Jonas Vingegaard genomineerd voor Deens sporter van het jaar

dinsdag 23 november 2021 om 12:05
Jonas Vingegaard genomineerd voor Deens sporter van het jaar

Vingegaard in de witte jongerentrui, Tour 2021 - foto: Cor Vos

Jonas Vingegaard, de verrassende nummer twee van de voorbije Tour de France, is in zijn thuisland Denemarken genomineerd voor de titel ‘Deens sporter van het jaar’. Vingegaard maakt deel uit van een shortlist van (voorlopig) tien sporters/ploegen.

Vingegaard is niet de enige wielrenner die in aanmerking komt voor de prijs. Ook de Deense achtervolgingsploeg in het baanwielrennen (bestaande uit Lasse Norman Hansen, Niklas Larsen, Frederik Rodenberg Madsen, Rasmus Lund Pedersen en Julius Johansen) is genomineerd na het behalen van een zilveren medaille op de Olympische Spelen van Tokio. Ook het baanduo Amalie Dideriksen-Julie Leth (zilver in de olympische koppelkoers) maakt kans.

De andere genomineerden zijn Viktor Axelsen (badminton), het Deense voetbalelftal, Tobias Thorning Jørgensen (paralympisch ruiter), Emma Aastrand Jørgensen (sprintkanovaarder), de mannelijke handbalploeg, Anne-Marie Rindom (zeilen) en Jesper Hansen (kleiduifschieten). Binnenkort worden de vijf laatste genomineerden bekendgemaakt.

Vorig jaar ging de titel ‘Deens sporter van het jaar’ naar de Deense achtervolgingsploeg en ook in 2019 was er iemand uit de wielersport aan het feest. Mads Pedersen won dat jaar, nadat hij zich tot wereldkampioen op de weg wist te kronen in het Britse Harrogate.

Dit artikel delen:

5 Reacties

adelaarvanantwerpen 23 november 2021 om 12:10

Vingegaard is genomineerd maar Asgreen niet. Ik vind dat Asgreen een iets beter seizoen heeft gereden en heeft ook de RVV gewonnen.

Derierre de la course 23 november 2021 om 22:04

Zou in ieder geval een nominatie waard zijn, of mag je maar 1 atleet per sport nomineren?

Geel Zwarte Bril 23 november 2021 om 12:12

Zou terecht zijn, hoop alleen niet dat het een one day fly was.

Murcia 23 november 2021 om 12:41

De winnaar is al bekend, ik eet mijn hoed op als zeilster Rindom het niet wordt. Winnares van Olympisch Goud in de klasse met de meeste concurrentie van onder andere onze eigen Bouwmeester. Zij heeft een hoofdprijs en dat gaat boven een tweede plek in de Tour hoe goed die prestatie van Jonas ook is.

Verweggistan 23 november 2021 om 18:33

Wel leuk dat Jesper Hansen een nieuwe sport heeft gevonden, viel toch wat tegen bij Cofidis vorig jaar.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair