Julian Alaphilippe grijpt net naast de zege: “Maar we blijven strijden”

woensdag 8 september 2021 om 19:09
Julian Alaphilippe grijpt net naast de zege: “Maar we blijven strijden”

foto: Cor Vos

Julian Alaphilippe kwam in de koninginnenrit van de Tour of Britain net tekort voor de etappezege. Op de slotmuur van Great Orme moest de wereldkampioen het afleggen tegen Wout van Aert in een bloedstollende eindsprint, die het uiterste van beide mannen had gevergd.

“We hebben gedaan wat we moesten doen en we hadden besproken voor de start”, zei Geert Van Bondt, ploegleider bij Deceuninck-Quick-Step, na afloop. “We hebben de koers gecontroleerd, we zijn alert gebleven en gingen op het juiste moment in de aanval. Maar uiteindelijk was één man sterker”, moest de 50-jarige oud-profrenner toegeven.

In het klassement staat Alaphilippe nu derde, op elf seconden van nieuwe leider Van Aert. Mikkel Honoré is vierde. Van Bondt: “Ondanks dat we niet hebben gewonnen, blijven we strijden. We hebben de regenboogtrui in de ploeg en die toont altijd panache. We blijven dus koers maken in de overige etappes, tot het einde aan toe.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Alfons Haavers 8 september 2021 om 19:58

Zet de regenboogtrui inderdaad wel in de verf dit jaar.

Turtlehead 8 september 2021 om 21:57

Jawel, hij is wel weer terug wat dat betreft. Alleen het winnen is, buiten de Tour, een stukkie minder dan het voorheen wel was.

Headlines

Populair

Materiaalzone