Jumbo-Visma met jonge Nederlandse selectie naar Ronde van Hongarije

dinsdag 10 mei 2022 om 10:19
Jumbo-Visma met jonge Nederlandse selectie naar Ronde van Hongarije

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma zal met meerdere jonge renners aan de start verschijnen van de Ronde van Hongarije. Onder meer Olav Kooij, David Dekker en Mick van Dijke kleuren de selectie van de Nederlandse ploeg. De Ronde van Hongarije gaat aanstaande woensdag van start.

Kooij, Dekker, Van Dijke, Loe van Belle, Tim van Dijke en Owen Geleijn zijn de renners die de kleuren van Jumbo-Visma zullen verdedigen in de Ronde van Hongarije. Van Dijke (Mick) blikt voor de start van de Hongaarse etappekoers terug op zijn seizoen. “Ik heb kansen gekregen die ik nooit dacht te krijgen. Ik heb de kansen met beide handen genomen. Ik heb me bijvoorbeeld getoond in Dwars door Vlaanderen en in de Ronde van Vlaanderen.”

“Ik wil belangrijk zijn voor het team. Voor mij is het nu en dan nog wat irreëel om tussen de profs te rijden, het blijft ook nog maar mijn derde seizoen op de weg. Maar de manier waarop ik gereden heb in de klassiekers geeft me vertrouwen naar de komende jaren toe”, vertelde hij op de site van de ploeg.

Van Dijke: “Wil me verder ontwikkelen als lead-out van Kooij”
De vooruitgang die Van Dijke heeft gemaakt, is volgens hem te danken aan de begeleiding bij de ploeg. “Wanneer mijn broer (Tim, red.) en ik in het development team kwamen, waren we nog twee onbekenden in het wegwielrennen. De ploeg heeft van ons slimmere coureurs gemaakt, we weten nu echt wel wat we doen.”

In de Ronde van Hongarije zal de jonge Nederlander deel uitmaken van de sprinttrein van Kooij. “Het zal uitdagend zijn, zeker omdat er een aantal sterke sprinters van wereldklasse aan de start staan. Het zal aan mij zijn om verder te ontwikkelen als lead-out van Olav. Natuurlijk willen we een etappe winnen, maar we willen vooral een mix van prestaties leveren en stappen zetten.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

chasse patat 10 mei 2022 om 10:31

Ik hoop dat David Dekker er weer doorkomt en zijn talent tot opbloei komt. Mooi dat hij weer van start kan gaan.

0
paul s 10 mei 2022 om 10:44

Vooralsnog zit Dekker in een chasse patate

0
Dangeroe 10 mei 2022 om 10:54

Jammer dat ze Kooij en Dekker naar dezelfde koers sturen.

0
Stelvio-fan 10 mei 2022 om 10:54

Eerst stond Harper ook op de startlijst.
Hij was ook niet zo tevreden over zijn niet-selectie voor de Giro.
Iets aan de hand met hem?

0
Poeksel 10 mei 2022 om 10:58

Nog steeds niet helemaal fit blijkbaar.

0
Oblomov 10 mei 2022 om 12:10

Lullig voor Kooij dat hij in Hongarije tegen zulke sterke concurrentie aanloopt. Ze hadden beter Duinkerken met hem kunnen rijden. Niveau hoger en mindere concurrentie. Tel uit je winst.

De laatste keer moet Jumbo het daar toch naar zijn zin gehad hebben, met Groenewegen en Teunissen.

0
Mystery Rider 10 mei 2022 om 16:11

Welke concurrentie?

Volgens mij een dik C-veld – slecht 5 renners uit de top 200 UCI ranking aan de start en Olav staat zelfs hoger genoteerd dan Groenewegen.

Volgens mij kan hij zelfs zowel Groenewegen als Jakobsen aan in de sprint – Jakobsen komt niet echt met een indrukwekkende trein en zal het zelf moeten doen.

TJV komt met een stel jonge rakkers die vol gaan voor winst!

0
Liefhebbertje 10 mei 2022 om 12:29

Wel nee, hij gaat veel leren hier.

0
Oblomov 10 mei 2022 om 13:13

Wat gaat hij hier dan leren, dat hij niet al heeft geleerd in De Panne, UAE en de Tirreno? De absolute top is nog een maatje te groot. Dat is geen drama voor een twintigjarige.

Dan is het voor de motivatie alleen wel belangrijk om dat soort ‘leerervaringen’ af te wisselen met wedstrijden waarin je wel kunt winnen. Op zich is een 2.1 koers daar prefect geschikt voor (zie Sarthe), maar door de keuze van Jakobsen voor Hongarije zou Duinkerken achteraf een betere keuze zijn geweest.

0
S. Morgenstern 10 mei 2022 om 13:25

Ik denk niet dat Kooij de motivatie gaat verliezen door dit soort kansen zich te meten met de wereldtop.

0
horsm 10 mei 2022 om 12:35

Precies. Volgens mij is het plan om in de komende twee jaar Kooij + trein klaar te stomen. Met Dekker + de Van Dijkes heb je daarvoor alvast een paar goede locomotieven. Nu gewoon op hoog niveau proberen te presteren en achteraf de fouten analyseren.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone