Jumbo-Visma met sterke ploeg in Dauphiné: “Maar de Tour blijft het grote doel”

vrijdag 3 juni 2022 om 19:13
Jumbo-Visma met sterke ploeg in Dauphiné: “Maar de Tour blijft het grote doel”

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma heeft zijn ploeg bekendgemaakt voor het Critérium du Dauphiné, dat zondag van start gaat. Het team rekent op onder anderen Primož Roglič en Wout van Aert.

Roglič reed het Critérium du Dauphiné een keer eerder. In de augustuseditie in het coronajaar 2020 won hij de bergetappe naar de Col de Porte en droeg hij enkele dagen de gele trui. In de vierde rit kwam hij echter ten val, waarna hij als leider in het klassement niet meer aan de start stond van de vijfde rit. Van Aert gaat op voor zijn derde deelname. Bij zijn vorige optredens in 2019 en 2020 kwam de Belg al tot drie dagsuccessen. Verder maken ook Jonas Vingegaard, Steven Kruijswijk, Christophe Laporte, Tiesj Benoot en Chris Harper deel uit van het team.

Een sterk team, maar volgens ploegleider Grischa Niermann blijft de Tour de France (1-24 juli) het grote doel. “We bekijken het van dag tot dag. We denken dat de renners na een eerste hoogtestage wel in orde zijn en dan willen we ons wel laten zien. Maar deze Dauphiné winnen is geen doel op zich. Het is vooral een goede voorbereiding op de Tour, wat ons allerbelangrijkste doel blijft. Na de Dauphiné volg er nog een hoogtestage, maar het is ook belangrijk om te koersen in de voorbereidingsperiode en dan komt deze wedstrijd op het perfecte moment.”

Niermann verwacht dat met name Primož Roglič en Wout van Aert hun vorm willen testen en met wedstrijdritme verder zullen aanscherpen. “Veel ogen zullen op ons gericht zijn, dus we zullen met verstand moeten koersen.”

voor

Dit artikel delen:

7 Reacties

Yeez 3 juni 2022 om 19:24

Waar is Rohan Dennis. Harper stond op de lijst voor Zwitserland

0
Wheely 3 juni 2022 om 19:33

Dennis rijdt dus Zwitserland. Vermoed dat die ronde zijn eigen voorkeur heeft.

0
Murcia 3 juni 2022 om 19:28

Primoz zal graag weer een rittenkoers van een week die nog niet door hem is gewonnen aan de prijzenkast toevoegen. Sterke ploeg hier die een zo op het oog wat minder sterke concurrentie treft dan anders in de Dauphiné en dus topfavoriet is voor Eindzege en een paar etappe overwinningen.

0
Boomie1 3 juni 2022 om 21:43

Primoz wil vooral geel in Parijs.

0
kelderfan 3 juni 2022 om 22:52

Eens want de Dauphine is zeker de moeite waard om te winnen.

0
Ward 4 juni 2022 om 08:17

Ik word soms wel een beetje moe van dat “alles op de Tour”-riedeltje. Natuurlijk is het de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, maar dat geldt voor het hele peloton. Deze ploeg is daar zo maniakaal mee bezig, maar het is hen uiteindelijk nog nooit gelukt om die wedstrijd te winnen. “Alles meepakken wat je kan”, zou ik zeggen.

0
JelleNijdam88 4 juni 2022 om 10:01

Een ploeg met kaliber renners van Jumbo Visma is aan haar stand verplicht om winst in de Tour als doel te stellen

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone