José Rujano (38) rijdt Vuelta al Táchira samen met zoon Jeison (19)
José Rujano tijdens de Giro van 2011 - foto: Cor Vos
donderdag 14 januari 2021 om 08:50

José Rujano (38) rijdt Vuelta al Táchira samen met zoon Jeison (19)

Een bijzonder moment voor de familie Rujano: oud-profwielrenner José Rujano staat zondag aan de start van de Vuelta al Táchira, met aan zijn zijde zoon Jeison Rujano. Het is voor het eerst dat vader en zoon samen en in dezelfde ploeg meedoen aan een UCI-wedstrijd.

Oudgediende José Rujano is inmiddels 38 jaar. Hij reed in het verleden voor ploegen als Quick-Step, Unibet, Caisse d’Epargne, Androni Giocattoli en in 2013 nog korte tijd voor Vacansoleil-DCM. Op het palmares van Rujano senior staan onder meer drie ritzeges in de Giro d’Italia, een derde plek in het eindklassement van de Giro en eindwinst in de Tour de Langkawi.

Inmiddels rijdt de pocketklimmer uit Venezuela al jaren in het continentale circuit. De Vuelta al Táchira (UCI 2.2) in eigen land schreef hij bijvoorbeeld al vier keer op zijn naam: in 2004, 2005, 2010 en 2015. Maar Rujano heeft ook voor nageslacht gezorgd.

Beloftenkampioen
Zoon Jeison José Rujano is 19 jaar en een groot talent. Zo werd hij afgelopen november beloftenkampioen tijdrijden van Venezuela.

In de Vuelta al Táchira 2021 (17-24 januari) brengt wielerploeg Osorio Ciclismo de twee Rujano’s bij elkaar. Het team noemt het een ‘ongekende gebeurtenis’ voor de rittenkoers. “Ik wil mijn trainers bedanken, maar ik ben hier ook natuurlijk om te koersen met mijn vader, die de grootste wielrenner ooit is in ons land”, reageert Jeison kort.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Osorio (@osoriociclismo)

 
7 Reacties
Sorteer op:
14 januari 2021
Gaaf dit hoor!
14 januari 2021
Jeison werd geen beloftekampioen van Venezuela op de weg zoals in het artikel staat. Hij werd er 6e en daarmee 3e belofte. Een paar dagen later werd hij inderdaad 2e in de tijdrit, in die discipline was hij wel de 1e belofte. Maar verder prachtig dat ze nu ook in een echte UCI-rittenkoers samen deelnemen. Vorig jaar reed José niet in Tachira (Jeison wel), die ging toen een week later naar Ronde van San Juan en dan door naar Ronde van Colombia. Benieuwd of ze Jeison ooit naar Europa zullen halen.
14 januari 2021
Die was jong vader zeg ! Vader José kon de belofte natuurlijk niet volledig inlossen, allerlei redenen. Benieuwd of zijn zoon het tot PCT of WT schopt.
    14 januari 2021
    Hier ben ik het pertinent niet mee eens. José Rujano heeft een Giro podium op z'n naam staan. Die heeft z'n belofte wel ingelost. Verder heeft er niet meer ingezeten want buiten een pure klimmer te zijn had hij niet veel.
    14 januari 2021
    Daar ben ik het dan weer niet mee eens. Als je op 23e op het Giro podium staat en daarna heb je nog een keer jaar met een 6e plek en 2 etappe-overwinningen en verder echt helemaal niks, dan heb je in mijn beleving de belofte verre van ingelost.
14 januari 2021
Jose was altijd een vrij goedkope klimmer in Procyclingmanager ik had hem altijd in mijn ploeg hahaha
14 januari 2021
Rujano, die heeft voor wat boeventeams gereden zeg.

Reacties zijn gesloten.