Joris Nieuwenhuis in zijn nopjes met vierde plaats in Tour of California

vrijdag 17 mei 2019 om 11:51
Joris Nieuwenhuis in zijn nopjes met vierde plaats in Tour of California

Joris Nieuwenhuis - foto: Team Sunweb

In zijn eerste meerdaagse op WorldTour-niveau heeft Joris Nieuwenhuis zich direct positief weten te onderscheiden. In de vijfde etappe reed hij naar de vierde plaats in de daguitslag. “Het is geweldig om in mijn eerste etappekoers vierde te worden in een etappe”, zegt hij na afloop van de door Iván García gewonnen rit.

“Het was een zeer snelle etappe vandaag en voor ons was het goed dat we Cees (Bol, red.) in de ontsnapping hadden.”, zegt Nieuwenhuis op de site van zijn werkgever, Team Sunweb. “Toen hij werd gegrepen hebben de jongens mij goed afgezet aan de beklimming. De benen voelden goed en ik was in staat de kop van de koers te volgen.”

“Op de top demarreerden er wat klassementsrenners, maar op het vlakke kwam alles weer bijeen”, vervolgt Nieuwenhuis zijn verhaal. “Op driehonderd meter voor de finish raakte ik een beetje ingesloten, maar ik wist me door een gat te wurmen om naar een vierde plaats te sprinten.”

“Het is geweldig om direct in mijn eerste etappekoers vierde te worden in een etappe”, sluit de 23-jarige Doetinchemmer af. “We proberen als team ook in de komende twee ritten nog voor een goed resultaat te gaan.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

west 17 mei 2019 om 12:03

Griffo of Rhino nopjes?

Thijs E 17 mei 2019 om 14:06

Pipistrello’s

FritsvanHoefelen 17 mei 2019 om 12:41

Lichtpuntje in karige tijden

Verweggistan 17 mei 2019 om 13:14

De veldrijders laten zich dit jaar goed zien op weg.

marehoek 17 mei 2019 om 16:15

Een kinderhand is vlug gevuld.

Headlines

Materiaalzone

Populair