Jumbo-Visma in zee met Swapfiets, Óscar Sevilla tweede in Venezuela

maandag 18 januari 2021 om 18:05
Jumbo-Visma in zee met Swapfiets, Óscar Sevilla tweede in Venezuela

foto: Jumbo-Visma

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over een nieuwe samenwerking van Jumbo-Visma en de uitslag van de Vuelta al Táchira in Venezuela.

Jumbo-Visma in zee met Swapfiets

Swapfiets is de komende drie jaar een partner van Jumbo-Visma. Het Nederlandse bedrijf is bekend van het fiets- en service-abonnement, waardoor mensen altijd beschikking hebben over een fiets. De Swapfietsen zijn te herkennen aan hun blauwe voorband. Beide partijen willen zoveel mogelijk mensen aan het fietsen krijgen. Swapfiets zal ook betrokken zijn bij de Jumbo-Visma Academy, waarmee jongeren aangespoord worden om te gaan fietsen.

“Samen zullen we mensen helpen om meer te fietsen, zowel in de sport als in het dagelijks leven”, zegt Richard Plugge, de algemeen directeur van Jumbo-Visma. Swapfiets is bovendien gelieerd aan PON, dat ook Cervélo en Skoda in de stal heeft. De wielerploeg koerst vanaf dit jaar op Cervélo-fietsen en rijdt rond met auto’s van Skoda.


Roniel Campos verslaat Óscar Sevilla in Vuelta al Táchira

De tweede etappe van de Vuelta al Táchira is gewonnen door thuisrijder Roniel Campos. De 27-jarige Venezolaan van Atletico Venezuela wist na een zware etappe van 113 kilometer oudgediende Óscar Sevilla (44) te verslaan. Nummer drie Yorman Fuentes kwam op 31 seconden over de finish in de stad Mérida.

In het algemeen klassement heeft ritwinnaar Campos de leiding overgenomen van sprinter Matteo Malucelli, die zondag de openingsrit won in de UCI 2.2-rittenkoers. Sevilla staat tweede op drie seconden van Campos. De Vuelta al Táchira gaat dinsdag verder met een bergrit naar La Grita en duurt nog tot en met zondag 24 januari.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Cochise 18 januari 2021 om 19:17

Roniel Campos de eindwinnaar van vorig jaar trouwens.
Knappe binnenkomer van Savio zijn nieuwste diamant Santiago Umba. Nog maar pas 18 jaar geworden (dat is dus meer dan 2 jaar jonger dan Remco).

ssj 18 januari 2021 om 19:50

Ik had altijd al het idee dat je teveel betaalt voor een swapfiets. Maar nu weet ik het zeker. Weet je in ieder geval waar je voor betaalt.

Koers 18 januari 2021 om 20:23

Ik heb het concept ook nooit begrepen. Voor een paar tientjes heb je een simpele tweedehandsfiets, en voor ca. 150 heb je een nieuwe weduwe bij de bouwmarkt. De goedkoopste swapfiets is 14,50/maand. Goed, als ie stuk is wordt ie gemaakt, maar voor 14,50 heb je een fiets zonder versnellingen e.d dus als je zelf een lek bandje kan plakken is er weinig anders dat stuk kan gaan.

ssj 20 januari 2021 om 14:53

Sterker nog. Het is inmiddels 16,50 en dan heb je een simpele oma fiets. Zelfs al koop je een gloednieuwe kwalitatief echt goede fiets (bv Azor) dan heb je die er makkelijk binnen 3 jaar uit, inclusief reparatiekosten. Want er zullen amper reparaties nodig zijn en anders zal de verkopende fietsenmaker dit waarschijnlijk gratis doen als service.

Blackcanyon 18 januari 2021 om 20:13

Om de schoorsteen te laten roken moeten Kruijswijk en Gesink op de foto om de indruk te wekken dat ze regelmatig met zo'n omafiets met voordrager in hun wielerkleding gaan trainen. … is toch gewoon lachwekkend en zielig tegelijk. Je zou nog bijna respect gaan krijgen voor Van Keirsbulck die bij gebrek aan een racefiets op een mountainbike traint. Bijna …

Nog nooit iemand met wielerkleding op een omafiets gezien! Lijkt op reclame voor Circus Renz. Hoe moeten die gasten zich voelen nadat ze in 2019 in de kerstreclame van Jumbo moesten zingen? Wielrenner, misbruikt of deelnemer aan Holland s got talent.

Murcia 18 januari 2021 om 21:41

Swapfiets had vorig jaar 200000 abonnees in vijf landen (Nederland, Belgie, Denemarken, Italië en Duitsland). Het had het jaar daarvoor nog dieprode cijfers maar het moederbedrijf Pon heeft zeer diepe koffers en de strategie is simpel eerst het marktaandeel vergroten om daarna de vruchten te plukken. Een sponsordeal met een van de grootste wielerploegen kan helpen bij die expansie.

kkv81 18 januari 2021 om 23:41

Jumbo-Visma gaat nu in de koers met een blauwe tacx band om het voorwiel rijden. Dat zijn ze met de sponsor overeengekomen.

Blackcanyon 19 januari 2021 om 06:48

En bij t Mannen worldtour team moeten ze voortaan ook tijdens de wedstrijd altijd met een grote Hema rookworst rondrijden, is zo overeengekomen met Hema :-)

Turtlehead 19 januari 2021 om 12:10

Stukkie vergeten? ‘…. onderdeel van de overeenkomst met Swapfiets is dat alle renners in iedere koers (inclusief de tijdritten en TTT) tenminste één keer voor het oog van de televisiecamera’s van fiets wisselen.

Headlines

Materiaalzone

Populair