Kevin Rivera troeft ploegmaat Daniel Muñoz af in wint zware bergrit Sibiu Tour

vrijdag 5 juli 2019 om 14:27
Kevin Rivera troeft ploegmaat Daniel Muñoz af in wint zware bergrit Sibiu Tour

foto: Cor Vos

Kevin Rivera heeft de tweede rit van de Sibiu Cycling Tour (2.1) op zijn naam gezet. Op de slotklim naar Bâlea Lac was de pas 21-jarige Costa Ricaan in de slotkilometer weggereden bij ploegmaat Daniel Muñoz, die tweede eindigde. Radoslav Rogina werd op 0:33 derde.

De onbekende Zwitser Justin Paroz wist gisteren op imponerende wijze naar de ritzege te soleren, waardoor hij als leider mocht beginnen aan de tweede etappe naar Bâlea Lac. De kans was groot dat Paroz zijn leiderstrui weer moest inleveren, omdat de renners na een relatief vlakke aanloop van ruim 130 kilometer finishten op maar liefst 2007 meter hoogte. Het was vooral uitkijken naar renners als Daniel Muñoz, Pierpaolo Ficara en Attila Valter.

Maar eerst ging de aandacht uit naar vijf vluchters: Emanuele Onesti, Timo Güller, Jon Božič, Angelo Raffaele en Alexander Amiri. Deze avonturiers werden echter al voor de voet van de slotklim ingerekend, waardoor we met een compact peloton gingen klimmen. Androni Giocattoli-Sidermec en CCC Development Team verhoogden al snel het tempo voor Muñoz en Valter, waardoor er steeds meer renners moesten afhaken.

Leider Paroz moet passen
Ook voor leider Paroz ging het te snel. Danilo Celano viel op minder dan acht kilometer aan en hij zag even later Muñoz, Kevin Rivera en Mattia Bais aansluiten. Ploegmaats Muñoz en Rivera waren de sterkste vooraan en reden vier kilometer voor de finish weg bij hun twee medevluchters. Gestaag diepten zij hun voorsprong steeds verder uit. In de slotkilometer maakte Rivera dan het verschil. Hij reed weg bij Muñoz en soleerde naar de winst.

In het klassement deed Paroz na een dag alweer afstand van de koppositie en de bijbehorende gele trui. Die hangt nu om de schouders van ritwinnaar Rivera.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Verweggistan 5 juli 2019 om 15:56

Omdopen tot Savio-Tour

hartstikkebedankt 5 juli 2019 om 16:33

Wel een brute berg, goede dag

Verweggistan 5 juli 2019 om 21:06

Onesti en Raffaele trouwens buiten tijd. Ik denk dat die het inmiddels wel berouwen dat ze in de kopgroep van de dag zaten.

Headlines

Materiaalzone

Populair