Kelderman niet naar de Tour de France, hoopt op Olympische Spelen

woensdag 11 december 2019 om 07:40
Video

Wilco Kelderman richt zijn pijlen in 2020 op de Giro d’Italia. De 28-jarige kopman van Team Sunweb sluit op dit moment de Tour de France uit, maar daarna zou hij graag deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio. “Ze kunnen me overal voor inzetten. En het is mijn laatste kans”, vertelt hij voor de camera van WielerFlits.

Giro d’Italia
Door het vertrek van Tom Dumoulin, heeft Kelderman meer vrijheid in zijn programma. “De Giro past goed bij mij, denk ik”, stelt de ronderenner. “Het is een mooie ronde en de Tour is toch iets hectischer. Daarom is de Giro een goede en logische keuze. Ik ben redelijk goed in het wat koudere weer. De Giro’s van de laatste jaren zijn zware edities geweest, met slepende en lange etappes. Dat ligt me altijd goed. Datzelfde geldt voor de periode van het jaar. Misschien komt de Vuelta a España er later in het seizoen bij, maar twee grote rondes in een jaar is lastig.”

Olympische Spelen
De Tour de France is voor Kelderman uitgesloten. Wel hoopt hij op de Olympische Spelen, met een voltallig Nederlandse ploeg. “Het is lastig voor ons”, beaamt de Sunweb-renner. “Wij willen als wegrenners die vijf plekken. Ik vind het superjammer dat de KNWU overweegt om een baanrenner naar de wegwedstrijd te sturen. Ik denk dat we ook veel kans maken op een olympische medaille. […] Natuurlijk wil ikzelf ook naar de Spelen. Voor mij is dat een droom, om die nog te doen. Het zal moeilijk zijn, met al die goede renners. Maar het zit er wel in.”

Terug naar 2017
Kelderman is komend jaar een van de kopmannen van Team Sunweb. Hij wil graag terug naar zijn niveau van 2017. “Ik denk dat ik het beste van mezelf nog niet heb laten zien”, zegt hij over zijn potentie. “Dat niveau wat ik in 2017 had (toen hij onder andere vierde werd in de Vuelta a España, red.), was supergoed. Dat moet ik weer terugpakken. Ik wil gewoon een stabiel en goed seizoen. Dat ik me tijdens de grote rondes weer echt van voren kan laten zien, meedoen voor de prijzen. Daarnaast hoop ik dat ik gevrijwaard blijf van blessures.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

15 Reacties

girardengo 10 december 2019 om 16:30

Goed dat de moraal er nog steeds (of weer terug?) i s bij Wilco. Klasse genoeg om een hoge klassering te verdienen in de Giro en de Olympische wegwedstrijd.

0
Lapjestrui 10 december 2019 om 16:32

Kelderman voorzichtig strijdbaar en een prima mondelinge sollicitatie voor de OS -> door naar de volgende ronde.

0
hartstikkebedankt 10 december 2019 om 16:54

Bauke moet natuurlijk sowieso naar de OS wegwedstrijd. Dumoulin idem, want sowieso ook naar de tijdrit. Dan zijn er nog 2 of 3 plekjes over. Kelderman lijkt me mits fit dan misschien wel een no-brainer om iets in zo'n eendagskoers te doen. De andere(n) dan uit het rijtje Kruijswijk, Gesink, Tolhoek, Van Baarle.

Poels valt altijd tegen op WK/OS dus die zou ik niet meenemen.

0
tendam 10 december 2019 om 17:36

Kelderman een no-brainer? Want hij is zo goed in eendagskoersen? Ik zou nog eerder voor een Tolhoek gaan, die kan nog wel eens uit z’n slof schieten.

0
hartstikkebedankt 10 december 2019 om 17:41

Ja als knecht, hij zegt nu namelijk al dat de rol hem niet uitmaakt

0
AWestie 10 december 2019 om 16:56

Ik werd even bang dat Wilco voor zijn 32e al ging stoppen met fietsen maar hij had het over simpelweg vlakkere parcoursen. Misschien iets meer context schrijven bij die uitspraak @redactie?

0
hartstikkebedankt 10 december 2019 om 17:21

Ja in 2024 mag Groenewegen, Cees Bol, Van der Poel of wie dan ook de Olympische sprint op de Champs Elysees proberen te winnen.

0
Covadonga 10 december 2019 om 20:13

Ik dacht al dat ik Kelderman veel te jong inschatte.

0
koos verrek 10 december 2019 om 18:05

Topper zolang ie niet op ze plaat gaat natuurlijk…, hoop dat ie n gewoon seizoen zonder blessures heb

0
west 10 december 2019 om 18:10

Lijkt me verstandig. Achtste of negende worden in de Tour is in Nederland anno nu geen uitschieter meer. In Tokio kan je jezelf zelfs als knecht onsterfelijk maken.
Daarnaast heeft Sunweb bij uitstek een ploeg on te gaan vrijbuiteren in de Tour; Matthews, Bol, Kragh, Benoot, Oomen, Arndt, Denz, Hirschi…

0
koos verrek 10 december 2019 om 18:26

Onsterfelijk? Enkel en alleen als de kopman goud pak

0
west 10 december 2019 om 19:05

En met Mollema en Dumoulin is dat bij voorbaat kansloos? De kans dat daar iets uitzonderlijks gebeurt is groter dan dat Kelderman op eigen kracht podium rijdt in een grote ronde…

0
Romāns Vainšteins 10 december 2019 om 19:26

Ik vind het een behoorlijk oninteressante renner maar een leuke gast, wens hem meer nog dan een goed ak een mooie ritzege toe.

0
Kevin Lowagie 11 december 2019 om 08:24

Het lijkt me een goed idee om de Giro te betwisten. Het is er minder stressvol in de vlakke etappes en de drie tijdritten moeten hem wel liggen. Hij gaat ook niet stuk in de derde week, dus als hij van pech gespaard blijft kan hij top vijf aan.

0
toke 11 december 2019 om 10:24

Als ik hem was reed (trainde) ik tot aan de olympische voor de zekerheid alleen op de hometrainer.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone