Joop Zoetemelk: “Jumbo-Visma heeft de Tour goed onder controle”

zaterdag 5 september 2020 om 14:46
Video

Joop Zoetemelk is aan het genieten van de Tour de France. Alhoewel de laatste Nederlandse Tourwinnaar vindt dat de Tour de France nog echt moet beginnen, vindt Zoetemelk dat Jumbo-Visma goed bezig is. “Ze hebben de Tour goed onder controle.”

“Het is heel erg belangrijk om een goede ploeg om je heen te zetten, want dan ben je heel zelfverzekerd”, laat hij weten aan WielerFlits boven op de Cauberg, waar momenteel het Wielerfestival Cauberg aan de gang is. “Als je dan nog een keer wat tegenkomt, kun je het direct rechtzetten. Het moraal voor de ploeg is natuurlijk ook heel hoog, dat is erg belangrijk.”

Zoetemelk is positief gestemd over de samenwerking tussen Primož Roglič en Tom Dumoulin. “Primož is de echte kopman, Tom staat daar vlak achter. Ze hebben beide goede papieren en hebben in het verleden bewezen een grote ronde aan te kunnen. De verschillen zijn nog heel klein, maar we zullen uiteindelijk zien wie zich uiteindelijk voor wie gaat opofferen.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

6 Reacties

dynamo 5 september 2020 om 15:10

goed om van joop te horen, de ‘” eeuwige tweede””, veel respect voor deze man, kun je met huidige renners niet meer vergelijken, mischien er ooit weer 1 opstaat, we zien het wel, wat n fijne man , tijden vliegen voorbij :)

Fred Foekens 5 september 2020 om 15:30

Niet gepakt dat jaar (in 1980), dat hielp natuurlijk ook hehe.

Kwibus 5 september 2020 om 17:30

HAD

john 5 september 2020 om 18:07

Wordt Eens tijd dat Joop Voor een Bril gaat

vincenzo 5 september 2020 om 18:16

Wat een flauwekulconclusie over "goed onder controle". De Tour is amper begonnen. Voorbarige conclusie.

H Jetten 5 september 2020 om 18:22

Ik heb nog nooit een ploeg zo dom zien fietsen. Als ze de etappe niet willen winnen, waarom moeten ze dan een hele ploeg opofferen voor Roglic. Ze hebben de gele trui toch niet en willen hem ook niet hebben. Alleen de laatste week. Laat de ploeg van Yates dan het vuile werk opknappen. En Ineos zie je ook niet , die laten zich slim naar de meet brengen. Hoedje af voor deze ploeg. Jumbo moet het ook zo doen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair