Jonas Vingegaard over eindzege in Coppi e Bartali: “Dit geeft veel vertrouwen”

zaterdag 27 maart 2021 om 18:55
Jonas Vingegaard over eindzege in Coppi e Bartali: “Dit geeft veel vertrouwen”

Jonas Vingegaard bleek in de Internationale Wielerweek van Coppi en Bartali oppermachtig. Met twee ritzeges en de eindzege op zak keerde de Deen weer huiswaarts. “Ik ben erg blij met deze overwinning. Dit geeft veel vertrouwen voor de komende wedstrijden”, aldus Vingegaard in een persbericht van zijn team Jumbo-Visma.

In de slotrit koos de Deen de aanval als de beste verdediging om naaste belagers van zich af te houden. Het zorgde ervoor dat Vingegaard in de straten van Forli tegen zijn landgenoot Mikkel Frølich Honoré voor zijn derde ritzege mocht sprinten. Hij eindigde als tweede.

“Het wegrijden met Honoré was een perfecte situatie voor mij. Daardoor hoefde ik eventuele aanvallen vanuit de selecte groep niet te pareren en kon ik volle bak doorrijden”, zo legt de Deen tevreden uit.

Jumbo-Visma trad in Coppi e Bartali aan met vier renners aan uit het Development Team. Hen, en Gijs Leemreize, wil Vingegaard tot slot bedanken voor hun werk: “Mijn team heeft het echt fantastisch gedaan. Ze hebben de vlucht voor me teruggepakt. Dat was heel mooi om te zien.”

Programma
De 24-jarige Deen is over een aantal weken een van de kopmannen in de Waalse klassiekers. Volgende week rijdt Vingegaard nog de Ronde van het Baskenland als laatste voorbereiding.
 

Dit artikel delen:

4 Reacties

Murcia 27 maart 2021 om 19:15

Ook nog met het koppie gereden. Terechte lof voor de jonkies van hem.

Berg op 27 maart 2021 om 19:23

Heel knap gedaan Jonas. Met de jonkies op pad. In de finale steeds geïsoleerd zitten. Ineos en Dec steeds aan het jagen op de leiderstrui. Dan toch afmaken.
Benieuwd wat hij kan in de finale van de ardennen klassiekers

harryjohan71 27 maart 2021 om 20:07

Hij blijft in ieder geval heel koel. Dat is wel knap. Ook knap werk van de ploegleiding om met dit team Bartali te winnen.

Frank V 27 maart 2021 om 22:53

Bevestiging, bevestiging, bevestiging. Levensbelangrijk voor jong opkomend talent.

Headlines

Materiaalzone

Populair