Jumbo-Visma met Nederlands kampioen Eenkhoorn en Leemreize in Sibiu Tour
foto: Cor Vos
vrijdag 1 juli 2022 om 10:52

Jumbo-Visma met Nederlands kampioen Eenkhoorn en Leemreize in Sibiu Tour

Bij Jumbo-Visma zijn veel ogen gericht op de Tour de France, maar het Nederlandse team zal deze week ook de Sibiu Tour (2-5 juli) betwisten in Roemenië. Voor Pascal Eenkhoorn wordt het zijn eerste wedstrijd als Nederlands kampioen. Gijs Leemreize en Chris Harper zijn de kopmannen.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Naast Eenkhoorn, Leemreize en Harper stelt de ploeg ook David Dekker, Lennard Hofstede en Tim van Dijke op in de Roemeense vierdaagse. “Chris en ik mogen mikken op een goed klassement”, aldus Leemreize. “David Dekker richt zich op de sprints en als de aankomst iets lastiger is, mag Pascal Eenkhoorn voor zijn kans gaan. Ik kijk er erg naar uit om met het tweede deel van mijn seizoen in gang te schieten.”

Leemreize maakte eerder dit jaar namelijk indruk bij zijn debuut in de Giro d’Italia, waar hij dicht bij een ritzege was. “Ik merkte de vermoeidheid pas bij thuiskomst. Je leeft een aantal weken in een vast ritme. Gelukkig heb ik de tijd gehad om te herstellen. Met de nationale kampioenschappen in de benen trek ik nu met een hoop vertrouwen naar de Sibiu Cycling Tour. Hopelijk kan ik daar mooie dingen laten zien”, vertelt hij.

Het parcours is behoorlijk zwaar, met een proloog van 2,3 kilometer in Sibiu. “En op de slotdag rijden we zelfs twee etappes. We starten die ochtend met een klimtijdrit en rijden dezelfde dag nog een etappe van honderd kilometer. Ook de eerste rit in lijn is een verraderlijke. Die dag krijgen we bijna vierduizend hoogtemeters voor de kiezen”, kijkt Leemreize vooruit.

 
14 Reacties
Sorteer op:
1 juli 2022 11:03
Het zijn wel lastige etappes allemaal. 4b lijkt het makkelijkst, maar ook daar moet behoorlijk wat geklommen worden. https://www.procyclingstats.com/race/sibiu-cycling-tour/2022/gc/stages
  1 juli 2022 11:28
  Ja, die sprintkansen zijn niet van harte denk ik dan.
  1 juli 2022 11:28
  Waar wil David Dekker gaan sprinten op dit parcours? Misschien ziet hij de proloog als één lange sprint maar verder is het vooral klimmen
  1 juli 2022 11:36
  Bij 4b vallen de percentages nog wel mee, maar ik zie niet zo snel een ander team dat daar per se voor een massasprint gaat rijden. Misschien Bora of Bardiani.
  1 juli 2022 13:11
  @Hork282 de proloog is inderdaad een lange sprint van 2,3km, vorig jaar eindigden daar ook veel sprinters vooraan, Ackermann won.
  1 juli 2022 14:33
  4b zal wel op een sprint uitdraaien en rit 2 zal ook wel op een sprint uitdraaien. Dus met de proloog heeft Dekker in dit veld 3 kansen, al moet hij wel zorgen dat hij een beetje klimcapaciteiten in zijn benen heeft om eraan te blijven hangen.
1 juli 2022 11:33
altyd een goede internet verbinding met sibiu, is wat waard
1 juli 2022 11:44
Ik begrijp nu wel niet waarom men 2 tijdritten ( proloog + TT) in een etappekoers van 4 dagen steekt...
1 juli 2022 12:53
Mooi dat Jumbo met deze ploeg naar Sibiu gaat. Wij zijn benieuwd of ze een etappe kunnen pakken. Lastig parcours, Niek is daar ooit op vakantie geweest en heeft zelfs nog een beer gezien in de bergen.
  1 juli 2022 13:00
  En de vraag die dan natuurlijk rijst: Waar was Bob toen
  1 juli 2022 13:15
  @paul s - sorry foute username, het is Niek en Beer
  1 juli 2022 14:38
  Beer, kom er maar in
1 juli 2022 13:18
Wel een leuke startlijst met maar liefst 6 WT ploegen. Ik vraag me af wat Cian Uijtdebroeks hier kan laten zien !
  1 juli 2022 14:27
  Aleotti is de titelverdediger in de Sibiu Tour. Hopelijk zijn de omstandigheden tijdens de proloog voor iedereen gelijk. Bij regen of nat wegdek is het een verradelijk parkoers met steentjes. Verder is het een afwisselend parkoers en zal het klassement voornamelijk op de klim naar Balea Lac vorm krijgen. De klimtijdrit is daarvoor niet zwaar genoeg.

Reacties zijn gesloten.