Julian Alaphilippe: “Vind mezelf niet de topfavoriet voor de Omloop”
foto: Cor Vos
zaterdag 27 februari 2021 om 11:36

Julian Alaphilippe: “Vind mezelf niet de topfavoriet voor de Omloop”

Wereldkampioen Julian Alaphilippe is op voorhand door velen naar voren geschoven als de grote favoriet voor de overwinning in Omloop Het Nieuwsblad. Zelf weigerde hij die rol ook naar zich toe te trekken.

Alaphilippe beschikte eerder deze maand al over goede benen. In de Tour de La Provence kwam hij als derde over de streep in de bergetappe naar de Mont Ventoux, om vervolgens de ronde als tweede te besluiten. “Maar dat was een andere koers, die mag je niet vergelijken met de Omloop. Uiteraard was ik wel blij om op deze manier aan het seizoen te beginnen. Al voelde ik me nadien wel even wat ziekjes, maar de laatste dagen gaat het beter”, vertelde hij aan Sporza.”Qua training heb ik het rustiger aan gedaan.”

De 28-jarige Fransman van Deceuninck-Quick-Step vindt zichzelf ‘helemaal niet de topfavoriet’ om de Omloop te winnen. “Dit is pas mijn eerste deelname hier en ik heb er veel zin in. Ik ben ook niet de uitgesproken kopman van onze ploeg, kijk maar eens met welke renners we hier rijden. De ploeg is heel sterk en gretig. Momenteel ben ik zelfs de rustigste in het team! Mijn favorieten? Het is niet zo dat ik een bepaalde renner in de gaten zal houden. Mathieu van der Poel staat namelijk niet aan de start.”

“Hij en Wout van Aert zijn er niet bij en dat is hun eigen keuze. Op zich verandert dat niets. Er zijn genoeg sterke ploegen en renners om te verslaan”, zei de wereldkampioen tot slot.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
27 februari 2021 11:50
Lampaert vertelt vandaag juist weer dat Flip de kopman is vandaag :')
    27 februari 2021 12:08
    Dat doet Lefevere volgens cyclimsactu ook.
27 februari 2021 11:51
Hij deelt impliciet een compliment uit aan Mathieu van der Poel.
27 februari 2021 12:03
Als je als favoriet de rol wilt afhouden en dan niemand anders aan wijst die aan de start staat dan ontkom je nooit aan die rol.
    27 februari 2021 12:12
    Hij kan niemand anders noemen, omdat die andere renners lachwekkend overkomen als topfavoriet. Er is een grote middenmoot, die kunnen winnen als de top 3 het laat afweten. Er zijn echter maar 3 topfavorieten voor dit parcours, waarvan er 2 niet rijden. Dat weet Alaphilippe ook. Vandaar zijn verwijzing naar Van der Poel.

Reacties zijn gesloten.