Julian Alaphilippe: “Bennett is onze kopman in Milaan-San Remo”
© Cor Vos
vrijdag 7 augustus 2020 om 10:12

Julian Alaphilippe: “Bennett is onze kopman in Milaan-San Remo”

“Ik had niet de bedoeling om in topvorm aan mijn eerste koersen te beginnen. Ik heb niet dezelfde mentale ingesteldheid van vorig jaar.” Aan het woord: Julian Alaphilippe tijdens een Zoom-meeting. “Ons team voor Milaan-San Remo is gebouwd rond Sam Bennett.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Alaphilippe strooide gisterenmiddag met complimenten richting Wout van Aert. “Wat een overwinning van hem in de Strade Bianche. Ik ben blij voor hem. Wout verdient dat na zijn zware val in de Tour vorig jaar. Hij is nu een van de favorieten voor Milaan-San Remo”, vindt Alaphilippe. “Vorig jaar deed hij al mee voor de zege. Met de vorm die hij nu heeft en de mentale boost die hij overhoudt na zijn zege in Siena, is hij zelfs topfavoriet.”

Vorig jaar was Julian Alaphilippe de primus op de Via Roma. Zover komt het morgen niet, zegt hij zelf. Hij heeft andere doelen: de Ronde van Frankrijk en de najaarsklassiekers. “Zo is het al lang gepland. En ik zit op schema. Ik was blij met het niveau dat ik haalde in de Strade. Het was een bijzonder zware wedstrijd en ik heb uitgereden, ondanks de hitte en een paar lekke banden. Ik voel dat mijn vorm steeds beter wordt.”

Alaphilippe tijdens Strade Bianche – Foto: Cor Vos © 2020

Fabio Jakobsen
Ook al start Alaphilippe in Milaan – net als een week eerder in Siena trouwens – met rugnummer één, stress levert hem dat niet op. “Het is niet dat we niet ambitieus van start gaan. Integendeel. We gaan er alles aan doen om te winnen met de ploeg. Fabio vecht voor zijn leven, wij moeten vechten voor hem. Maar ik ben dit jaar geen kopman in Milaan-San Remo. We zetten alles op onze sprinter Sam Bennett.”

Alaphilippe gaf aan nog zwaar onder de indruk te zijn van de crash van zijn ploegmaat Fabio Jakobsen  “Het duurde heel lang voor we nieuws kregen. Moeilijk om rustig te blijven, want je wil weten hoe het gaat. Nu is het opnieuw wachten op goed nieuws.” Dat renners bijzonder kwetsbaar zijn, benadrukt de Franse publiekslieveling. “Zoiets kan altijd en overal gebeuren, ook op training. Je staat er beter niet te veel bij stil, maar als het gebeurt met een ploegmaat die ook een vriend is, ben je onvermijdelijk  betrokken.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
7 augustus 2020 10:36
Hoop dat hij top is in de Tour. Een fitte Alaphilippe die zin heeft om te koersen is een garantie op koersplezier. Een van m'n favo coureurs.
    7 augustus 2020 11:08
    De vraag is of het kan, top zijn in de Tour als je niet eens bij de beteren bent enkele weken voordien.

    Ik vraag me af of hij niet afstevent op een eerder magere Tour die hij dan als voorbereiding kan gebruiken op een niet meer dan degelijk klassiek najaar.
    7 augustus 2020 13:12
    Gebeurt toch wel vaker? Iemand die in Dauphine mager is, eerste week van de Tour in vorm komt en piekt richting de derde week. Vind het niet heel onlogisch.
7 augustus 2020 11:20
@kannibaal. Met 5 lekke banden niet bij de beteren zijn is niet echt een graadmeter voor het vormpeil.
7 augustus 2020 11:34
Kan er nog ff een vrachtwagen vol zand naar het huis van Alaphilippe worden gestuurd? Hij moet het bij nog meer mensen in de ogen strooien.

Die gaat er heus staan morgen!
    7 augustus 2020 12:53
    Moet zichzelf inderdaad niet zo indekken en gewoon uitspreken dat hij voor de overwinning wil gaan.
7 augustus 2020 13:23
Ik heb hetzelfde gevoel bij Alaphilipe dit jaar als het gevoel dat ik had bij Philippe Gilbert in 2012.

Ik denk niet dat dit zijn jaar gaat worden, maar kan misschien nog in het najaar schitteren.
7 augustus 2020 13:37
Bennett is kopman als er gesprint wordt. Alaphilippe kan zo mee in een vlucht en winnen.
7 augustus 2020 15:04
Ik kan me ook niet van de indruk ontdoen dat hij dit jaar wat minder is dan vorig jaar qua fysieke paraatheid en ook qua motivatie. Toch denk ik dat hij capabel is om met de allerbeste mee te gaan over de Poggio. Dan is alles mogelijk.

Reacties zijn gesloten.