Kasper Asgreen over Patrick Lefevere: “Heb niet het gevoel dat hij me bekritiseert”

woensdag 25 januari 2023 om 19:13
Kasper Asgreen over Patrick Lefevere: “Heb niet het gevoel dat hij me bekritiseert”

foto: Cor Vos

Kasper Asgreen staat donderdag aan de start van de de Trofeo Port D’Alcudia. De Deen rijdt daarmee zijn eerste wedstrijd sinds juli vorig jaar, toen hij de Tour de France verliet met knieklachten. “Ik zal nog wel wat werk moeten verrichten voordat ik in topvorm ben”, vertelde Asgreen voorafgaande aan zijn rentree in gesprek met feltet.dk. In datzelfde interview reageerde hij ook op eerdere uitspraken van Patrick Lefevere, zijn ploegbaas bij Soudal Quick-Step.

“Als je zo’n lange tijd niet hebt kunnen trainen, moet je natuurlijk langer opbouwen”, zei de winnaar van de Ronde van Vlaanderen 2021 over zijn huidige vorm. Vervolgens sprak hij derwachting uit  dat hij er in de klassiekers wel weer zal staan. “Je kunt altijd ziek worden of iets anders tegenkomen, daar heb je geen controle over. Maar als alles gaat zoals het moet, haal ik het waarschijnlijk wel. Sinds oktober, toen ik weer begon met trainen, heb ik geen tegenslagen gehad.”

Uitspraken Lefevere
Vorig seizoen verliep teleurstellend voor Asgreen. Nadat hij in het voorjaar geen grote successen boekte, kwam hij in de Ronde van Zwitserland hard ten val. Het zorgde voor knieproblemen, maar de Deen wilde koste wat het kost de Tour de France rijden. Deze begon immers in Kopenhagen. De start halen lukte, maar in de tiende rit stapte hij niet meer op. Patrick Lefevere vertelde onlangs dat hij Asgreen zelf uit de wedstrijd had gehaald. “Dat ene been was naar de knoppen, de spiermassa was weg”, aldus de West-Vlaming.

Na die opgave kwam de geblesseerde Asgreen niet meer in actie voor het toenmalige Quick-Step-Alpha Vinyl. “Maar op het einde van de maand moeten de centjes er liggen”, zei Lefevere daarover. “Je hebt als ploeg het recht om na drie maanden het loon te halveren en om na zes maanden naar nul te gaan. Ik heb dat nog nooit gedaan, maar soms zou je het toch eens overwegen…”

Reactie Asgreen
In gesprek met feltet.dk reageerde Asgreen op deze woorden. “Ik weet het niet, ik heb niet het gevoel dat hij me bekritiseert”, aldus de 27-jarige klassiekerspecialist, die begrijpt dat Lefevere teleurgesteld was. “Dat was ik zelf ook. En als ik een wielerteam had en een van mijn toprenners zou de rest van het nieuwe seizoen niet kunnen koersen, zou ik ook teleurgesteld zijn. Dat is heel logisch. Maar ik denk niet dat hij teleurgesteld is in mij. Volgens mij heeft hij dat ook heel netjes gezegd. Hij is teleurgesteld in de omstandigheden.”

Asgreen vindt dat Lefevere zijn renners altijd rechtvaardig behandelt. “Dat heeft hij ook altijd met mij gedaan. Hij en de rest van het team hebben me altijd gesteund, dus hij heeft ook nooit gezegd dat hij me wil korten op mijn salaris. Ik heb er zelf ook alles aan gedaan om zo snel mogelijk terug te keren. Het is niet zo dat ik alleen maar thuis op de bank heb gelegen en niks heb gedaan.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Kopinkas 25 januari 2023 om 20:57

Bijzonder dat ik naast dit artikel een advertentie voor één of ander shirtmerk te zien krijg met als opschrift ‘Don’t piss off older people’.
Je krijgt bij de opeenvolgende verhalen van Alaphilippe en Asgreen toch echt het gevoel dat ze bang zijn om het achterste van hun tong over de godfather te laten zien.

0
Viktrodriguez 25 januari 2023 om 20:59

Die hebben het natuurlijk ook gezien van Bennett.

0
Mooie Sjors 25 januari 2023 om 21:06

Of misschien zien ze het zelf gewoon anders dan de man achter het toetsenbord die de minste scheet van Lefevere schan-dá-lig vindt?

Al die renners die, zelfs jaren nadat ze er weg zijn gegaan, altijd bezig zijn over de geweldige, familiale sfeer bij Quick-Step, maar de manager zou een tiran zijn waar ze één voor één een heilige schrik voor hebben? Vloekt een beetje met elkaar.

Volgens mij is Bennett in al die jaren ook de enige waarbij het zo is misgelopen, en waar Patlef zelf serieus over de schreef is gegaan. Zijn reactie toen is niet goed te praten, maar Bennett moet het toch ook serieus uitgehangen hebben om de baas zo kwaad te krijgen. Vermoed dat ze daar beiden niet vrijuit gaan en Bennett in de rol van het arme slachtoffertje van een bullebak is wellicht ook niet de volledige waarheid.

4
wielerlover 25 januari 2023 om 21:28

Ik denk gewoon dat de uitspraak van Asgreen de nagel op de kop slaat: “teleurgesteld in de omstandigheden”. Zijn interview op Velofollies was niet van die aard dat hij negatief of dreigend tov Asgreen zelf stond. Eens het interview dan uiteindelijk hier op Wielerflits belandt en er een mooie kop bij komt, hebben we hier allemaal natuurlijk al lang onze mening klaar

3
Fast Freddy 25 januari 2023 om 21:33

Lefevre heeft ook niet tegen Asgreen gezegd dat hij gekort wordt op zijn salaris. Hij heeft tegen de pers gezegd dat hij Asgreen niet gekort heeft (en hij daarmee toch wel een bovengemiddeld schappelijke vent is). Weer een veer in de inmiddels imposante, zelfgestoken bos in zijn eigen reet.

0
Jean Dumas 26 januari 2023 om 07:23

Patlev bekritiseert nooit iemand (ironie). Hij is over zijn houdbaarheidsdatum heen en wat doet de narcist dan: dan zegt hij dat anderen over hun houdbaarheidsdatum heen zijn.

0
Barry Batsbak 26 januari 2023 om 08:46

Keurig keurig! Niet bijten in de hand die je te vreten geeft.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Populair

Materiaalzone