Jumbo-Visma met vier man uit opleidingsploeg in Coppi e Bartali

maandag 22 maart 2021 om 13:15
Jumbo-Visma met vier man uit opleidingsploeg in Coppi e Bartali

Finn Fisher-Black - foto: Cor Vos

Jumbo-Visma staat dinsdag met vier renners uit de opleidingsploeg aan de start in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali. Jonas Vingegaard, die in de UAE Tour de etappe naar Jebel Jais won, en Gijs Leemreize zijn de enige profrenners in het team.

Volgens de UCI-reglementen mogen maximaal vier renners uit een opleidingsploeg met in een .-1-koers meedoen met het bijbehorende profteam. Voor de Settimana Internazionale Coppi e Bartali maakt Jumbo-Visma ten volle gebruik van de reglementen door zowel Mick van Dijke, Finn Fisher-Black, Michel Hessman en Rick Pluimers uit de opleidingsploeg te laten meedoen. Gijs Leemreize en Jonas Vingegaard zijn de profrenners in de selectie.

Pluimers en Van Dijke waren vorige week zondag nog de nummer zes en zeven in Parijs-Troyes, terwijl Hessmann in diezelfde koers naar de elfde plaats reed. Fisher-Black begon het seizoen in zijn thuisland met een tweede plek in de New Zealand Cycle Classic. Vervolgens kroonde hij zich tot de beloftekampioen tijdrijden van Nieuw-Zeeland en won hij in Kroatië de vierdaagse ronde, Istrian Spring Trophy.

De Settimana Internazionale Coppi e Bartali wordt gehouden van 23-27 maart.

Jumbo-Visma voor de flag-it Settimana Internazionale 2021
flag-nl Mick van Dijke
flag-nz Finn Fisher-Black
flag-de Michel Hessman
flag-nl Gijs Leemreize
flag-nl Rick Pluimers
flag-dk Jonas Vingegaard

Dit artikel delen:

12 Reacties

Verweggistan 22 maart 2021 om 13:51

Jonas en de jonkies. Starten ze met 4 opleidingsrenners en dan nog een renner te weinig. Maar ze hebben echt niet tekort renners.

0
Yeez 22 maart 2021 om 13:54

Het is niet dat ze te weinig renners hebben en dus moeten “opvullen” met jongeren, maar deze koers geeft de jongeren juist de kans. De u23 rijdt bijna geen wedstrijden, omdat deze allemaal worden afgelast. De uci regeling dat u23 rijders in pro en .1 koersen mee mogen doen met de profs bied dus de mogelijkheid om deze koersen te rijden voor de u23. Alleen maar goed dus, omdat ze anders weinig tot niks reden

0
madeinstars 22 maart 2021 om 13:55

Sterker nog, aanvankelijk zou het Developent team hier rijden, maar om commerciële redenen van de organisatie start nu toch de WT-ploeg.

0
S. Morgenstern 22 maart 2021 om 13:57

Deze koers rijden ze onder de vlag van het WT-team, omdat ze dan zeker waren van een uitnodiging, maar feitelijk was hij vooral opgenomen voor de Development renners. Daarnaast geeft het Vingegaard de kans om nog eens voor eigen kansen te rijden en voor Leemreize om zijn seizoen aan te vangen. Want die laatste reed nog geen wedstrijd, ondanks allerlei blessures van ploeggenoten. Waar die veronderstelling van te weinig renners vandaan komt blijft dus een raadsel..

0
Verweggistan 22 maart 2021 om 14:02

Ik bedacht het net zelf ook, dat ze niet zouden zijn uitgenodigd als ze het CT hadden opgegeven.
En dat idee komt omdat ze aan het begin van het seizoen al wisten dat ze maar 25 inzetbare renners hadden, terwijl je weet dat je soms op drie plaatsen tegelijk moet zijn. En dan wel dit soort wedstrijden tussendoor plannen, maar dit was dus waarschijnlijk bedoelt als koers voor de CT met WT erbij. Dus ik neem het terug.

0
kelderfan 22 maart 2021 om 14:23

@S.Morgenstern
Bij jou wel; waarschijnlijk zijn 24 renners genoeg voor ’t WT-JV.
In dit geval is ’t mooi, dat jongens van ’t Dev.team mogen proeven. Alhoewel Fisher dat niet meer hoeft te doen; die heeft al eerder met WT-renners mogen meedoen.
Anderzijds is ’t voor Jonas leuk, maar met de steun is ’t een beetje matig, want Gijs Leemreize doet voor ’t eerst mee en wat vermag Finn Fisher in dit veld.
Ik ben wel benieuwd of Rick Pluimers stappen heeft gezet.

0
S. Morgenstern 22 maart 2021 om 15:06

Ze moeten genoeg renners hebben voor het programma dat ze willen rijden. Het is mij om het even hoeveel dat er zijn. Ik kan wel vaststellen dat er nergens uit blijkt dat ze te weinig renners hebben voor hun programma.

0
peervaneynthoven 22 maart 2021 om 14:07

Jezelf bedenken is toch echt iets anders.

0
Verweggistan 22 maart 2021 om 15:01

'jezelf bedenken' is wel wel een mooie formulering :)

0
peervaneynthoven 22 maart 2021 om 14:12

Ergens TV/Livestream?

0
xistnc 22 maart 2021 om 23:07

Beetje dubbel, toch wel. Als organisatie nodig je het WT-team uit, ik vermoed dat daar bovendien wat startgeld bij komt kijken. En vervolgens krijg je alsnog de A1 aangevuld met één prof en één neo.

Zelfde vorige week in zo’n Vlaamse koers waarvan de begroting op straat lag: het leeuwendeel daarvan gaat op aan startgeld en dan presteren Ineos en Trek het om met slechts 5 man aan de start te staan.

0
Dario 23 maart 2021 om 01:12

Team Qhubeka doet hier hetzelfde, dacht ik, 4 jonkies en 2 profs

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone