Juniore Lauren Molengraaf soleert naar zege in Wereldbeker Zonhoven
foto: Cor Vos
zondag 8 januari 2023 om 11:17

Juniore Lauren Molengraaf soleert naar zege in Wereldbeker Zonhoven

Lauren Molengraaf heeft, na eerdere zeges in Tábor en Maasmechelen, ook de derde Wereldbeker veldrijden voor junioren-vrouwen op haar naam geschreven. De 17-jarige Nederlandse kende in Zonhoven een mindere start, maar dit weerhield haar er niet van om alsnog naar de overwinning te soleren.

Toptalent Molengraaf kwam niet al te best uit de startblokken en moest dus al snel in de achtervolging, maar bleek vrij snel veel sterker dan de concurrentie. Halfweg koers had ze al een halve minuut voorsprong te pakken en de jonge veldrijdster wist vervolgens op knappe wijze naar de zege te soleren. Molengraaf heeft zo nog altijd een perfect rapport in de Wereldbeker voor junioren. Ze wist de twee eerdere manches, in Tábor en Maasmechelen, ook al te winnen.

Molengraaf schittert dit seizoen niet alleen in de juniorencategorie. Ook bij de profs stak ze al meerdere keren haar neus aan het venster. Zo werd ze vierde in de Kleeberg Cross, zesde in de GP Oisterwijk en de Nacht van Woerden en twaalfde in de Wereldbeker Antwerpen. Ze maakte echter vooral indruk in de Kerstperiode. In de Exact Cross van Mol eindigde ze als elfde, gevolgd door een tiende plek in de Superprestige van Heusden-Zolder en een vierde stek in de Azencross van Loenhout.

Bisiaux wint de cross bij de junioren-mannen – foto: Cor Vos

Bisiaux verslaat Corsus en Van den Eijnden 
De Wereldbeker van Zonhoven voor junioren-mannen kende dan weer een Franse winnaar. Léo Bisiaux kwam als eerste over de streep. De 17-jarige Fransman bleef de Belg Yordi Corsus en de Nederlander Guus van den Eijnden voor in de daguitslag.

Verder in de top-10 zien we de namen van Seppe Van Den Boer (4e), Keije Solen (5e), Wies Nuyens (6e), Viktor Vandenberghe (7e) en Floris Haverdings (10e).

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
8 januari 2023 12:23
De nieuwe Puck Pieterse, ook met de combo mountainbike-veldrijden. Heb het idee dat we die combinatie bij Nederlandse talenten steeds vaker zien. De gebroeders Haverdings bij mannen, maar ook een goed presterende eerstejaars junior als Keije Solen.

Het is op zich ook zo'n logische combo, dat het vreemd is dat het niet vaker voor komt. Zeker nu short track een eigen wereldtitel heeft en een grotere kans lijkt te maken om Olympisch te worden dan veldrijden.

Bij Bisiaux zal het wel weer de vraag worden wanneer AG2R hem uit het veld weg gaat houden.

Reacties zijn gesloten.