Kelderman vierde in Tirreno-Adriatico: “Motivatie richting de Giro”

maandag 14 september 2020 om 18:27
Kelderman vierde in Tirreno-Adriatico: “Motivatie richting de Giro”

foto: Cor Vos

Wilco Kelderman wist zich op de slotdag van Tirreno-Adriatico te verzekeren van de vierde plek in het algemeen klassement. De kopman van Team Sunweb reed een sterke tijdrit en passeerde concurrenten Fausto Masnada en Aleksandr Vlasov. “Ik ben heel blij dat ik die sprong nog heb kunnen maken in het klassement”, reageert Kelderman.

“Ik denk dat het een prima tijdrit was, en een goede week over het algemeen”, blikt de Nederlander terug. “We zijn ook in staat geweest om de eindzege te pakken in het ploegenklassement. Dat laat zien dat we met een sterke ploeg reden, wat een goede motivatie is richting de Giro. Ik kijk uit naar het maken van de volgende stap in de voorbereiding.”

Ploegleider Luke Roberts van Team Sunweb had gehoopt op een goede daguitslag van Kelderman (vijftiende in de tijdrit) en Michael Matthews (tiende). “Maar ze hadden niet de beste benen om een topresultaat uit het vuur te slepen”, zegt Roberts. “Uiteindelijk wist Wilco wel de vierde plaats te behalen. De ploeg heeft een solide niveau laten zien en dat geeft een vertrouwensboost voor de Giro.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

Nils96 14 september 2020 om 18:57

Heel fijn om Kelderman dit seizoen zo constant te zien rijden. Hoop dat hij deze giro voor een top 5 klassering kan gaan rijden.

Titaantje 14 september 2020 om 18:58

Prima. Als hij dit kan doortrekken naar een top 5 plek in de Giro is dat echt uitmuntend, alhoewel ik Kelderman zelf als nummer 5-7 inschaal, niet direct hoger. En voor plek 6 is het altijd lastig concurreren met patenthouder Majka.

Marveloke 14 september 2020 om 19:05

Mooi resultaat, hoop dat hij kan verassen in de Giro. Heeft veel pech in zijn carriere gehad tot nu toe, hopelijk kan hij het tij vanaf nu doen keren.

FrankyCerami 14 september 2020 om 19:06

Je vraagt je alleen af: wanneer gaat ie vallen?
Als hij recht blijft dit seizoen, verbaast hij mij.

Guushovd 14 september 2020 om 19:45

Droevige opmerking. Echt, zeg dan niks.

Constantinopel 14 september 2020 om 20:43

Het is inderdaad triestig om te zeggen, maar daarom niet onwaar. Daarenboven lijkt elke valpartij bij hem ook nog eens relatief ernstige blessures op te leveren.

Krul 14 september 2020 om 20:54

Ja, Kelderman valt vaak en heeft vaak ernstige blessures, maar hij is dusver niet gevallen en rijdt hier een uitstekende uitslag. Dat zegt jouw niks Franky?

Tuubke 14 september 2020 om 20:40

De enige klassementsrenner op wie Kelderman tijd verliest in de tijdrit, is Thomas – voor mij de favoriet in de Giro. Als Kelderman in de Giro ook zulke goede tijdritten rijdt en aanhaakt in de overige etappes, is er echt veel mogelijk.

FritsvanHoefelen 14 september 2020 om 21:27

Top 5 in de Giro is mogelijk. Mits drie weken succesvol.

Oomen en Hindley staan er goed op

peterwinnen 14 september 2020 om 22:03

De Tourrenners zijn buitengewoon goed uit de coronaperiode gekomen, waarom zou dat met de Giroploeg anders zijn? En daar komen ze in feite met de A-ploeg aan de start. Kon wel eens erg goed gaan uitpakken.

Vincent Lacressonniere 14 september 2020 om 22:05

Lekker resultaat hoor! Ik voel aan alles (en daarmee bedoel ik waarschijnlijk: ik hoop het zo ontzettend) dat Kelderman een super Giro gaat rijden. Ik ga in ieder geval full-on supporteren.

Go go Wilco!

Tripodboom 14 september 2020 om 22:43

Gun hem wel een goede uitslag – dat gun ik trouwens iedereen- maar heb er niet veel hoop op. Vind het maar een matige tijdrit, langzamer dan MVDP, terwijl die niet bekend staat als specialist en Kelderman toch wel, en rijdt alleen maar mee bergop. Kan je ver mee komen, dat blijkt wel in de Tour maar zou mij verbazen als hij potten gaat breken.

wapperend washandje 15 september 2020 om 08:51

“MOTIVATIE RICHTING DE GIRO”

Wat geeft nou de motivatie(boost)?
Zijn vierde plek (titel) of ploegenklassement (artikel)?

HoofdIsVrij 15 september 2020 om 09:25

Roberts dus een stuk meer tevreden dan Kelderman met de daguitslag gisteren.

Als je bedenkt dat Kelderman ooit nog Nederlands kampioen tijdrijden was dan vraag je je toch af waar die Wilco is gebleven. Of heeft die stiekem nooit bestaan?

Bertvd 15 september 2020 om 10:47

Dit was een hele korte tijdrit. Dat is nooit zijn specialisme geweest. En ja, al een paar jaar is het niet helemaal wereldtop. Toch zijn zijn lange tijdritten nog steeds naar behoren. Zijn laatste echte supertijdrit was Vuelta 2017 (2e, vlak achter een ontketende Froome, die ook AK pakte)

Headlines

Materiaalzone

Populair