Jumbo-Visma met Laporte, Teunissen en terugkerende Van Aert in Parijs-Roubaix

donderdag 14 april 2022 om 08:25
Jumbo-Visma met Laporte, Teunissen en terugkerende Van Aert in Parijs-Roubaix

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma heeft de selectie voor Parijs-Roubaix bekendgemaakt. Daarbij ook Wout van Aert, die groen licht heeft gekregen om na zijn coronabesmetting weer te koersen. Vanwege de moeilijke aanloop van de Belgisch kampioen, krijgen ook andere renners van de Nederlandse ploeg een vrije rol.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Onder andere Christophe Laporte, Mike Teunissen en Nathan Van Hooydonck mogen voor eigen kansen rijden in de Helleklassieker. Laporte stond dit jaar al op het podium van de E3 Saxo Bank Classic, waar hij een koppeltijdritje deed met Van Aert, en Gent-Wevelgem. Beide keren eindigde de Fransman als tweede. Teunissen werd twaalfde in de E3 Saxo Bank Classic en negentiende in de Ronde van Vlaanderen.

Mike Teunissen
“Deze wedstrijd past goed bij me, ik heb er goede herinneringen aan”, zegt Teunissen, de winnaar van de beloftenversie in 2014. “Voor deze zondag is het moeilijk een uitslag te voorspellen. Het is ook afhankelijk van hoe we koersen. Hopelijk kan ik meedoen in de finale, maar we moeten afwachten hoe het gaat. Ik had gehoopt dat mijn voorjaar iets beter zou zijn.”

“Het niveau is erg hoog, in het team en in de wedstrijden. Ik kan doen wat ik zou moeten doen, maar ik kan niet iets extra’s brengen meestal. Hopelijk gaat het zondag iets beter. Dan ziet de wereld er weer heel anders uit”, zegt Teunissen, die zondag nog drie andere ploegmaten heeft dan de reeds genoemden. Dit zijn Edoardo Affini, Mick van Dijke en de Nederlands kampioen Timo Roosen.

voor

Dit artikel delen:

8 Reacties

paul s 14 april 2022 om 08:58

Verwacht zeker wat van Laporte. Is in een betere vorm dan vorig jaar en reed toen ijzersterk in de finale

0
Pizzi 14 april 2022 om 09:50

Hopelijk heeft ‘ie nu wél deugdelijke remmen.

0
paul s 14 april 2022 om 09:55

Of een ander type schoen ;)

0
bunchsprinter 14 april 2022 om 09:00

Dat is toch een ploegje waar je potten mee kan breken. Vroeg aan beginnen en WVA laten volgen

0
Quincy Adams 14 april 2022 om 09:32

Ik verwacht dat laporte zijn piek al heeft gehad. Theunissen en roosen zijn niet sterk genoeg voor een actieve rol in de finale. Wva is niet top. Ik verwacht er niet zo veel van. Maar ze mogen me graag verrassen!

0
paul s 14 april 2022 om 09:44

Zet Laporte er toch maar bij .Typische renner die t gehele jaar in vorm is . Type v Avermaet

0
klimmer999 14 april 2022 om 09:38

Ben ook benieuwd naar wat Mick kan in deze wedstrijd.

0
Turtlehead 14 april 2022 om 11:00

Ja ik ook. Hopen dat die met een vroege vlucht mee kan glippen, of kan anticiperen ergens voor het Bos van W. Eens kijken of hij dan tot km 200 voorin mee kan doen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone