Julien Vermote alleen op trainingsstage: “Als je niets doet, kom je nergens”
foto: Cor Vos
zaterdag 16 januari 2021 om 10:01

Julien Vermote alleen op trainingsstage: “Als je niets doet, kom je nergens”

Julien Vermote is deze week, voor de tweede keer deze winter, naar het Spaanse Calp afgezakt voor een trainingsstage. De 31-jarige renner verblijft twee weken aan de Costa Blanca om zijn conditie op peil te houden voor als hij toch nog een kans krijgt van een profploeg.

“Je moet in beweging blijven. Als je niets doet, kom je sowieso nergens en dan heb je daar later misschien spijt van”, vertelde de Belgische renner aan Cyclingnews. “Het is niet leuk, het is een moeilijke situatie, maar uiteindelijk ben ik een professional en weet ik wat ik moet doen. Ik train nog steeds omdat ik hoop dat ik nog een kans krijg. Als je de kans krijgt, moet je daar met een goed niveau klaar voor zijn.”

Zijn contract bij Cofidis werd afgelopen seizoen niet verlengd, maar Vermote hoopt nog altijd een nieuwe ploeg te vinden.”Toen me eind oktober verteld werd dat ik niet bij Cofidis kon blijven, wist ik dat het zoeken naar een nieuwe ploeg wel een poosje zou duren. Maar we zijn nu al in januari. Ik heb veel contact gehad, maar als je geen concreet aanbod krijgt, heb je niets. Zeker in een jaar als dit.”

De Belg heeft voor zichzelf geen deadline gesteld in zijn zoektocht naar een nieuw team. “Het is moeilijk om er een datum op te plakken. Want als die dan verloopt, is het voorbij. Ik wil er geen datum op zetten, maar ik hoop wel dat er snel iets komt. Ik ben er nog altijd van overtuigd dat ik van waarde kan zijn. Ik kan nog steeds iets betekenen voor een ploeg. Ik ben nog niet klaar. Ik hou nog van fietsen, ik ben fysiek in orde en ben pas 31 jaar.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
16 januari 2021 11:28
Je moet hem in ieder geval meegeven dat hij de armen niet laat zakken en evenveel moeite doet om zijn pr en vorm op peil te gooien, alleen daarvoor zou het zomaar kunnen dat op een dag de telefoon rinkelt...
16 januari 2021 12:39
Ik snap nog altijd niet dat hij geen team heeft.... Er zijn toch veel mindere renners die wel een contract krijgen? Lig het soms niet wie de manager is?
16 januari 2021 13:16
Lijkt me heel bruikbaar in de rol die El Tractor van m heeft overgenomen. Er zullen veel ploegen al vol zitten. Maar als hij niet de hoofdprijs vraagt zou t nog moeten kunnen lukken. Zie Pieter Weening die afgelopen jaar ook pas laat onderdak kwam bij Trek.

Vermote is bovendien verstandig: Als je niets doet, kom je nergens, maar blijf je waar je bent. Als je vanuit huis een rondje gaat fietsen ga je van A naar A. En als je van huis naar Calpe gaat, ga je van A naar B.
16 januari 2021 14:33
Zou dit een lastige jongen zijn in de omgang ? Niet de beste renner nee, maar ook niet direct een slechte renner qua capaciteiten.
16 januari 2021 14:44
Guillaume van K. heeft niet eens een koersfiets meer.. Hoe profi ben je dan eigenlijk?
  18 januari 2021 03:59
  Dat de gesponsorde fietsen eigendom zijn van de ploeg en dat de renner die in bruikleen heeft, is heel gebruikelijk. En hij fietst al een tijdje in gesponsorde ploegen.

  Maar je zou zeggen dat nu wat investeren in je carriere toch wel t minste zou moeten zijn, wat je zou moeten doen. Nieuwe fiets kopen, gebruikte fiets overnemen van een profploeg.
  Als je in de krant laat optekenen dat je nu niet op de racefiets traint, maar op de mountainbike vergroot je je kansen op een nieuw contract niet. Dan kun je net zo goed de boodschappenfiets van je vrouw lenen om boodschappen te gaan doen. Dan is Julien Vermote er toch anders mee bezig!
17 januari 2021 12:50
Cofidis is een laissez-faire ploeg. Hij wou daar voor eigen kansen gaan en ging anders trainen. Maar wat hij, de nu iconische El Tractor, eigenlijk voordeed is iets heel specifieks. De hele dag een bovengemiddeld wattage vasthouden en niet in de pieken meegaan. Je wordt eigenlijk bewust traaggetraind maar oertaai. Ik denk niet dat hij dat nu nog kan. Het zou nl. makkelijk in wattage moeten aan te geven zijn: "kijk ik kan 4 uur 300 watt gemiddeld trappen, dag na dag."
  18 januari 2021 04:01
  El Tractor is Tim Declerq. Die heeft de rol van Julien Vermote bij DQS overgenomen.
  25 januari 2021 13:02
  300W is niet genoeg.

  Men verwacht 400W

Reacties zijn gesloten.