‘Jumbo-Visma voegt twee Belgische voorjaarskoersen toe aan programma’
foto: Cor Vos
dinsdag 10 maart 2020 om 08:33

‘Jumbo-Visma voegt twee Belgische voorjaarskoersen toe aan programma’

Jumbo-Visma zal ook van start gaan in Nokere Koerse en de Bredene Koksijde Classic. Het Nieuwsblad schrijft dat er een akkoord is bereikt met de organisatoren van beide wedstrijden.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Het houdt in dat Wout van Aert en kompanen volgende week drie dagen op rij kunnen koersen ter voorbereiding op de Vlaamse topklassiekers: op woensdag 18 maart in Nokere Koerse, donderdag 19 maart in het Noord-Franse Denain en vrijdag 20 maart in de Bredene Koksijde Classic.

Van Aert traint momenteel in het Spaanse Girona in gezelschap van ploegmaat Maarten Wynants. Hij stond na de afgelasting van Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo aanvankelijk op papier voor Parijs-Nice, maar de Nederlandse WorldTour-ploeg besloot deze koers uit haar wedstrijdprogramma te schrappen in verband met het coronavirus.

 
41 Reacties
Sorteer op:
10 maart 2020
Zit de startlijsten te bekijken. Maar DQS zal wel balen, die dachten hier even 3 keer makkelijk te kunnen scoren. Nokere zal wel naar Groenewegen gaan, Denain zal Jakobsen dan wel winnen, Koksijde dan naar van Aert.
  10 maart 2020
  Mooi dan hoeven die niet meer gereden worden. Ik hoop eerder op verrassende winnaars. Uit kleinere ploegen.
  10 maart 2020
  Lekker verder blijven hopen, want dat gebeurt toch niet
  10 maart 2020
  Nokere kan een mooie clash worden tussen de topsprinters, maar met slecht weer kan het ook zomaar anders lopen, en in Denain is een massaspurt ook zeker niet evident. Daar kan een Van Aert of Terpstra ook zo maar solo wegblijven. Hoe dan ook wordt het leuker om te kijken zo
  10 maart 2020
  Het weersvoorspellingen voor volgende week ziet er vooralsnog zeer goed uit, dus ik denk dat we kunnen fluiten naar epische omstandigheden.
10 maart 2020
Wat is er anders in Belgie en Noord Frankrijk t.o.v. Parijs-Nice ? Volgens mij verschuift de intensiteit van het virus verder naar gebieden waar de besmetting nog niet zo groot was, dus lijkt mij 3 dagen achtereen koersen ook een risico. Indien de koersen normaal doorgang vinden, is dit wel enigzins hypocriet van TJV, maar ja de renners zullen toch ergens moeten rijden en kunnen niet eeuwig op een berg vertoeven natuurlijk. Verder zal er nog geen ww-uitkering aangevraagd kunnen worden zeker voor de renners die nu niet hun werk kunnen uitvoeren.. ??
  10 maart 2020
  Eendagskoersen versus rittenkoers? Op dezelfde dag op-en-neer in plaats van overgeleverd zijn aan organisatoren (nota bene de ASO) en autoriteiten (nota bene de Fransen) terwijl je opgesloten zou kunnen worden in je hotel? Het is vrij eenvoudig om de verschillen te zien.
10 maart 2020
@ skylimit, nog niet zozeer B en NL maar vooral Spanje, na Italië het zwaarst getroffen in Europa. Hoe kan je nu een koers afzeggen in Frankrijk om dan naar Spanje te gaan??? Neem het maar van me aan dat we de komende week een explosieve stijging gaan zien van de infecties in Spanje!
  10 maart 2020
  Ik hoop het niet, want ik ben er morgen
  10 maart 2020
  Ik hoop het ook niet, moet er vandaag voor mijn werk heen. Vrijdag pas weer terug. Gelukkig niet naar Madrid.
10 maart 2020
Wout kan maar beter thuis trainen. CORONA is overal. Geld ook voor Dumoulin!! Anders is hun seizoen naar de vaantjes.
  10 maart 2020
  En probeer nu eens hetzelfde te zeggen zonder dubbele uitroeptekens, paniekerige boodschap, spelfouten en onnodige hoofdletters. Misschien komt het dan beter over.
10 maart 2020
Ik ben aboluut tegen de huidige aanpak van de overheden in dit epidemiedossier (enerzijds absolute paniek en nodeloze ingrepen t.g.v. dit coronavirus, anderzijds nauwelijks of geen maatregelen tegen het influenzavirus dat jaarlijks veel meer besmette en overleden personen oplevert). Daarenboven wordt het aandeel genezen personen t.o.v. (nieuwe) besmette personen steeds groter. Maar dit wordt weggemoffeld in statistieken en wordt nooit openlijk gesteld in de media. Als de huidige paniekerige aanpak behouden blijft, en zo ziet het er naar uit, kunnen we er stilaan van uitgaan dat de klassieke kasseienklassiekers ook niet zullen doorgaan. Allicht ook al de wedstrijden van volgende week, waarnaar in dit artikel gerefereerd wordt. Nokere Koerse, Denain en Bredene Koksijde Classic. Meer nog, achteraf gezien zal Parijs-Nice allicht de laatste (grotere) wedstrijd zijn die zal doorgegaan zijn, en dit voor maanden. In het beste geval kan de Giro doorgaan, al is dat nu ook al twijfelachtig. Maar dan zonder voorbereidingswedstrijden. Hoe dat sportief moet verwerkt worden, weet ik niet. Dit betekent eigenlijk dat, in het beste geval dan nog, een half seizoen in het water valt. Op de Tour, de OS, de Vuelta, het WK en de eindejaarsklassiekers na, zullen er dan nog nauwelijks grotere wedstrijden doorgaan in 2020. Zowat alle renners zullen hun seizoen dan nog willen redden. Maar er zullen veel te weinig plaatsen zijn om iedereen te laten deelnemen.
  10 maart 2020
  Je eigen aantallen geven aan dat de mortaliteit van het coronavirus een factor 10 is tov de gewone 'influenza'. Lijkt me voldoende voor een voorzorgsmaatregeltje links of rechts. En bel anders ff met de regering in Italië, ipv hier dagelijks in 17 topics hetzelfde te komen verkondigen.
  10 maart 2020
  @xistnc Ja de mortaliteitscijfers zijn vooralsnog hoger dan de griep. Maar de 'besmette' mensen die het twee weken geleden hebben opgelopen zijn al lang weer beter maar worden gewoon nog meegenomen in de statistieken als besmet. Dat is ook kwalijk.
  10 maart 2020
  De presentatie van statistieken mag in het algemeen best wat beter inderdaad, maar dat neemt niet weg dat zo iemand besmet is geweest zonder eraan te overlijden. Dus voor de mortaliteitsfactor maakt het niet zoveel uit, meervoudige besmettingen van dezelfde persoon daargelaten. Jouw 'vooralsnog hoger' klinkt een beetje raar. Het feit dat we het virus op enig moment in de toekomst onder controle krijgen waardoor de mortaliteit zakt, doet niks af aan het feit dat dit nu nog niet zo is. En hoger: ja, met een aanzienlijke factor die zich niet laat bagatelliseren.
  10 maart 2020
  Statistieken is liegen met cijfers werd er in het verleden vaak gezegd. Ik vermoed dat dit momenteel ook het geval is. Weet niet in hoeverre de sterftecijfers allemaal daadwerkelijk aan het corona virus toe te schrijven zijn, of dat het een combinatie is van andere oorzaken c.q. influenza virussen. In Roemenie bijv. zijn er 17 corona-gevallen, waarvan er inmiddels 5 genezen zijn verklaard, en er zijn 52 personen opgenomen in instellingen in quarantaine en verder zijn er ruim 11.000 personen in isolatie thuis. Vanaf morgen worden alle scholen en kinderdagverblijven gesloten t/m.22.03.2020 en worden bij evenementen met normaal meer dan 1.000 toeschouwers geen publiek toegelaten. Dit zijn preventieve maatregelen of maatregelen ingegeven door paniek? M.a.w. er zijn veel meer besmettingsgevallen dan officieel bekend is ..... of er wordt een hoos verwacht van besmette Roemenen die Italie ontvlucht zijn....
  10 maart 2020
  Ja, neem Roemeense cijfers gemakshalve als voorbeeld. Sterk.
  10 maart 2020
  @Lightning Knap dat je in de eerste alinea zoveel eigendunk en onzin kunt opnemen.
  10 maart 2020
  @lightning: waar baseer jij je mening op ten aanzien van het gevolgde beleid? Ben je thuis in de epidemiologie of is het gewoon gezond boerenverstand?
10 maart 2020
Tuurlijk worden risicogebieden vermeden, maar de grootste angst voor renners en team is dat ze moeten blijven waar ze nu koersen. Het gaat om logistiek. Ik las eerder ook al dat de service course van Mitchelton Scott in N-Italie ligt. Ga dan maar even er voor zorgen dat alle spullen en ondersteunend personeel verplaatst worden. Jumbo-Visma koerst nu gewoon dichterbij huis.
10 maart 2020
Tussen de 5 en 10% van de besmette mensen belandt op de intensive care... Dat is met een gewone griep niet het geval. Dus wat dat betreft kan die onzinnige vergelijking wel van tafel lijkt mij... ook is dit virus nog maar een paar weken “bezig” , terwijl men met de griep vergelijking uitgaat van “jaarcijfers”... Ook die vergelijking raakt kant nog wal uiteraard...
10 maart 2020
Niet waar. Vijf tot tien procent van mensen boven de tachtig belandt op de intensive care. Jonger dan 80 zit 98% gewoon thuis in quarantaine. Bij griep is dat precies hetzelfde. Dus laat je paniekreacties wel worden gevoed door de juiste cijfers en vergelijkingen !
  10 maart 2020
  Er gaan allerlei vergelijkingen rond met de griep. En juist omdat het coronavirus niet heel schadelijk is kan het zo makkelijk verspreiden. Maar toch. Als het niet erger is dan de griep, waarom moet er dan bij wuhan een enorm extra ziekenhuis worden gebouwd en kan de gezondheidszorg in italie het aantal mensen dat intensieve zorg nodig heeft niet aan? Dan lijkt er toch meer aan de hand te zijn dan bij een griepvirus.
10 maart 2020
Daarnaast zijn de gevallen waarvan het bekend is dat het Corona is ook al vaak 50+ers, om de simpele reden dat jongere mensen er (bijna) niet ziek van worden of er vrij weinig van merken. Ze zullen hopelijk wel thuis blijven, maar krijgen zeer waarschijnlijk geen test en zullen dus nooit in de statistieken worden opgenomen.
10 maart 2020
Mensen die nog steeds het Corvid-19 virus niet serieus nemen moeten het volgende maar eens lezen: https://twitter.com/jasonvanschoor/status/1237142891077697538
  10 maart 2020
  Pff. Ik weet niet zo goed of ik je nu moet bedanken voor de link of niet.
  Wat er vooral staat is dat Italie niet bij machte is de grote stroom geïnfecteerden op te vangen, vergelijkbaar bij een rivieroverstroming. Italië heeft niet adequaat gehandeld na een duidelijke uitbraak en weliswaar hier en daar wat evenementen afgelast doch alle vliegvelden en alle verkeer lekker dioor laten gaan ten behove van de economie.
  10 maart 2020
  De verhalen die ons vanuit Italië bereiken, zijn het bewijs dat ze daar al een maand achter de feiten aanlopen en een waarschuwing dat we het hier niet zo ver moeten laten komen. Met name in Brabant lijkt men het overzicht en de controle kwijt te zijn. Ook elders in NL lijkt verplegend personeel in ziekenhuizen meer onderdeel van het probleem dan van de oplossing. Kunnen we hier adviserenderwijs blijven pappen en nathouden?
10 maart 2020
Ik blijf verbijsterd over de onwetendheid en zelfs domheid die terug te vinden zijn in diverse reacties. Alles wordt op een hoop gegooid. Statistieken worden verkracht, of er worden zaken daaruit uitvergroot en andere weggelaten. Gelukkig zijn er toch hier en daar ook wat verstandige mensen op dit forum, die wel bezorgd zijn, maar verder een en ander in het juiste perspectief plaatsen. Daarom, nogmaals : Ja, dit is een zware epidemie. Ja, we moeten die ernstig nemen en de nodige voorzorgen nemen en de zorgverlening momenteel versterken. Maar deze corona-epidemie is te vergelijken met een ernstige influenza-epidemie, zoals we die om de enkele jaren meemaken. Gewone "influenza" veroorzaakt jaarlijks al wereldwijd 3 tot 5 miljoen ernstige zieken en 250.000 tot 500.000 doden. Bij ernstige epidemies nog meer. Met het coronavirus zijn we daar lang nog niet aan toe. En toch lezen we daar elk jaar bijzonder weinig over, en al helemaal niet over die honderdduizenden doden. Zien we geen foto's op nieuwssites van zwaar zieken in ziekenhuizen, worden geen manifestaties, sportwedstrijden afgelast, of wordt het openbare leven niet stilgelegd. Het is het een of het ander. Ofwel wordt de huidige epidemie ten onrechte paniekerig behandeld. Ofwel verzuimt men elk jaar, en zeker om de zoveel jaar bij een ernstige influenza-epidemie het nodige te doen. En laat men de mensen elkaar zomaar besmetten, met 500.000 doden tot gevolg. En aan de paniekzaaiers. Aan zij die denken dat ook in Nederland en België een en ander zo erg wordt dat het gewone leven bijna onmogelijk wordt. Als jullie consequent zijn, veronderstel ik dat jullie allemaal thuis blijven van school, werk, vriendenkring, verenigingsleven. Meer nog, dat jullie momenteel in jullie virusvrije atoomschuilkelder verblijven om er de nodige absurditeiten te posten op een of ander forum . Hopelijk besmetten jullie daarbij de toetsen van jullie laptop niet, zodat jullie niet verantwoordelijkheid zijn voor de dood van jullie huisgenoten.
  10 maart 2020
  'Het is het een of het ander. Ofwel wordt de huidige epidemie ten onrechte paniekerig behandeld. Ofwel verzuimt men elk jaar, en zeker om de zoveel jaar bij een ernstige influenza-epidemie het nodige te doen.' Ik zou hier graag nog een derde optie aan toevoegen: ofwel is dit virus stiekem toch wat erger dan de griep. Ik ben geneigd die optie te geloven. Hoe is anders de toestroom van mensen die intensieve zorg nodig hebben (gehad) in Wuhan en Italië te verklaren? Ik ben het met je eens dat de berichtgeving een rol zal spelen bij hoe we over corona en over de griep denken. Maar als een griepepidemie extra ziekenhuizen bijgebouwd moeten worden zouden we dat toch wel mee krijgen? Of is dit echt alleen het verschil tussen een heftige en een minder heftige uitbraak van de griep?
  10 maart 2020
  @Ligthning vind jij het niet vermoeiend om in elk artikel dat iets met Corona te maken heeft een lap tekst te droppen met dezelfde strekking? Ik denk dat inmiddels iedereen wel begrijpt hoe jij er over denkt.
Zelfde discussie, zelfde standpunten, zelfde reageerders. Dag zoveel.
  10 maart 2020
  Eerst wilden de mensen de beelden uit China niet geloven. Nu komen er steeds meer beelden uit Italie. Ik denk dat er een kentering komt en dat Ligthning over een paar dagen toegeeft dat hij dit onderschat heeft. Of moet hij eerst zelf te maken krijgen met een overvolle IC, voordat hij het echt gelooft?
  10 maart 2020
  +1 Deze reactie mag je evengoed plaatsen op elk artikel over Remco, Wout en Matthieu :)
10 maart 2020
@Martino87 Volledig mee eens. Ik vraag al lang dat het vooral over de koers zou gaan. Maar als je steeds opnieuw dezelfde onwaarheden, uit de context gehaalde feiten en paniekerige commentaren leest, kan het niet anders dat daarop gereageerd wordt. Door mij en nu ook door steeds meer genuanceerde volgers. Gelukkig maar. En leegloper ? Je commentaar gepost vanuit je virusvrije atoomschuilkelder ? Het is eraan te merken.
  10 maart 2020
  Heroverweeg het maar, het kost je alleen maar veel energie en tijd en je gaat er echt niemand mee overtuigen.
  Ben je een zogenaamde realist?
  10 maart 2020
  Vind jij Thiery Baudet een fascist?
10 maart 2020
@Martino87 Zouden we na dag een al niet stoppen met Parijs-Nice ? Zouden volgens de extrapolatie van sommigen op dit forum, nu al niet tientallen besmette renners rondrijden in P-N, waaronder heel wat zieken. Zouden, na extrapolatie, niet al 2,6 renners dood van hun fiets gevallen zijn ? En zouden in heel dichtbevolkte landen zoals Nederland en België niet al duizenden besmettingen moeten zijn, met tientallen doden ? Dus neen, mij overtuigen zal je zeker niet. We hebben te maken met een ernstige epidemie, die goed moet opgevolgd worden. Maar die zal vanzelf ook weer overgaan, net zoals de ergste influenza-epidemie om de zoveel jaar. Waarbij heel wat minder tam-tam gemaakt wordt.
  10 maart 2020
  Zoals ik al zei, we weten hoe je er over denkt.

Reacties zijn gesloten.