot de absolute wereldtop behoort als het gaat om sprinten. De Nederlandse renster van Hitec won in de Tour of Chongming Island (2.1) voor de tweede dag op rij de massasprint. Wild is dankzij haar ritzeges ook leider in het algemeen klassement van deze Chinese rittenkoers, waarvan morgen de slotetappe wordt verreden.

De 32-jarige Wild draait een bijzonder goed seizoen. Ze kwam dit jaar al zes keer juichend over de streep. Deze twee etappezeges in China werden beide zeer overtuigend binnengehaald. De concurrentie kwam er niet aan te pas. De Italiaanse Giorgia Bronzini komt met twee derde plaatsen nog het dichtst bij onze landgenote, maar Wild is vooralsnog heer en meester in deze rittenkoers. Morgen rijden de vrouwen de laatste rit met start en finish in Chongming.

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
5 Reacties
Sorteer op:
14 mei 2015 12:18
Lekker bezig! Eindzege al bijna in de pocket?
14 mei 2015 12:37
Ik ben er blij mee dat het dames wielrennen zo goed gaat, wat ik niet begrijp is waarom dit bij de mannen dan niet lukt ?

Heeft dus niets te maken met sportklimaat en begeleiding in Nederland, maar er zijn blijkbaar andere omstandigheden waarom de mannen niet zo goed presteren......
14 mei 2015 13:58
@dumoman
Ligt waarschijnlijk aan de concurrentie uit andere landen.
Er zijn in het buitenland veel minder vrouwen die aan wielrennen doen. Dus ligt de concurrentiedruk een stuk lager waardoor Nederlandse vrouwen er makkelijk bovenuit steken.
14 mei 2015 14:46
Zo slecht gaat het bij de mannen toch ook weer niet? Nederland staat meen ik 5e op de landenranking. En hoe groot was Nederland ook alweer? ;)
15 mei 2015 16:58
Kirsten Wild is niet voor niets afgereisd naar China, net als vorig jaar succesvol, goed bezig

Reacties zijn gesloten.