Julien Bernard de snelste in tweede rit Virtual Tour de France

zondag 5 juli 2020 om 16:54
Julien Bernard de snelste in tweede rit Virtual Tour de France

foto: Cor Vos (archief)

Julien Bernard heeft de tweede etappe van de Virtual Tour de France gewonnen. De Fransman van Trek-Segafredo was na een lastige etappe op het programma Zwift de snelste sprinter van een flink uitgedund peloton. Hij bleef Freddy Ovett (Israel Start-Up Nation) en Nicolas Edet (Cofidis) net voor. In het algemeen klassement heeft NTT Pro Cycling de leiding behouden.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Het peloton dunde langzaam uit op de lange klim die in het midden van de etappe lag. De laatste kilometer van de beklimming was met 13% erg steil en daar wist Michael Woods een gat te slaan met de rest. Tao Geoghegan Hart wist bij hem in de buurt te blijven en net over de tof sloten ook Freddy Ovett en Nicolas Edet aan. De vier vonden elkaar in de lange afdaling richting de finish.

De voorsprong van het kwartet was niet groot genoeg om het vol te houden tot de finish. Ongeveer zeven kilometer voor de streep sloot een grote achtervolgingsgroep met onder meer Gianni Vermeersch terug aan. Een flinke kopgroep ging dus sprinten om de overwinning.

Bernard met de beste sprint
Paddy Bevin van CCC probeerde de rest te verrassen in de slotkilometer, maar hij zette zijn ‘power-up’ te vroeg in en werd nog gepasseerd vlak voor de finish. Julien Bernard wist na een sterke spurt als eerste over de finish te komen en zo Trek-Segafredo de dagzege te schenken. Gianni Vermeersch was de beste Belg op de tiende plaats.

Er wordt in de Virtual Tour de France niet gestreden om individuele klassementen, maar ieder klassement is een ploegenklassement. De punten van de renners per daguitslag worden opgeteld per ploeg. NTT Pro Cycling (130) blijf leiden in het algemeen klassement, voor Rally (92 punten) en Alpecin-Fenix (89 punten).

Dit artikel delen:

10 Reacties

LB108 5 juli 2020 om 16:55

Iedere ‘koers’ verder weg van de realiteit

0
Fred Postma 5 juli 2020 om 16:58

Na een half uur kijken word ik er opeens erg moe van .

0
Franco Ballerini 5 juli 2020 om 16:59

Terechte winnaar. Woods ook sterk . Het is duidelijk dat dit soort etappes voor van der Poel te zwaar zijn. Thomas heeft zichzelf even goed getest door zonder de Ineos trein veel kopwerk te doen en profileert zich als kopman voor de Tour. TJV onzichtbaar.

0
LB108 5 juli 2020 om 17:04

Haha

0
Rawolf 5 juli 2020 om 17:38

Als Ineos met deze uitslagen rekening houdt voor de verdeling in de Tour ben ik de kerstman.

Bernard is ook zo’n topklimmer hé, denk je niet dat hij de Tour kan winnen ipv Thomas? Hij heeft immers gewonnen in deze uiterst veelzeggende wedstrijd

0
HoofdIsVrij 5 juli 2020 om 17:54

En klimgeit Vermeersch finisht 10de. Kandidaat voor de bollen in de Tirreno?

0
LB108 5 juli 2020 om 18:14

Mag je hoofd eens vrij.
Klimmen op zwift is ver van wat echt klimmen is

0
Groningen 5 juli 2020 om 19:39

Sarcasme is in geschreven vorm wat lastig te herkennen, maar dit klinkt alsof Ballerini het serieus meent en dit ook serieus neemt.

In de hoop me in de virtuele ronde va Vlaanderen vergist te hebben vandaag 5 minuten van de dames gekeken. Niet om aan te zien.
Fijn als andere het langer volhouden, de teamsponsors zullen blij zijn met wat exposure, maar ik wacht op het echte werk

0
Franco Ballerini 5 juli 2020 om 22:09

@Groningen: Met alle geuite clichés ligt het er hier duimendik bovenop, dacht ik…

Een tegenstander van dit gedoe ben ik daarentegen ook weer niet, bij gebrek aan the real thing. Onzin als power up, aero boost of (de ergste) de onzichtbare modus mogen er wel uit, en een realistischer parcours mag ook wel. Ik kijk er i.i.g. liever naar dan naar bv de F1, wat het enige “sport” alternatief vanmiddag was.

0
Dumoulinke 5 juli 2020 om 19:19

Blijft mij verbazen dat er überhaupt nog mensen zijn die dit virtuele geneuzel serieus nemen. Ik moet nog het hardst lachen als ik zie met wat voor een snelheid een koploper opeens door de achtervolgers wordt gepasseerd. Lijkt wel of een voetganger door een paar Ferrari’s voorbij wordt gereden. Volstrekt onmogelijk in het echt. Maar ik gun desondanks ieder zijn plezier. Het mijne beperkt zich tot het echte rennen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone