Jumbo-Visma mist de goede vlucht in Tour of California

dinsdag 14 mei 2019 om 15:12
Jumbo-Visma mist de goede vlucht in Tour of California

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma hoopte met George Bennett voor de zege te strijden in de tweede etappe van de Tour of California, maar de Nieuw-Zeelander was in de finale niet bij de les. Bennett moest daardoor genoegen nemen met een ereplaats. “Niet het resultaat waar we op hoopten”, zo vat ploegleider Grischa Niermann het samen.

De tweede rit naar South Lake Tahoe werd een waar spektakelstuk. In de finale mochten Kasper Asgreen, Tejay van Garderen en Gianni Moscon sprinten om de ritzege. En Bennett? De Nieuw-Zeelandse klimmer miste de goede vlucht, waardoor hij ‘slechts’ tiende werd, op een halve minuut van ritwinnaar Asgreen.

“George mist uiteindelijk twee keer een groep waar hij bij had moeten zitten”, is Niermann streng voor zijn poulain. “Neilson (Powless, red.) heeft George ontzettend goed bijgestaan, maar dit was zeker niet het resultaat waar we op hoopten.” Bennett volgt in het klassement nu op 36 seconden van leider Van Garderen.

Dit artikel delen:

1 Reactie

kelderfan 14 mei 2019 om 18:30

Dat klopt helemaal. Kennelijk wilde hij bij Porte blijven. Maar hij liet wel Powless voor niets afzakken uit de kopgroep.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair